search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 23:00
MENU CLOSE

Ανδρουλάκης: Συγχαρητήρια για την εκλογή σου Στέφανε – Κασσελάκης: Ο κόσμος χρειάζεται προοδευτικές λύσεις

06.11.2023 16:49
andoulakis kasselakis

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η συνάντηση μεταξύ των δύο αρχηγών κομμάτων, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης υποδέχτηκε τον Στέφανο Κασσελάκη στο γραφείο του στη Βουλή, λίγο μετά την 16:00.

Στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί αναφέρθηκαν στο «καυτό» θέμα των Ανεξάρτητων Αρχών και συμφώνησαν πως υπάρχει θέμα με την πλειοψηφία 3/5 που απαιτείται για τη σύνθεση των Ανεξάρτητων Αρχών, η οποία δεν υπήρχε στη Διάσκεψη των Προέδρων όπου και δώθηκε το «πράσινο φως» για την αντικατάσταση μελών της ΑΔΑΕ.

Ο διάλογος Ανδρουλάκη-Κασσελάκη

Κασσελάκης: Γειά σου Νίκο, πάλι σε καναπέ κάθομαι. Oι παλιοί καναπέδες της Βουλής…

Ανδρουλάκης: Συγχαρητήρια για την εκλογή σου. Χαίρομαι πάρα πολύ για τη συζήτηση. Να συζητάμε όλοι οι αρχηγοί μεγάλα θέματα, όπως ακρίβεια, εθνικά θέματα, κρίσιμη συγκυρία, χαίρομαι, να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας, πεδίο εμπιστοσύνης και συναινέσεως.

Κασσελακης: Ο κόσμος θέλει λύσεις. Το πιο προοδευτικό πράγμα είναι να λάμψει η αλήθεια στο θέμα των υποκλοπών.

Νίκος Ανδρουλάκης: Είχατε πάει στις ανεξάρτητες αρχές.

Στέφανος Κασσελάκης: Είχα πάει.

Νίκος Ανδρουλάκης: Αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα, όπως ξέρεις από πέρυσι όταν ξεκίνησε αυτή η περιπέτεια και με προσωπικό χαρακτήρα, εμείς προσπαθήσαμε και με θεσμικό τρόπο να αναδείξουμε, θλίβομαι πάρα πολύ που η κυβέρνηση έχει αυτή την στάση σε αυτές τις ανεξάρτητες αρχές, είναι ένας πυλώνας θεσμικών αρχών πολύ κρίσιμος για την εύρυθμη λειτουργία της δημοκρατίας. Δυστυχώς η αγωνία του πρωθυπουργού για να πετύχει την συγκάλυψη οδηγεί τη χώρα πέρα από το ευρωπαϊκό πλαίσιο λειτουργίας των θεσμών και ήταν πάρα πολύ δυσάρεστο που από το βήμα της βουλής επιτέθηκε στον Ράμμο κάτι που έγινε πρώτη φορά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό… Εμείς από πέρυσι τον Ιούλιο με την νομική μας ομάδα κινηθήκαμε και στην ελληνική δικαιοσύνη και στον ευρωπαϊκό κοινοβούλιο… η πλειοψηφία της κυβέρνησης μπλόκαρε την κλήση και άλλων προσώπων, εγώ πιστεύω με την θεσμική μας στάση και τον αγώνα μας θα καταφέρουμε στο τέλος να μην υπάρχει συγκάλυψη και οι υπεύθυνοι να πάνε στη δικαιοσύνη.

Στέφανος Κασσελάκης: Και μόνο που υπάρχει αυτό το 3/5 της διάσκεψης των προέδρων που δεν σεβάστηκαν τώρα… δεν γνωρίζω κάποιο άλλο σύστημα στο οποίο το 3/5 πάει προς τα κάτω. Δεν καταλαβαίνω πως γίνεται αυτό και το περνάνε έτσι και να μην προσπαθούν να έχουν μία ευρύτερη συναίνεση, όπως προβλέπει και το σύνταγμα. Εμείς δεν ρωτηθήκαμε καθόλου.

Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν υπήρξε κανένας δίαυλος επικοινωνίας παρόλο που τα 3/5 επί της ουσίας είναι για να υπάρχει μια συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων και μάλιστα θα πάρουμε πρωτοβουλίες για να ακυρωθεί η διαδικασία αυτή διότι δεν έχουν συμπληρωθεί τα 3/5. Μπορεί να προσβληθεί και νομίζω όλα τα μέλη μπορούν να πάρουν πρωτοβουλία.

Συνάντηση με Ράμμο και Μενουδάκο

Συνάντηση με τον Χρήστο Ράμμο, πρόεδρο της ΑΔΑΕ είχε νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης και αντικείμενο τα νέα στοιχεία για την υπόθεση των υποκλοπών.

Η συνάντηση διήρκησε σχεδόν μιάμιση ώρα και ο κ. Κασσελάκης σημείωσε φεύγοντας, πως θα κάνει δηλώσεις αργότερα, μετά και τις υπόλοιπες συναντήσεις που έχει σήμερα.

«Έχω έντονους προβληματισμούς για την ποιότητα της δημοκρατίας μας. Θα αναφερθώ σε αυτούς λίγο αργότερα σήμερα», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συναντήθηκε με το πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνο Μενουδάκο.

Διαβάστε επίσης:

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Κασσελάκη – Ράμμου – Δηλώσεις εντός της ημέρας από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Μπλίνκεν: Καταδίκη της Χαμάς και ανησυχία για τους άμαχους

Καιρίδης: Μέχρι τα Χριστούγεννα οι πρωτοβουλίες για τους εργάτες γης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 22:57