search
ΣΑΒΒΑΤΟ 25.05.2024 09:37
MENU CLOSE

Αποχαιρετισμός Τσίπρα σε Μαργαρίτα Γεραλή: «Η Μαργαρίτα της Αριστεράς, της αφοσίωσης, δεν είναι πια μαζί μας»

25.10.2023 13:01
ALEXIS-TSIPRAS-NEW

Ανάρτηση, με την οποία αποχαιρετά την αγωνίστρια της Αριστεράς Μαργαρίτα Γεραλή η οποία έφυγε από τη ζωή, έκανε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Για τη Μαργαρίτα Γεραλή. Η Μαργαρίτα της Αριστεράς, της αφοσίωσης, της ανιδιοτέλειας, της σεμνότητας, δεν είναι πια μαζί μας. Στάθηκε με συνέπεια απέναντι στη χούντα, συμμετείχε από την πρώτη γραμμή σε όλους τους δύσκολους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, προσωποποίησε τις αξίες της ελευθερίας, της προόδου και της κοινωνικής δικαιοσύνης με τον πιο φωτεινό τρόπο» σημειώνει ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα μας λείπει. Θα τη θυμόμαστε. Το όνομά της θα είναι πάντα συνώνυμο με όλα εκείνα που σήμερα χρειαζόμαστε περισσότερο ίσως από ποτέ. Τα συλλυπητήριά μου στον Νίκο, στην Παναγιώτα, στον Μανώλη, στα εγγόνια της και τους δικούς της ανθρώπους», προσθέτει.

Ποια ήταν η Μαργαρίτα Γεραλή

Η Μαργαρίτα Γεραλή γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Γιάννινα. Φοιτήτρια της Ανωτάτης Γεωπονικής Σχολής, μέλος της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη και μετά την επιβολή της δικτατορίας το 1967 ιδρυτικό μέλος της αντιδικτατορικής οργάνωσης «Ρήγας Φεραίος».

Με τη διάσπαση του κομμουνιστικού κόμματος το 1968 συντάχθηκε στις ανανεωτικές δυνάμεις του Κ.Κ.Ε. Εσωτερικού. Συνελήφθη το 1968 και καταδικάστηκε με τον Α.Ν. 509 σε 25 χρόνια φυλάκιση, αποφυλακίστηκε με την αμνηστία τον Αύγουστο του 1973 και συνελήφθη ξανά μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Από τη μεταπολίτευση και μετά, συνέχισε να δίνει τους αγώνες της ως στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού, του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Μαργαρίτα Γεραλή ήταν παντρεμένη με τον αγωνιστή και πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκο Μανιό

Η πολιτική κηδεία της θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 11:30 στο νεκροταφείο της Καισαριανής.

Διαβάστε επίσης:

Καρανίκας: «Δεν υφίσταται πλέον νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ακύρωσε την ύπαρξή της στηρίζοντας τους βαρόνους της αριστερής ελίτ»

Γιώργος Τσίπρας: Υπάρχει στρατηγική για μέγιστη δυνατή ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη

Φίλης και Βίτσας ανοίγουν τα χαρτιά τους για το νέο κόμμα (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25.05.2024 09:36