search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 08:03
MENU CLOSE

Η κίνηση Ανδρουλάκη με τα Τέμπη, η Βουλή σε άπνοια και τρία κόμματα σε… κώμα – Υπουργοί εξοργίζουν γαλάζιους βουλευτές με τις «αναπάντητες»

02.11.2023 06:03
androulakis 654- new

Καλημέρα σας

Παρακολουθούσα τη συζήτηση στη Βουλή χθες, καθώς ήταν σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών και θεώρησα ότι θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον από τις συνήθειες συνεδριάσεις, που συναγωνίζονται τα… βαρβιτουρικά.

Φευ!

Μία συζήτηση χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις, χωρίς θεαματικές στιγμές, χωρίς να μαγνητίζει τον θεατή, έστω τον πολιτικοποιημένο. Γενικά στη Βουλή υπάρχει… άπνοια και πολύ φοβάμαι, ότι το μεγάλο πολιτικό παιχνίδι θα παίζεται εκτός. Βλέπετε, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι βουλευτής και, συνεπακόλουθα ο πρωθυπουργός δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο λόγο να τρέχει στη Βουλή κάθε τρεις και λίγο για να συγκρουστεί με τους αρχηγούς της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Πρόταση για προανακριτική

Βέβαια αυτό δεν εμποδίζει αρχηγούς, όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης να κάνουν τις κινήσεις τους για να κερδίσουν εντυπώσεις.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαμήνυσε ότι το κόμμα του θα καταθέσει πρόταση για προανακριτική επιτροπή για την τραγωδία των Τεμπών.

Για την κατάθεση της πρότασης απαιτούνται 30 υπογραφές, τις οποίες το ΠΑΣΟΚ διαθέτει – 32 έδρες κέρδισε τον Ιούνιο.

Αλλά ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ φέρονται να έχουν διάθεση να υπερψηφίσουν – και μάλλον το ξέρει αυτό ο Ανδρουλάκης, που θέλει να πιέσει και τους δύο.

Η πρόταση, ως προανακριτική, θα αφορά στη διερεύνηση ποινικών ευθυνών για υπουργούς και ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, καθώς θα επικεντρώνεται στη μη έγκαιρη υλοποίηση της σύμβασης 717 για το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Το σημειώνω απλά για να έχει μία εικόνα από τα… προσεχώς στη Βουλή.

Το δράμα της Ζωής και η ανυπαρξία της Νίκης

Στην οποία Βουλή κυριαρχεί παρεμπιπτόντως το… δράμα που ζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου με το φευγιό των δύο βουλευτών, της μάνας Αρετής Παπαϊωάννου και του γιού Μιχάλη Χουρδάκη από την Πλεύση Ελευθερίας.

Όσες φοβέρες κι αν εκτοξεύσει η Ζωή, οι έδρες δεν θα επιστραφούν στο «κόμμα» της.

Μαθαίνω ότι κι άλλοι βουλευτές της Πλεύσης είναι έτοιμοι να… πλεύσουν μακριά και ψάχνουν ευκαιρία και τον κατάλληλο χρόνο. Θέλουν να δουν και πώς θα εξελιχθεί η ιστορία με τους «2».

Βέβαια πέρα από τη Ζωή, υπάρχει η ζοφερή ιστορία με τους Σπαρτιάτες, τους οποίους δεν αποκλείεται να διαλύσει η Δικαιοσύνη, ενώ δεν περνά απαρατήρητο, αν και είναι άλλους είδους πρόβλημα η ανυπαρξία της Νίκης. Το κόμμα του Δημήτρη Νατσιού περνά εντελώς απαρατήρητο ως τώρα. Οι άνθρωποι δεν είναι πολιτικοί, αν και το προσπαθούν.

Πάντως από τα 8 κόμματα που μπήκαν στη Βουλή τον Ιούνιο, ουσιαστικά τα 5 δείχνουν να υπάρχουν στις καθημερινές δραστηριότητες του κοινοβουλίου…

Αναπάντητες

Με αφορμή τα νέα κατορθώματα της Αγαπηδάκη – που δεν φρόντισε να ανοίξει έγκαιρα η πλατφόρμα για τα αντιγριπικά εμβόλια – μου έφτασαν στα αυτιά πολλές γκρίνιες από γαλάζιους βουλευτές.

Οι οποίοι εξομολογούνται στις παρέες τους ότι πολλοί υπουργοί – ακόμα και υφυπουργοί παρακαλώ, εκεί φτάσαμε! – δεν τους απαντούν στις τηλεφωνικές κλήσεις. Οι «αναπάντητες» είναι ατέλειωτες, παρότι οι βουλευτές θέλουν να ενημερώσουν τα κυβερνητικά στελέχη για πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τις περιοχές τους και όχι για ρουσφέτια ή άλλες πελατειακού τύπου διευκολύνσεις.

Δεν βλέπω να πηγαίνει καλά αυτό…

Διαβάστε επίσης:

Η Ζωή πιάστηκε στον ύπνο, η Νίνα άφησε ενεή την Ρένα και η Νίκη έκανε τους βουλευτές της ΝΔ να γκρινιάζουν

Άγριο «πέρα δώθε» στην Κουμουνδούρου με τις διαγραφές, ο Σπίρτζης με τον… κόκκινο ήλιο και ο Λοβέρδος ενόψει ευρωεκλογών

Το σενάριο εκλογής νέας Πολιτικής Γραμματείας στον ΣΥΡΙΖΑ, το χτύπημα Φίλη μέσω της… Αυγής, ο Τεμπονέρας και η μακαριότητα του ΠΑΣΟΚ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 08:03