search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 04:24
MENU CLOSE

Υπουργείο Οικονομικών για ελεύθερους επαγγελματίες: Στόχος η πάταξη της φοροδιαφυγής, όχι οι φοροαπαλλαγές

27.10.2023 11:09
Μείωση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες τον Σεπτέμβριο - Media

Η αναμόρφωση της φορολογίας των ελευθέρων επαγγελματιών, με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής, βρίσκεται στο στόχαστρο του οικονομικού επιτελείου.

Όπως σημειώνουν κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, η συγκεκριμένη προσπάθεια μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των φοροαπαλλαγών.

«Διακηρυγμένος στόχος του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών είναι η αποφασιστική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, με την χρήση σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων, τον περιορισμό της χρήσης μετρητών και με πολιτικές που οδηγούν στη σύλληψη της φοροδιαφυγής σε σημαντική μερίδα των ελεύθερων επαγγελματιών», εξηγούν κύκλοι του υπουργείου.

Μάλιστα οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι «οι νόμιμες φοροαπαλλαγές που έχουν θεσπιστεί κατά καιρούς για διάφορες κοινωνικές ομάδες είναι διαφορετικό ζήτημα. Βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, πράγμα που θα προχωρήσει γρήγορα και με πνεύμα δικαιοσύνης, δίνοντας τελικά τα περιθώρια για περαιτέρω μείωση φορολογικών συντελεστών».

Με τον τρόπο αυτό, το υπουργείο επιχειρεί να απαντήσει σε σημερινό (27/10) δημοσίευμα της Καθημερινής που κάνει λόγω για «επανεξέταση όλων των φοροαπαλλαγών, ακόμη και των εκπτώσεων που απολαμβάνουν οι 676.000 ελεύθεροι επαγγελματίες».

«Εκτός από τις φοροαπαλλαγές που αφορούν τους επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενους και τις επιχειρήσεις, στο στόχαστρο θα βρεθούν και οι 1.047 δαπάνες που μειώνουν τον φόρο ή απαλλάσσουν ολοκληρωτικά από τις φορολογικές υποχρεώσεις διάφορες επαγγελματικές ομάδες», σημειώνει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης:

Τέλη κυκλοφορίας 2024: Πότε αναμένεται να αναρτηθούν στο MyCar – Η προθεσμία και τα πρόστιμα

Αυξήσεις με το σταγονόμετρο

Συνταξιούχοι: Αυτές είναι οι μόνιμες και οι έκτακτες ενισχύσεις τους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42