search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 06:20
MENU CLOSE

Netflix: Τέσσερις ταινίες συν μια σειρά Halloween για το πιο spooky ΣΚ

27.10.2023 14:50
NETFLIX-NEW

«Trick or treat»; Τα αμερικάνικα έθιμα έχουν εισβάλλει για τα καλά στη ζωή μας και τα έχουμε αγκαλιάσει με μεγάλη χαρά! Βέβαια, για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, το Χάλογουιν δεν είναι ακριβώς αμερικάνικο αλλά προέρχεται από την Ευρώπη. Για την ακρίβεια, το Χάλογουιν το γιορτάζουμε στις αγγλοσαξωνικές χώρες και είναι αργία. Η παράδοση αυτής της γιορτής κρατάει από τα γαελικά φεστιβάλ του Σαμάιν που είναι κέλτικες γιορτές της σοδειάς.

Στις 31 του Οκτωβρίου, τα πνεύματα έχουν την τελευταία τους ευκαιρία να πάρουν εκδίκηση από τους ανθρώπους που τους πλήγωσαν. Έτσι, αυτοί μασκαρεύονται για να μην τους αναγνωρίσουν τα πνεύματα! Μετά την 1η Νοεμβρίου είναι η γιορτή των Αγίων Πάντων, τα πνεύματα εξαφανίζονται και όλα επιστρέφουν στην κανονικότητα.

Τίποτα δεν μπορεί να μας βάλει καλύτερα στο κλίμα της γιορτής του Χάλογουιν από μια καλή ταινία θρίλερ  κι εμείς έχουμε τις καλύτερες προτάσεις για το πιο τρομακτικό Σαββατοκύριακο.  Από τα σιωπηλά τέρατα μέχρι τους δαίμονες της ψηφιακής εποχής, αυτοί οι ακρογωνιαίοι λίθοι τρομακτικών ταινιών είναι έτοιμοι για να ουρλιάξετε ή έστω να τους streamάρετε.

The Exorcist 1973

To 1973 γυρίστηκε ένα θρίλερ-σταθμός που μέχρι σήμερα γεννά remakes. Το μυστήριο απέναντι στο άγνωστο, το θείο και το δαιμονικό είναι πάντα ένα topic που μαγνητίζει τους θεατές. Η υπόθεση της ταινίας ασχολείται με την 12χρονη κόρη μιας ηθοποιού που παρουσιάζει σημάδια δαιμονισμού. Οι ψυχίατροι σηκώνουν τα χέρια τους και την υπόθεση αναλαμβάνουν δύο ιερείς: ο ένας, ηλικιωμένος και έμπειρος σε υποθέσεις εξορκισμού, ο άλλος, ελληνικής καταγωγής, με πολλά ψυχιατρικά διπλώματα αλλά και αμφιβολίες για την πίστη του.

Ένα fun fact από την ταινία είναι πως όταν γυρίστηκε η διάσημη σκηνή όπου η Regan εκτοξεύει εμετό στον Πατέρα Κarras, το ψεύτικο μείγμα έπρεπε κανονικά να τον λερώσει στο στήθος. Αντίθετα ο μηχανισμός κόλλησε και εκτόξευσε το μείγμα κατευθείαν στο πρόσωπό του τον Jason Miller κι έτσι η έκφραση αηδίας που έχει είναι πέρα για πέρα αληθινή…  

Ηθοποιοί: Ellen Burstyn, Chris MacNeil, Max von Sydow, Father Merrin

Σκηνοθεσία: William Friedkin


Halloween Kills 2021

Ή αλλιώς το γνωστό «Η Νύχτα με τις Μάσκες» που βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1978 και εξιστορούσε τον μύθο της μασκοφόρας φιγούρας που στοιχειώνει τη μικρή κοινότητα του Haddonfield, Illinois, των Ηνωμένων Πολιτειών τα τελευταία σαράντα περίπου χρόνια. Πρόκειται επίσης για μια ταινία με πολλά remake όπως αυτό που υπάρχει στην πλατφόρμα του Netflix.

Η υπόθεση της ταινίας είναι πιο απλή από ποτέ και επικεντρώνεται κυρίως και αποκλειστικά στον Michael Myers και την αστείρευτη του επιθυμία να αφανίσει τους κατοίκους της μικρής επαρχιακής πόλης. Έχοντας αφήσει το μασκοφόρο δολοφόνο  παγιδευμένο στο υπόγειο του φλεγόμενου σπιτιού της, η Laurie, η κόρης της Karen και η εγγονή της Alison, φτάνουν στο Haddonfield Memorial Hospital για να κάνουν μια νέα αρχή και να φροντίσουν τις πληγές τους θεωρώντας ότι έχουν δώσει ένα οριστικό τέλος στον εφιάλτη που έζησαν. Αυτό που δεν γνωρίζουν βέβαια είναι ότι, ο Michael Myers, κατά κάποιο τρόπο, αναγεννήθηκε από τις στάχτες του, απεγκλωβίστηκε από το υπόγειο, και έχει ένα μόνο στόχο: να τους σκοτώσει όλους.

