search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:44
MENU CLOSE

Bγάζουν «στο σφυρί» την πρώτη κατοικία 83χρονης καρκινοπαθούς στο Κουκάκι

31.10.2023 21:15
pleistiraismos 654- new

Σε πλειστηριασμό βγαίνει την Τετάρτη η πρώτη κατοικία 83χρονης καρκινοπαθούς στο Κουκάκι και μάλιστα χωρίς καν να πληρούνται οι βασικές προϋποθέσεις από τον νόμο, όπως καταγγέλλει ο δικηγόρος της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Έθνους», που επικαλείται τον συνήγορο της ηλικιωμένης, Κώστα Φλέγκα, η κατάσχεση έχει απορριφθεί στο Κτηματολόγιο για τυπικούς λόγους και δεν είναι εγγεγραμμένη. «Ωστόσο, βάσει του νόμου χωρίς αυτήν δεν μπορεί να προχωρήσει πλειστηριασμός κι ας ήταν εγγεγραμμένος στο παλαιό υποθηκοφυλακείο», επισημαίνει ο κ. Φλέγκας.

Η διαδικασία παρόλα αυτά προχωράει με fast track διαδικασίες και παρά το γεγονός ότι έχει αποσταλεί εξώδικο, με το οποίο η επενδυτική εταιρεία ενημερώνεται για τις σοβαρότατες πλημμέλειες στη διαδικασία, θα πραγματοποιηθεί κανονικά ο πλειστηριασμός της 1ης Νοεμβρίου. Η παράκαμψη της νομικής οδού είναι που ουσιαστικά καθιστά παράνομο τον πλειστηριασμό, σύμφωνα με τον δικηγόρο της 83χρονης.

Σημειώνεται ότι η αξία της πρώτης κατοικίας της εκτιμήθηκε στα 170.000 ευρώ, παρόλα αυτά πλειστηριάζεται για τμήμα της οφειλής της, και κοστολογείται στα 24.000 ευρώ, αναφέρει το ρεπορτάζ.

Καθημερινές παρενοχλήσεις

Ο δικηγόρος της καταγγέλλει ότι η εντολέας του δέχεται καθημερινά επισκέψεις από δικηγόρους και μεσίτες που επαναλαμβάνουν ερωτήσεις για την επικείμενη εκτέλεση της απόφασης για τον πλειστηριασμό του σπιτιού της.

Και αυτό ενώ τους είναι γνωστή η δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η υγεία της 83χρονης λόγω του καρκίνου.

Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ

Εν τω μεταξύ σε κινητοποίηση, στη 1.30 μ.μ., έξω από τα γραφεία της εταιρείας διαχείρισης στον Ηλεκτρικό της Καλλιθέας καλεί το ΠΑΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι πρόκειται για την κατοικία μιας δασκάλας και ενός οικοδόμου.

«Ο αγώνας για την προστασία της λαϊκής κατοικίας συνεχίζεται. Καθημερινά η Επιτροπή ενάντια στους πλειστηριασμούς του ΠΑΜΕ γίνεται δέκτης δεκάδων καταγγελιών από οφειλέτες από όλη τη χώρα. Το φαινόμενο γίνεται όλο και πιο έντονο, όλο και περισσότερα δάνεια “κοκκινίζουν” εξαιτίας της ακριβείας και των αυξήσεων των επιτοκίων, την ίδια ώρα που οι μισθοί μένουν καθηλωμένοι. Όμως δεν φαίνεται να “κοκκινίζει” κανείς από την κυβέρνηση που έχει αφήσει στο έλεος τους οφειλέτες και έχει λύσει τα χέρια στις εταιρείες διαχείρισης οι οποίες προχωρούν απρόσκοπτα σε πλειστηριασμούς. Ό,τι εξαγγελίες γίνονται για να μπει φραγμός στην ασυδοσία των funds δεν θωρακίζουν τα σπίτια του λαού, αλλά τα κέρδη των τραπεζών», σημειώνει το ΠΑΜΕ.

«Ο αγώνας που κάνουμε φέρνει αποτελέσματα. Καλούμε τους οφειλέτες να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία τους και με την Επιτροπή και μέσα από τη μαζική λαϊκή πάλη να υπερασπιστούμε την κατοικία», προσθέτει.

Διαβάστε επίσης:

Νάξος: Μυστήριο με τον θάνατο 22χρονου – Γιατί εξετάζεται η νόσος «Νάξος»

Έρχονται στην Αθήνα νεοναζί από την Ευρώπη – «Λουκέτο» στον σταθμό «Ηράκλειο» του ΗΣΑΠ και απαγόρευση συγκεντρώσεων την Τετάρτη

Κουνούπι τίγρης: Πολύ αυξημένος ο πληθυσμός στην Αττική – Οδηγίες προστασίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:44