search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 17:56
MENU CLOSE

Επιβεβαιώνει το Πεντάγωνο ότι οι ΗΠΑ «σκανάρουν» με drone τη Γάζα για τον εντοπισμό ομήρων

03.11.2023 19:16
GAZA_SUNTRIMMIA2
AP

Το Πεντάγωνο επιβεβαιώνει ότι οι ΗΠΑ πραγματοποιούν πτήσεις με drone πάνω από τη Γάζα για να βοηθήσουν στις προσπάθειες εντοπισμού των περίπου 240 ομήρων που κρατάει η Χαμάς στη Γάζα. Την ίδια ώρα το αιμοτοκύλισμα στη Μέση Ανατολή συνεχίζεται. Πραγματοποιούνται συνεχόμενες επιθέσεις στη Γάζα, μια από τις οποίες είχε στόχο το το νοσοκομείο αλ Σίφα και κομβόι ασθενοφόρων που προσπαθούσε να περάσει από το πέρασμα της Ράφα.

«Για την υποστήριξη των προσπαθειών ανάκτησης ομήρων, οι ΗΠΑ πραγματοποιούν άοπλες πτήσεις UAV πάνω από τη Γάζα, παρέχοντας ταυτόχρονα συμβουλές και βοήθεια προκειμένου να υποστηρίξουν τον Ισραηλινό εταίρο μας στην προσπάθεια ανάκτησης των ομήρων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ταξίαρχος Πατ Ράιντερ σε δήλωση.

Η απάντηση έρχεται να επιβεβαιώσει δημοσίευμα των New York Times σύμφωνα με το οποίο ο στρατός των ΗΠΑ πετά drones πάνω από τη Λωρίδα της Γάζας, βοηθώντας το Ισραήλ στην έρευνα για τον εντοπισμό ομήρων.

Μακελειό στη Γάζα: Βομβάρδισαν ξανά το νοσοκομείο αλ Σίφα – Χτύπησαν κομβόι ασθενοφόρων

Αξίζει να σημειωθεί ότι ότι νωρίτερα σήμερα Παρασκευή (3/11/2023) ένας πύραυλος από drone χτύπησε σήμερα το νοσοκομείο αλ Σίφα, στην κεντρική πύλη του.

Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές υπάρχουν εκατοντάδες θύματα από το πλήγμα ωστόσο ακόμη δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός.

Το ελεγχόμενο από τη Χαμάς Υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανέφερε ότι μια συνοδεία ασθενοφόρων που αναχωρούσε από το νοσοκομείο Σίφα προς το πέρασμα της Ράφα βομβαρδίστηκε από τον Ισραηλινό Στρατό.

Το υπουργείο Υγείας δήλωσε επίσης ότι άλλη μια επίθεση σημειώθηκε κοντά στο νοσοκομείο Αλ Κουντς. Το νοσοκομείο αλ Σίφα νοσηλεύει πάνω από 5.000 ασθενείς και δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένους στις μπροστινές και πίσω αυλές.

Παράλληλα ολοένα και περισσότερες επιθέσεις στη Γάζα βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Επίσης, επίθεση με ρουκέτα σημειώθηκε στη Σντερότ, κοντά σε νηπιαγωγείο και σε σημείο, όπου βρίσκονται ανταποκριτές από όλο τον κόσμο, που καλύπτουν τον πόλεμο στο Ισραήλ. Μεταξύ αυτών και Έλληνες δημοσιογράφοι. Επίθεση δέχτηκαν επίσης όπως γνωστοποιήθηκε νωρίτερα και τα γραφεία του Γαλλικού Πρακτορείου στη Γάζα.

Διαβάστε επίσης:

Αδιανόητο μακελειό στη Γάζα: Βομβάρδισαν ξανά το νοσοκομείο αλ Σίφα – Χτύπησαν κομβόι ασθενοφόρων που κατευθύνονταν στο πέρασμα της Ράφα

Οργή Πούτιν για τα πλάνα με τα ματωμένα παιδιά της Γάζας: «Όταν βλέπεις τον πόνο σφίγγεις τις γροθιές σου»

Κακοκαιρία Ciaran: Μητέρα στη Βρετανία έσωσε το μωρό της από σπασμένα τζάμια – Συγκλονιστικό βίντεο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 17:55