search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:15
MENU CLOSE

Βουλγαρία: «Βασίλισσα» του χειμερινού τουρισμού η Σόφια – Οι πολιτιστικοί και θρησκευτικοί θησαυροί της (videos)

03.11.2023 17:43
sofia_bulgaria_0311_1920-1080_new
credit: AP

Σε κέντρο χειμερινού τουρισμού αναδεικνύεται η Σόφια, η πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, με τις πυκνές χιονοπτώσεις του χειμώνα και τις επαρκείς υποδομές που διαθέτει για την υποδοχή τουριστών.

Εκτός από τις ευκαιρίες για χειμερινά σπορ η Σόφια έχει να επιδείξει αξιοθέατα που ικανοποιούν όλες τους επισκέπτες: ένα δίκτυο μικρών χωριών και κωμοπόλεων στην ευρύτερη περιοχή είναι ιδανικό για τους φυσιολάτρες, τα μοναστήρια και οι ναοί θα εκπλήξουν όσους κάνουν θρησκευτικό τουρισμό, τα μουσεία και οι γκαλερί περιμένουν τους λάτρεις της τέχνης.

Οι πολιτιστικοί θησαυροί της Σόφιας

Η ιστορία της Σόφιας είναι πλουσιότατη και αντικατοπτρίζεται στα ιστορικά μνημεία της πόλης. Η πόλη αναπτύχθηκε με αφορμή τις ιαματικές πηγές της ήδη από την αρχαιότητα. Η θρακική φυλή Σέρντι είναι οι πρώτοι που κατοίκησαν την περιοχή, που λίγους αιώνες αργότερα έγινε μία ακμάζουσα ρωμαϊκή πόλη. Η ιστορική πορεία αναδεικνύεται στα μουσεία  και τις γκαλερί, που συνδέουν το χθες με το σήμερα.

Όσοι γνωρίζουν τη Σόφια λένε πως δεν αρκεί μία εβδομάδα στον επισκέπτη για να θαυμάσει τα αξιοθέατά της.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά αξιοθέατα είναι:

-το Εθνικό Μουσείο Ιστορίας, όπου φυλάσσονται σημαντικά ευρήματα,

-το Αρχαιολογικό Μουσείο,

-τα εκθέματα στο Μουσείο Ανθρωπολογίας και Εθνογραφίας,

Εθνική Γκαλερί Τεχνών,

Εθνική Γκαλερί Ξένης Τέχνης,

-ο ναός Αλεξάντερ Νέβσκι με το μνημειακό τέμπλο,

ροτόντα του Αγίου Γεωργίου

-και η Ρωσική Εκκλησία.

Προσκύνημα στα μοναστήρια της Σόφιας

Οι ναοί και τα μοναστήρια της Σόφιας προσελκύουν χιλιάδες προσκυνητές και τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο.

Στις πλαγιές του όρους Βίτοσα και στη Στάρα Πάνινα υπάρχουν πολλά μοναστήρια και γι’ αυτό η περιοχή αποκαλείται «ιερό δάσος της Σόφιας». Ένα από τα πιο σημαντικά μοναστήρια είναι το Ντραγκαλέβτσι, το οποίο δεν έπαψε να λειτουργεί στα χρόνια της οθωμανικής κυριαρχίας. Πολύ κοντά στην πόλη βρίσκονται επίσης τα μοναστήρια Κοκαλιάνσκι, Γερμάνσκι και Κρεμικόβσκι.

Σε απόσταση 70 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα, στην κωμόπολη Ζέμεν, βρίσκεται το μοναστήρι Ζεμένσκι, το οποίο έχει μετατραπεί σε μουσείο όπου ο επισκέπτης θαυμάζει τις εκπληκτικές τοιχογραφίες του 12ου αιώνα

Οι επισκέπτες στους θρησκευτικούς θησαυρούς της Σόφιας έχουν την ευκαιρία να προσευχηθούν, αλλά και να θαυμάσουν την αρχιτεκτονική των μνημείων και τον εκπληκτικό εσωτερικό διάκοσμο των ναών, με τέμπλα που είναι αριστουργήματα και καταπληκτικής ομορφιάς εικονοστάσια και τοιχογραφίες.

Διαβάστε επίσης:

Μεσανατολικό: Στο Ισραήλ ο Μπλίνκεν, φόβοι για διεύρυνση της σύγκρουσης – Ανελέητο σφυροκόπημα της Γάζας, απώλειες για τους Ισραηλινούς (videos)

Twins mania: Από τις πασαρέλες μέχρι το Instagram όλο το ίντερνετ έχει γεμίσει δίδυμα

Ερντογάν για Γάζα: «Διαπράττονται εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας – Το συντομότερο ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:15