search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 13:29
MENU CLOSE

Σβίγκου: «Ο πρωθυπουργός προσβάλλει βάναυσα την ιστορία της χώρας»

28.10.2023 23:45
SBIGKOU
Eurokinissi

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αποχή της χώρας μας από την ψηφοφορία του ΟΗΕ για τη Γάζα.

Η Ράνια Σβίγκου κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι προσβάλλει βάναυσα την ιστορία της χώρας και πως, για άλλη μα φορά, έρχεται σε ρήξη με την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της Ελλάδας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ράνιας Σβίγκου:

«Πριν από λίγες μέρες ο κ. Μητσοτάκης πήγε στο Ισραήλ και είπε ότι δεν πρέπει να υπάρξουν μεγάλες ανθρωπιστικές απώλειες.

Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είπε ότι ανθρωπιστική εκεχειρία πρέπει να επιβληθεί “αν είναι απαραίτητη”.

Χθες, η χώρα μας, με απόφασή του, απείχε στην ψηφοφορία της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, για την κήρυξη ανθρωπιστικής εκεχειρίας. Προφανώς για αυτόν, οι απώλειες αμάχων στη Γάζα δεν είναι μεγάλες, οπότε και η ανθρωπιστική παύση δεν είναι απαραίτητη.

Με τη συγκεκριμένη επιλογή του, ο Κ. Μητσοτάκης προσβάλλει βάναυσα την ιστορία της χώρας, έρχεται, για άλλη μα φορά, σε ρήξη με την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της Ελλάδας και βρίσκεται σε αντίθεση με τα αισθήματα ανθρωπιάς του ελληνικού λαού».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ – αγεφύρωτο χάσμα: «Ο Κασσελάκης λέει τα ίδια με τον Μητσοτάκη» δηλώνει ο Νίκος Φίλης και εξυμνεί τις… διασπάσεις της Αριστεράς  

Διπλωματικές πηγές: Γιατί η Ελλάδα δεν πήρε μέρος στην ψηφοφορία του ΟΗΕ για τη Γάζα

28η Οκτωβρίου: Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών για την επέτειο του «Όχι»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 13:23