search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 00:23
MENU CLOSE

Ο Διευθυντής της Ύπατης Αρμοστείας στη Νέα Υόρκη παραιτείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη «γενοκτονία» των Παλαιστινίων

31.10.2023 21:39
UN

Ο επί μακρόν διευθυντής του γραφείου της Νέας Υόρκης της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα παραιτήθηκε την Τρίτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδύναμη απάντηση του οργανισμού στη «γενοκτονία» των Παλαιστινίων και τη «σοβαρή ανθρωπιστική κρίση» στη Γάζα.

Σε μια φορτισμένη επιστολή προς τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Βόλκερ Τουρκ, ο Craig Mokhiber αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το ευρωπαϊκό, εθνικιστικό, αποικιακό σχέδιο των εποίκων στην Παλαιστίνη έχει εισέλθει στην τελική του φάση, για την ταχεία καταστροφή των τελευταίων υπολειμμάτων της γηγενούς παλαιστινιακής ζωής»

Ανέφερε παλαιότερες γενοκτονίες στις οποίες απέτυχε ο ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένων των Τούτσι, των Μουσουλμάνων στη Βοσνία, των Γιαζίντι και του λαού Ροχίνγκια.

«Αποτυγχάνουμε ξανά», έγραψε. Στη συνέχεια περιέγραψε ένα σχέδιο 10 σημείων για τον τερματισμό της βίας, συμπεριλαμβανομένης της ίδρυσης «ενός ενιαίου, δημοκρατικού, κοσμικού κράτους… με ίσα δικαιώματα για Χριστιανούς, Μουσουλμάνους και Εβραίους», καθώς και την καταστροφή του πυρηνικού, χημικού και βιολογικού οπλοστασίου του Ισραήλ.

Ταυτόχρονα, καλεί τον ΟΗΕ να «ενταχθεί περήφανα στο κίνημα κατά του απαρτχάιντ» και «να σταθεί στο πλευρό της δικαιοσύνης».

Διαβάστε επίσης:

Μεσανατολικό: «Η Γάζα έχει γίνει ένα νεκροταφείο για χιλιάδες παιδιά»

ΥΠΕΞ Γαλλίας: Δύο παιδιά με γαλλική υπηκοότητα σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας

«Trick or treat» στον Λευκό Οίκο: Το ζεύγος Μπάιντεν γιόρτασε το Halloween μαζί με δεκάδες παιδιά (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 00:22