search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 18:41
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ – αγεφύρωτο χάσμα: «Ο Κασσελάκης λέει τα ίδια με τον Μητσοτάκη» δηλώνει ο Νίκος Φίλης και εξυμνεί τις… διασπάσεις της Αριστεράς  

28.10.2023 18:35
FILIS KASSELAKIS

Νέο λάδι στη φωτιά της εσωκομματικής σύγκρουσης ρίχνει με άρθρο του στην κυριακάτικη Αυγή ο Νίκος Φίλης, επιβεβαιώνοντας όπως φαίνεται ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για να συμπορευτούν ο Στέφανος Κασσελάκης και η αριστερή πτέρυγα του κόμματος.

Με τις διαδικασίες για τη διαγραφή του ίδιου και των άλλων τριών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (Σκουρλέτης, Βίτσας, Τζουμάκας) να βρίσκονται σε εξέλιξη, ο κ. Φίλης εξαπολύει μύδρους κατά του νεαρού προέδρου.

Αλλά αυτή τη φορά, «δείχνει» και την επιλογή της διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ, ως μία ελπιδοφόρα προοπτική για τις ριζοσπαστικές ανανεωτικές δυνάμεις της Αριστεράς! Ενισχύοντας έτσι τα σενάρια που αναφέρουν ότι το οριστικό διαζύγιο είναι θέμα χρόνου.

Ο κ. Φίλης σημειώνει ότι «η εκλογή Κασσελάκη δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επανέλθει σταδιακά σε τροχιά κυβερνησιμότητας», ότι ο νέος αρχηγός «δημιουργεί ένα κοινωνικό-πολιτικό τείχος απέναντί του και ισχυρές ρωγμές αξιοπιστίας στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ», καθώς «διατυπώνει θέσεις έξω από το πλαίσιο των συνεδριακών αποφάσεων, αλλά και από τις αρχές οποιασδήποτε αριστεράς».

Μάλιστα ισχυρίζεται ότι «τα όσα είπε στον ΣΕΒ συνιστούν μία συνεκτική νεοφιλελεύθερη πρόταση, τα ίδια είχε πει και ο κ. Μητσοτάκης πριν μερικά χρόνια προκαλώντας την απάντηση καταπέλτη από τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή».

Ο έμπειρος πολιτικός και πρώην υπουργός, επιμένει στην άποψη ότι ο κ. Κασσελάκης εκτελεί αποστολή μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα τύπου Δημοκρατικού Κόμματος Μπάιντεν και μάλιστα με μεθόδους Τραμπ, αν αναλογιστούμε τον πόλεμο που έχουν εξαπολύσει με αχαρακτήριστες ύβρεις οι οπαδοί του Διαδίκτυο.

«Αν επιμένει σε όσα πιστεύει δεν μπορεί να είναι πρόεδρος σε ένα κόμμα της Αριστεράς. Δεν υπάρχει περίοδος χάριτος. Μπορούν να συνυπάρξουν δύο τόσο διαφορετικοί κόσμοι σε ένα κόμμα-κέλυφος» αναρωτιέται με σαφέστατο νόημα ο κ. Φίλης και ανοίγει διάπλατα την πόρτα για μία ενδεχόμενη διάσπαση:  

«Από το 1968 με τη διάσπαση του ΚΚΕ και την ίδρυση του ΚΚΕ Εσωτερικού, κατόπιν με τη διάσπαση του ΚΚΕ το 1991 και την ίδρυση του ενιαίου Συνασπισμού, με τα κινήματα κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοκρατικό ανάχωμα απέναντι στην Ακροδεξιά και σε υποδοχέα της κοινωνικής δυσαρέσκειας εναντίον των Μνημονίων, όλα αυτά τα 60 χρόνια νόμιμης και παράνομης  δράσης, διαμορφώθηκε μία νέα ελπίδα του λαού, η Ανανεωτική και Ριζοσπαστική Αριστερά, ικανή να διαμορφώνει κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες, μακριά από την αλαζονεία της αυτοδυναμίας, μία μαρτυρία αγώνων και διακυβέρνησης για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών», γράφει χαρακτηριστικά και διαμηνύει ότι  «η Αριστερά είναι κοινωνικά αναγκαία, δεν θα κλείσει ως παρένθεση σπρώχνοντας χιλιάδες πολίτες στην απογοήτευση… είμαστε αντιμέτωποι με υπαρξιακά διλήμματα, δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε πως καταλαβαίνουμε».

Κλείνει δε με το μήνυμα ότι «την ευθύνη της Ανανεωτικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς θα αναλάβει μία νέα γενιά αγωνιστών, όχι όμως με παλιά υλικά, αυτά της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο ή του Καπιταλισμού ως το τέλος της ανθρώπινης ιστορίας, όχι δηλαδή με τα υλικά που κουβαλάει στις αποσκευές του από την Αμερική ο κ. Κασσελάκης».

Διαβάστε επίσης:

Διπλωματικές πηγές: Γιατί η Ελλάδα δεν πήρε μέρος στην ψηφοφορία του ΟΗΕ για τη Γάζα

28η Οκτωβρίου: Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών για την επέτειο του «Όχι»

Πλημμύρες: “Καν’ το όπως ο Κικίλιας” – Τι προσπαθεί να προλάβει ο υπουργός μετά το κάζο με τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 18:31