search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 10:24
MENU CLOSE

ΗΠΑ: «Η Χαμάς δεν φαίνεται να παρεμποδίζει την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα»

04.11.2023 16:39
gaza

Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ Ντέιβιντ Σάτερφιλντ δήλωσε σήμερα ότι αμερικανοί αξιωματούχοι δεν έχουν πληροφορηθεί να παρεμποδίζει η Χαμάς την ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας εν μέσω ελλείψεων σε τρόφιμα, φάρμακα και καύσιμα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμάν, ο Σάτερφιλντ είπε ότι εκείνοι που διανέμουν τη βοήθεια στη Γάζα δεν έχουν αναφέρει τυχόν εκτροπή της βοήθειας από τότε που τα φορτηγά ξεκίνησαν να περνούν το ελεγχόμενο από την Αίγυπτο πέρασμα της Ράφα, στις 21 Οκτωβρίου.

Οι υπεύθυνοι της διανομής δεν μας έχουν αναφέρει αυτές τις 10-12 ημέρες παράδοσης της βοήθειας να παρεμποδίστηκαν από την Χαμάς ή να κατάσχεσε αγαθά η οργάνωση, είπε ο ίδιος.

Περίπου 800.000 με ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν μετακινηθεί νοτίως της Λωρίδας της Γάζας, ενώ 350.000 με 400.000 παραμένουν στο βόρειο τμήμα του θύλακα, είπε ο Σάτερφιλιντ.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει ο ανταποκριτής του Al Jazeera από τη Γάζα: «Μας σκοτώνουν τον έναν μετά τον άλλο – Απλά περιμένουμε τη σειρά μας»

Νεπάλ: Τουλάχιστον 132 οι νεκροί από τον σεισμό των 5,6 Ρίχτερ

Ερντογάν: Ο Νετανιάχου δεν είναι πλέον συνομιλητής μας – Τον διαγράψαμε

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 10:22