search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:22
MENU CLOSE

Worldline Greece: Με ανάπτυξη 18% και συνεχή καινοτομία διευρύνει την παρουσία της στην ελληνική αγορά  

02.11.2023 09:58
worldline_greece_new

Νέα προϊόντα και υπηρεσίες στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών τόσο στο e-commerce όσο και στα φυσικά καταστήματα ετοιμάζει να παρουσιάσει στο κοντινό μέλλον η Worldline Greece, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στην Ελλάδα στον τομέα της αποδοχής και εκκαθάρισης πληρωμών με κάρτες.

Σύμφωνα με τον Ιωάννη Κιτιξή, CEO της εταιρείας η αγορά συναλλαγών με κάρτες είχε ανάπτυξη 18% το 2022 με τζίρο στα 53,6 δις ευρώ  και αναμένεται να έχει περίπου την ίδια αύξηση και φέτος με τις επιδόσεις της Worldline να κινούνται οριακά πάνω από τα ποσοστά αυτά.

Για το 2024 ο επικεφαλής της Worldline στην Ελλάδα έκανε λόγο για ανάπτυξη που θα κινηθεί γύρω στο 15%.

Η εταιρεία η οποία ανήκει στον διεθνή όμιλο Worldline με παρουσία σε πάνω από 40 χώρες και κύκλο εργασιών στα 4,4 δισ. ευρώ πρόσθεσε στο πελατολόγιό της 10.000 νέες επιχειρήσεις φτάνοντας τις 130.000 με το 80% να αφορά σε μικρομεσαίες και το 20% σε μεγάλους ομίλους.   

Οι επενδύσεις του ομίλου στην ελληνική αγορά ξεκίνησαν το 2021, όταν εξαγόρασε την Cardlink και το 80% της Eurobank Merchant Services. Όπως διευκρίνισαν τα ανώτατα διοικητικά στελέχη της Worldline, μετά την εξαγορά της Cardlink οι δύο εταιρείες δεν συγχωνεύτηκαν, αλλά παραμένουν δύο διαφορετικές οντότητες που ανήκουν στο ίδιο όμιλο, κάνοντας χρήση των συνεργειών που προκύπτουν από τη συνεργασία τους.

Έτσι η Wordline ασχολείται με την εκκαθάριση των συναλλαγών με την Cardlink να παραμένει ο πάροχος των τερματικών.

Σύμφωνα με τη διοίκηση πάντως, οι έξι ολοκληρωμένες λύσεις πληρωμών που προσφέρει η Worldline καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα της επιχειρηματικότητας.

Στα φυσικά καταστήματα η εταιρεία διαθέτει αυτή τη στιγμή 285.000 τερματικά POS που είναι είτε φορητά είτε βρίσκονται στα ταμεία. Στις online πληρωμές παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις με ή χωρίς e-shop σε 17.000 επιχειρήσεις.

Ο κ. Κιτιξής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εφαρμογή Smart POS η οποία ήδη χρησιμοποιείται από 15.000 επιχειρήσεις και μετατρέπει οποιαδήποτε android συσκευή σε τερματικό, χωρίς να απαιτείται χρήση πρόσθετου εξοπλισμού.

Επίσης η Worldline Ελλάς παρέχει την υπηρεσία Άμεσης Μετατροπής Νομίσματος για κατόχους καρτών εκτός Ευρώζώνης να πληρώσουν στο νόμισμα της κάρτας μία υπηρεσία που φέτος κατέγραψε 1 εκατ. συναλλαγές.

Ακόμη, παρέχει υπηρεσίες αυτόματων πωλητών σε φυσικά σημεία χωρίς να χρειάζεται φυσική παρουσία πωλητή στο σημείο της συναλλαγής. Η υπηρεσία αυτή είναι διαθέσιμη στα Lamda malls και στα smart lockers της ACS.

Επιπλέον η Worldline παρέχει και ολοκληρωμένες υπηρεσίες για πληρωμές λογαριασμών διαθέσιμες από τα καταστήματα Σκλαβενίτη και την εταιρεία Worldbridge.

Σε ό,τι αφορά το άμεσο μέλλον, η εταιρεία θα δραστηριοποιηθεί στη διαδικασία διασύνδεσης ταμειακών και POS συστημάτων αλλά και στο Ψηφιακό Ευρώ ως μια από τις πέντε επιλεγμένες εταιρίες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Μάλιστα, η Worldline, συμμετέχει στις δοκιμές offline ψηφιακών πρωτοτύπων του ευρώ, στο πλαίσιο της έρευνας της ΕΚΤ.

Διαβάστε επίσης:

Motor Oil: Παραγωγή βιοντίζελ από ανακύκλωση τηγανελαίου μέσω των Verd και «Πράσινο Λάδι»

Δέλτα: Μπαίνει (ξανά) στο παγωτό με την εξαγορά της Cold Sin

Νέο «λουκέτο» σε εργοστάσιο: Η Crown Hellas Can κλείνει μονάδα με 160 εργαζόμενους στην Πάτρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:21