search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 11:26
MENU CLOSE

«Σύντομα η χερσαία επίθεση» στη Γάζα: «Πόλεμος για το σπίτι μας, ή εμείς ή αυτοί» λέει ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ

26.10.2023 20:33
gaza_bombardismos_24_10
AP

«Αυτός είναι ένας πόλεμος για το σπίτι μας και θα τον κερδίσουμε. Είναι εμείς ή αυτοί» τόνισε ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ για τις επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ υποσχέθηκε πως θα επιστρέψουν στα σπίτια τους οι περισσότεροι από τους 200 ομήρους της Χαμάς.

«Βρισκόμαστε σε καθοριστικές στιγμές. Αυτός είναι ένας πόλεμος εναντίον μικρών παιδιών, γυναικών και επιζώντων του Ολοκαυτώματος. Θα κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο» διεμήνυσε ο Ισραηλινός υπουργός.

«Είδα στρατιώτες να πέφτουν στη μάχη, και διοικητές μεραρχιών να ηγούνται των μαχών», δήλωσε ο Γκάλαντ, αναφερόμενος στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου και τις μάχες με τη Χαμάς τις επόμενες ημέρες. «Θα έρθουν και επιπλέον στάδια στον πόλεμο, τα προετοιμάζουμε και θα τα πραγματοποιήσουμε. Είμαι αποφασισμένος να μας φέρω τη νίκη», επισήμανε.

Ο Γκάλαντ ξεκαθάρισε ότι η προγραμματισμένη χερσαία επίθεση θα πραγματοποιηθεί σύντομα, «όταν δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες». «Το Ισραήλ χτυπά στόχους της Χαμάς «από τον αέρα, τη γη και τη θάλασσα. Χτυπά αποθήκες, σήραγγες και φυλάκια».

«Ο πόλεμος είναι ακριβής, θανατηφόρος και ισχυρός. Ξέρω ότι είναι καθήκον μας να κερδίσουμε τον πόλεμο. Είναι καθήκον μου ως υπουργός Άμυνας να ηγούμαι ώστε να κερδίσουμε τις μάχες και οι πολίτες να μπορούν να ζήσουν εδώ ειρηνικά», συνέχισε, σύμφωνα με τους Times of Israel.

«Ένα άλλο πράγμα συνέβη σε αυτήν την εκστρατεία που δεν έχουμε ξαναδεί. Έχουμε πάνω από 200 αιχμαλώτους και αγνοούμενους και χάσαμε περίπου 1.400 στρατιώτες και πολίτες στη μάχη».

«Ως πατέρας, παππούς και γιος επιζώντων του Ολοκαυτώματος, καταλαβαίνω και είμαι βαθιά λυπημένος για το πολύ βαρύ τίμημα των πεσόντων στη μάχη. Είμαι αποφασισμένος να καταβάλω κάθε προσπάθεια για να επιστρέψω τους ομήρους στις οικογένειές τους, αυτό είναι το ύψιστο καθήκον μου», σημείωσε. «Αυτό που θα συμβεί στα επόμενα 75 χρόνια εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την επιτυχία αυτού του πολέμου» υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης:

Ισραηλινός στρατός: Σκοτώσαμε τον ενορχηστρωτή της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου, ηγετικό στέλεχος της Χαμάς

Φουκουσίμα: Δύο εργάτες μολύνθηκαν από διαρροή ραδιενεργού ύδατος 

Τουλάχιστον 27 νεκροί στο Ακαπούλκο μετά το πέρασμα του τυφώνα Ότις – Μεγάλες καταστροφές (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 11:25