search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 01:10
MENU CLOSE

Με Κόκκαλη στις ευρωεκλογές η Α.Ο.Ρ.Α της Ομπρέλας;

25.10.2023 10:45
kokkalis new

Ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης είναι το όνομα που συζητείται, λένε κάποιες πληροφορίες για τη θέση του επικεφαλής στο ευρωψηφοδέλτιο της Ανανεωτικής Οικολογικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΑΟΡΑ) – εάν τελικά το πουν έτσι το κόμμα τους τα στελέχη της Ομπρέλας που θα φύγουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κόκκαλης ανήκει από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, στην πλευρά των διαφωνούντων, διατηρεί καλή σχέση με την αριστερή πτέρυγα και επιπλέον είναι δεδομένο ότι με την ανανέωση που κάνει ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωομάδα του κόμματος, δεν πρόκειται να είναι και πάλι υποψήφιος.

Η Ομπρέλα είναι μία κάποια λύση και για τον ίδιο τον κ. Κόκκαλη και για την Ομπρέλα, που ίσως βλέπει έτσι μία «διεύρυνση», για να μην θεωρηθεί ότι ο νέος φορέας είναι πολύ στενά, σχεδόν σεχταριστικά, της σχεδόν άκρας αριστεράς.

ΥΓ: Με την ευκαιρία θυμήθηκα ένα μύθο, που λέγανε στο ΚΚΕ, επί Φλωράκη.

Συζητούσαν στο Πολιτικό Γραφείο επί κυβέρνησης συνεργασιών με τον Μητσοτάκη για τα ψηφιακά του ΟΤΕ τότε, για το τι στάση θα τηρήσει το Κόμμα.

Ο Χαρίλαος δεν μιλούσε. Άκρη δεν βγάζανε. Κι έτσι αναγκαστικά απευθύνθηκαν στον γενικό γραμματέα να τους πει τη γνώμη του. «Ποιος είναι αυτός ο Σωκράτης Κόκκαλης;», ρώτησε δήθεν ανήξερος ο Καρδιτσιώτης Καπετάνιος και τηλεγραφητής παρακαλώ.

«Ο γιος του Πέτρου του Κόκκαλη σύντροφε γραμματέα» του αποκρίθηκε κάποιος.

«Ε, αν είναι γιος του Πέτρου, ας τα πάρει…», απάντησε αφοπλιστικά ο Χαρίλαος…

Έτσι για την ιστορία…

Διαβάστε επίσης

Ο Μητσοτάκης, ο Κασσελάκης και το… μακάρι της κυβέρνησης

ΣΥΡΙΖΑ: Οι υπό αποχώρηση αμφισβητίες βρήκαν και το όνομα του νέου κόμματος –  «Ανανεωτική και Οικολογική Ριζοσπαστική Αριστερά

Ετοιμάζονται για νέα… εγκεφαλικά στον ΣΥΡΙΖΑ: ο Κασσελάκης μιλάει την Πέμπτη στο συνέδριο του Economist

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 01:06