search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 16:03
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμα για «κανονικότητα» δίνει ο Κασσελάκης λόγω εσωκομματικού τάιμ άουτ – Συνεδριάζει η αύριο κοινοβουλευτική ομάδα

30.10.2023 06:10
KASSELAKIS

Στη σκιά των διαγραφών και σε κλίμα αναμονής για την επικείμενη κρίσιμη ΚΕ στις 11 – 12 Νοεμβρίου συνεδριάζει την Τρίτη το απόγευμα (18:00) η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ατζέντα της συνεδρίασης η οποία θα ανοίξει με ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη, περιλαμβάνει την προετοιμασία για τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2024 και για την συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών «Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους και λοιπές διατάξεις».

Στην συνεδρίαση θα μετέχουν και οι συντονιστές των τμημάτων της Κεντρικής Επιτροπής καθώς και οι αναπληρωτές τους.

Στόχος είναι η οργάνωση της κοινοβουλευτικής δουλειάς και της αντιπολιτευτικής δράσης σε αυτά τα δύο πεδία.

Μετά τον πρώτο γύρο της σφοδρής εσωκομματικής σύγκρουσης που ολοκληρώθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, και εν όψει του δεύτερου γύρου στην Κεντρική Επιτροπή, ο Στέφανος Κασσελάκης αξιοποιεί το προσωρινό χαμήλωμα των τόνων (να δούμε και πόσο θα κρατήσει, το τοπίο είναι εύφλεκτο, δεν θέλει και πολύ να ξαναπάρει φωτιά) προκειμένου να δείξει ότι προχωρά στα «ουσιώδη» και στην αντιπολιτευτική δουλειά. Άλλωστε τις τελευταίες ημέρες από την Κουμουνδούρου επαναλαμβανόταν με νόημα προς την πλευρά των διαφωνούντων πως ο μοναδικός αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι ο Μητσοτάκης.

Μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δουλεύει, δεν τσακώνεται μόνο

Σαφώς, είναι επίσης ζητούμενο για τον πρόεδρο ο ΣΥΡΙΖΑ να εκπέμψει εικόνα εύρυθμης λειτουργίας, ύστερα από έναν ολόκληρο μήνα σφοδρών εσωτερικών αντιπαραθέσεων, απότοκων της εκλογής του και των πρώτων δειγμάτων γραφής που έφεραν αντιδράσεις από την εσωκομματική αντιπολίτευση. Η εικόνα διάλυσης που εκπέμφθηκε όλο αυτό το διάστημα αντανακλάται και στον νέο κύκλο δημοσκοπήσεων δυο εβδομάδες μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς η πτωτική τάση συνεχίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας υπό τον νέο πρόεδρο ήταν στις 5 Οκτωβρίου όταν διενεργήθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης για το προεδρείο της ΚΟ και τη θέση του υπερσυντονιστή των τομεαρχών όπου καταγράφηκε το αποτέλεσμα 28 υπέρ 16 λευκά, αν και στη συνέχεια υπήρξαν μετακινήσεις προς το στρατόπεδο της ηγεσίας με την εσωκομματική αντιπολίτευση να μετρά πλέον έναν σκληρό πυρήνα 11 βουλευτών στην ΚΟ. Σε αυτούς συγκαταλέγονται η Έφη Αχτσιόγλου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, οι οποίοι τις προηγούμενες μέρες προσπάθησαν να θέσουν τα αιτήματα της μειοψηφίας για ανάκληση των διαγραφών και σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας, με ήπιο τρόπο δίνοντας και ένα σήμα για χαμήλωμα των τόνων. Σε εκείνη την συνεδρίαση κριτική σε υψηλούς τόνους είχαν σηκώσει εκ μέρους της μειοψηφίας οι Πέτη Πέρκα και Σία Αναγνωστοπούλου.

Πιάνουν δουλειά οι τριμελείς

Σε ό,τι αφορά την διαδικασία για τις «διαγραφές» (παραπομπή στο πειθαρχικό) των ΦίληΣκουρλέτηΒίτσα και Τζουμάκα, η Επιτροπή Δεοντολογίας στην οποία έχουν παραπεμφθεί οι 4, αποφάσισε την Παρασκευή με πλειοψηφία 10 προς 5 να παραπέμψει το θέμα στην επικείμενη Κεντρική Επιτροπή για την έκφραση γνώμης επί της ποινής, αναστολή ιδιότητας για ένα χρόνο ή διαγραφή (μειοψήφησε η άποψη να περάσει αυτή η συνεδρίαση και να παραπεμφθεί το θέμα σε αμέσως επόμενη συνεδρίαση της ΚΕ).

Αναμένεται λοιπόν να σταλεί το διαβιβαστικό της Επιτροπής στο κόμμα, με το οποίο θα ζητείται η γνωμοδότηση της ΚΕ, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσουν σιγά σιγά τη δουλειά τους οι 4 τριμελείς επιτροπές (καθεμιά αντιστοιχεί σε έναν ελεγχόμενο) προκειμένου να συγκεντρώσουν το υλικό και στην συνέχεια να καλέσουν καταγγελλόμενους και καταγγέλλοντα. Δεν είναι ακόμη σαφές αν οι τριμελής θα καταλήξουν σε ένα πόρισμα το οποίο θα επιδοθεί στην ΚΕ η οποία καλείται να γνωμοδοτήσει ή αν θα ολοκληρώσουν τις εργασίες τους μετά τη γνωμοδότηση της ΚΕ.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης σε Κουρέτα: «Θα είσαι το πρότυπο του νέου περιφερειάρχη Θεσσαλίας»

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει την Τρίτη η KO με θέμα τον Προϋπολογισμό

ΣΥΡΙΖΑ για τραυματισμό ανήλικης στο Ν. Ηράκλειο: «Περιμένουμε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 16:01