search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:55
MENU CLOSE

Στη Βουλή έγινε δεκτός ο πρέσβης της Παλαιστίνης – Στο επίκεντρο η ανθρωπιστική βοήθεια

02.11.2023 18:26
MITSOTAKIS-VOULI-1-NEW

Στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης καλωσορίζοντας στην αίθουσα της Ολομέλειας τον πρέσβη της Παλαιστίνης Yussef Dorkhom.

«Διαχωρίζουμε πλήρως τον παλαιστινιακό λαό από την Χαμάς, η οποία είναι  μία τρομοκρατική οργάνωση που δεν αποτελεί συνομιλητή κανενός και η δράση της πρέπει να καταδικάζεται από όλους μας ρητά και κατηγορηματικά», είπε ο υπουργός Υγείας και τόνισε πως σε συνεργασία με τον ΟΗΕ και άλλες χώρες εξετάζονται τρόποι για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

«Πρέπει να εξασφαλιστεί ότι θα φτάσει σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη το συντομότερο δυνατό και εργαζόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση», είπε. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης για το ψήφισμα των αραβικών χωρών στον ΟΗΕ και χαρακτήρισε την αντίδραση του Ισραήλ στην επίθεση που δέχθηκε έξω από κάθε όριο.

«Χιλιάδες άνθρωποι και παιδιά χάνουν τη ζωή τους από μια επίθεση που έχει κλιμακωθεί εκτός ορίων. Είμαστε σαφείς και σε αυτό», είπε. 

«Θέλουμε κι εμείς να χαιρετίσουμε τον αληθινό πρέσβη στη Βουλή», σχολίασε ο Μιχάλης Κατρίνης από το ΠΑΣΟΚ, ενώ από την πλευρά του ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν να κάνει λόγο η κυβέρνηση για αυτοάμυνα με 4000 νεκρά παιδιά και πολλά άλλα αγνοούμενα κάτω από τα ερείπια. 

Νωρίτερα, με τον πρέσβη της Παλαιστίνης συναντήθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Η Βουλή δεν μπορεί να μείνει άπραγη, ούτε με την εσφαλμένη, απαράδεκτη και προσβλητική για τα αισθήματα του ελληνικού λαού ενέργεια, του Προέδρου της, να φωτίσει το κτίριο με την σημαία του Ισραήλ, την ώρα που το κράτος του Ισραήλ διαπράττει διεθνή εγκλήματα, εις βάρος ενός λαού  κατεχόμενου, του παλαιστινιακού λαού», ανέφερε από βήματος Βουλής. 

Διαβάστε επίσης:

Ραγκούσης: Ζητά «κατάπαυση πυρός» στον ΣΥΡΙΖΑ – «Δεν νοείται η αξιωματική αντιπολίτευση να καταπέσει ως 3η δύναμη»

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Προεκλογική εξαπάτηση, μετεκλογική αλαζονεία 

Πλήρης κάλυψη της κυβέρνησης στην αστυνομία για την αντιμετώπιση των επεισοδίων με τους φασίστες – Έρευνα από την εισαγγελία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:07