Ηθοποιοί: Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Andi Matichak, Will Patton, Thomas Mann, Kyle Richards και Anthony Michael Hall

Σκηνοθεσία: David Gordon Green


Texas Chainsaw Massacre 2021

Ο Σχιζοφρενής Δολοφόνος με το Πριόνι είναι ίσως από τις πιο splatter ταινίες που έχει να προσφέρει το Χόλυγουντ και όχι άδικα καθώς κάθε remake είναι χρυσορυχείο. Σε αυτό το σίκουελ, κάποιοι influencers που θέλουν να ξαναζωντανέψουν μια πόλη-φάντασμα του Τέξας αντιμετωπίζουν τον Λέδερφεϊς, έναν φονιά που φορά μια μάσκα από ανθρώπινο δέρμα.

Ηθοποιοί: Sarah Yarkin. Elsie FisherMark Burnham. Jacob Latimore

Σκηνοθεσία: David Blue Garcia


Scream 2022

H Courtney Cox που είχε συμμετάσχει στο πρώτο φιλμ επιστρέφει και μάλιστα συμπρωταγωνιστεί με το νέο αστέρι του Χόλυγουντ Jenna Ortega. Αυτή τη φορά πρέπει να γλιτώσουν από τον Ghostface o οποίος πριν στεγνώσουν καλά καλά τα αίματα των τελευταίων θυμάτων του μετακομίζει από το Γούντσμπορο στη Νέα Υόρκη. Σκοπός του, να αποτελειώσει τις επιζήσασες αδερφές Σαμ και Τάρα, οι οποίες προσπαθούν να ξεκινήσουν μία νέα ζωή μακριά από τον που στοιχειώνει την οικογένειά τους, πλάι σε παλιούς και νέους φίλους.

Ηθοποιοί: Neve Campbell, Sidney Prescott, Jenna Ortega, Courteney Cox, Gale Weathers

Σκηνοθεσία: Matt Bettinelli-Olpin και Tyler Gillett


The Fall of the House of Usher (2023)

Βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Έντγκαρ Άλαν Πόε, η σειρά τρόμου που προσγειώθηκε στο Netflix ακολουθεί τα αδέρφια Roderick (Bruce Greenwood) και Madeline Usher (Mary McDonnell). Μεγάλωσαν με τη μητέρα τους. Όταν  πήραν στα χέρια τους μια φαρμακευτική εταιρεία, την μετέτρεψαν σε αυτοκρατορία. Έγιναν εκατομμυριούχοι με ένα μόνο φάρμακο, το οποίο όμως προκάλεσε και χιλιάδες θανάτους. Η δύναμη όμως που είχαν από τον πλούτο, κατάφερνε να κλείνει στόματα και να μένουν στο απυρόβλητο. Όμως κάποιος από την οικογένεια Άσερ, έγινε προδότης και έδωσε μυστικές πληροφορίες στο FBI. Από τη στιγμή που το μαθαίνουν, χωρίς φυσικά να γνωρίζουν ποιος είναι, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για κάθε έναν κληρονόμο της δυναστείας Άσερ. Για την ακρίβεια, σε κάθε επεισόδιο πεθαίνει και από ένας στα χέρια μιας μυστηριώδους γυναίκας. Σκοτεινά μυστικά βγαίνουν στην επιφάνεια και μια μεγάλη ανατροπή φέρνει τα πάνω κάτω.

Ηθοποιοί: Bruce Greenwood, Mary McDonnell, Carla Gugino, Carl Lumbly, Mark Hamill, Michael Trucco, T’Nia Miller

Σκηνοθεσία: Mike Flanagan

Διαβάστε επίσης:

Freud’s Last Session: Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ με τον Άντονι Χόπκινς στον ρόλο του Φρόιντ (Video)

«Mission: Impossible»: Αναβολή για την όγδοη ταινία λόγω της απεργίας των ηθοποιών

Απεργία στο Χόλιγουντ: Με νέα πρόταση τα μεγάλα στούντιο στην σημερινή συνάντηση με το Σωματείο ηθοποιών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 01:38