search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 13:53
MENU CLOSE

Συγκλονίζει ο ανταποκριτής του Al Jazeera από τη Γάζα: «Μας σκοτώνουν τον έναν μετά τον άλλο – Απλά περιμένουμε τη σειρά μας»

04.11.2023 16:24
palaistinios_dimosiografos

Ξέσπασε ο ανταποκριτής του Al Jazeera από τη Γάζα.

Κρατώντας μετά βίας τα δάκρυά του και απευθυνόμενος στην παρουσιάστρια, που είχε ξεσπάσει ήδη σε κλάματα, ο Mohammad Abu Hattab, έβγαλε το κράνος και το γιλέκο του και είπε: «Δεν υπάρχει διεθνής προστασία ή ασυλία. Αυτά τα γιλέκα και τα κράνη δεν μας προστατεύουν. Είναι απλά μία λέξη (σ.σ. αναφέρεται στο χαρακτηριστικό PRESS που αναγράφεται στον εξοπλισμό που φέρουν οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν εμπόλεμες ζώνες) που δεν προστατεύει απολύτως κανέναν δημοσιογράφο».

»Εδώ, είμαστε κι εμείς θύματα. Μας σκοτώνουν τον έναν μετά τον άλλο με μηδενικό κόστος. Απλά περιμένουμε τη σειρά μας», πρόσθεσε.

«Ο συνάδελφός μας, Mohammad Abu Hattab, βρισκόταν εδώ πριν από 30 λεπτά και τώρα πέθανε, μαζί με τη σύζυγο, τον αδελφό του. Και πολλά άλλα μέλη της οικογένειάς του είναι θύματα εντός του νοσοκομείου», πρόσθεσε συγκλονισμένος.

Ο Παλαιστίνιος δημοσιογράφος τόνισε πως οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν γίνει ανυπόφοροι για τους κατοίκους της Γάζας. «Κανένας δεν ενδιαφέρεται για μας ή τη μεγάλης έκτασης καταστροφή και τα εγκλήματα στη Γάζα», συνεχίζει και ξεσπά σε λυγμούς.

Σύμφωνα με την Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ), συνολικά 36 δημοσιογράφοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις συγκρούσεις στη Γάζα.

Διαβάστε επίσης:

Νεπάλ: Τουλάχιστον 132 οι νεκροί από τον σεισμό των 5,6 Ρίχτερ

Ερντογάν: Ο Νετανιάχου δεν είναι πλέον συνομιλητής μας – Τον διαγράψαμε

Κακοκαιρία Ciaran – Ιταλία: Επτά νεκροί, δύο αγνοούμενοι και νέα επιδείνωση από το βράδυ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 13:52