search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 13:56
MENU CLOSE

Μητσοτάκης μετά τη Σύνοδο Κορυφής: Εκτός κλίματος ο Ερντογάν σε σχέση με Χαμάς – Μόνη οριστική, η πολιτική λύση των δύο κρατών Ισραήλ-Παλαιστίνης

27.10.2023 15:43
MITSOTAKIS-SINODOS-1

Στα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής αναφέρθηκε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες. Όπως είπε χαρακτηριστικά «καταλήξαμε σε ικανοποιητικό κοινό τόπο».

«Από τη μία αναγνωρίζει στο Ισραήλ το δικαίωμα στην αυτοάμυνα εντός των πλαισίων και ορίων που θέτει το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο και από την άλλη εκφράζει την έντονη ανησυχία η απόφασή μας για την ανθρωπιστική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Γάζα» είπε. Η αναφορά σε ανθρωπιστικές παύσεις, είπε ο πρωθυπουργός, «στέλνει το μήνυμα στο Ισραήλ ότι πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη του την κατάσταση στη Γάζα και να επιτρέψει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας».

Υπάρχει ευρεία ανησυχία για επέκταση της κρίσης, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι επανέρχεται πια στη δημόσια συζήτηση «το θέμα της τελικής πολιτικής λύσης του παλαιστινιακού ζητήματος που δεν μπορεί να είναι άλλη από μία λύση που στηρίζεται στην φιλοσοφία των δυο κρατών».

Η μόνη οριστική πολιτική λύση είναι η λύση των δυο κρατών, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Είμαι κατηγορηματικός ότι η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση δεν εκφράζει τον παλαιστινιακό λαό, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος Ερντογάν είναι εκτός κλίματος όταν δεν αναγνωρίζει αυτή την πραγματικότητα σε σχέση με τη Χαμάς, τόνισε.

Το ότι διαφωνούμε δεν πρέπει να επηρεάσει το πλαίσιο του ελληνοτουρκικού διαλόγου και την πρόοδο που έχει γίνει, σημείωσε ακόμα μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε επίσης:

Αυγέρη σε Μαρινάκη για «τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ»: Αντί να πετά λάσπη στον ανεμιστήρα, να απαντήσει στις καταγγελίες Ράμμου

Σπίρτζης: «Μόλις γίνω μέλος στον ΣΥΡΙΖΑ Σταλινική Συμμαχία θα παίρνω άδεια για να βγαίνω στα κανάλια» (video)

Περιοδεία Κασσελάκη σε Θεσσαλονίκη, Ημαθία και Θεσσαλία – Θα δει Κουρέτα και συγγενείς θυμάτων των Τεμπών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 13:55