search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 12:23
MENU CLOSE

ΑΝΤ1: Φουτουριστικό ταξίδι στο μέλλον της Ελλάδας από τη νέα σειρά εκπομπών «#BraveNewGreece»

06.11.2023 14:26
ekpobi ant1

Το μέλλον δεν είναι εκεί για να προβληματίζει μόνον. Είναι εκεί για να προκαλεί ενθουσιασμό. Σε αυτή τη θετική προσέγγιση  εδράζεται το σκεπτικό της νέας εβδομαδιαίας εκπομπής «#BraveNewGreece», κύκλου 16 επεισοδίων, η οποία αναμένεται να αρχίσει στο πρόγραμμα του ΑΝΤ1 το ερχόμενο Σάββατο, 11 του μήνα,  στις 16.00 (με αναμετάδοση την Κυριακή την ίδια ώρα).

Τα 25λεπτα επεισόδια του #BraveNewGreece αποτελούν μια «βιβλιοθήκη γνώσης» για να καταλάβουμε καλύτερα «τι μας περιμένει». Με ξεναγό τη CEO της αθηΝΕΑς (ψηφιακού ενημερωτικού φορέα ο οποίος θέλει να εκφράσει τη νέα γενιά της Ελλάδας) Μαριάννα Σκυλακάκη, η εκπομπή τολμά ένα φουτουριστικό και αισιόδοξο ταξίδι στο μέλλον της χώρας, σε μια σειρά από άξονες.

Το «#BraveNewGreece» δίνει βήμα σε κορυφαίους ειδικούς, επιστήμονες, διανοητές και πρωτοπόρους στους τομείς δραστηριότητας τους ανθρώπους, οι οποίοι μιλούν για τις νέες τάσεις που θα διαμορφώσουν το  «αύριο».

Πόσο πιθανός είναι ένας πόλεμος για το νερό; Τι θα τρώμε στο μέλλον; Πώς θα εργαζόμαστε, θα επικοινωνούμε και θα ταξιδεύουμε τις επόμενες δεκαετίες; Ποια είναι τα πραγματικά ωφέλη της ψηφιοποίησης; Κατά πόσο η Ελλάδα απειλείται με ερημοποίηση και με πολύ υψηλές θερμοκρασίες; Επαρκεί ο διαθέσιμος χρόνος που έχει ο πλανήτης για να απενεργοποιήσει τη βραδυφλεγή βόμβα της κλιματικής αλλαγής; Ποιο είναι το «αύριο» του διαστήματος;

Η συζήτηση για το τι μας περιμένει θα «εκδημοκρατίζεται» και θα αποδίδεται με τρόπο που να  αφορά όλους.

Παράλληλα, η εκπομπή ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας -από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, στην Κρήτη και την Εύβοια- συναντώντας πρωταθλητές της επιχειρηματικότητας που όχι μόνο έχουν εντοπίσει τις μεγάλες τάσεις, αλλά έχουν καταφέρει να στηρίξουν το όραμά τους σε αυτές, κάνοντας πράξη την αλλαγή, φέροντας το «αύριο» στο «σήμερα».

Στο πρώτο επεισόδιο της  με τίτλο «#BraveNewAirports»  η σειράς ντοκιμαντέρ «#BraveNewGreece επιχειρεί να περιγράψει το αεροδρόμιο του μέλλοντος και τον τρόπο με τον οποίο οι νέες τεχνολογίες θα αλλάξουν πολλά απ’ όσα γνωρίζουμε για την αεροπορική βιομηχανία. Ποιες είναι οι μεγάλες προκλήσεις με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι οι αερολιμένες και πώς συνδέονται με την κλιματική κρίση.

Θα αναλυθεί ο σημαντικός ρόλος τον οποίο διαδραματίζουν τα αεροδρόμια στη διαμόρφωση της ταξιδιωτικής εμπειρίας  και αναζητώντας απαντήσεις, θα συνεισφέρουν με τις γνώσεις τους  ειδικοί του χώρου σε συνδυασμό με προσλαμβάνουσες από το  «Ελευθέριος Βενιζέλος», τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, που επιδιώκει διαρκώς να καινοτομεί και να ανταποκρίνεται στην μεγάλη πρόκληση της απανθρακοποίησης. Στην κουβέντα για τους αερολιμένες του μέλλον θα μπει, μεταξύ άλλων, και η  Τεχνητή Νοημοσύνη αλλά και η εικονική πραγματικότητα.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Μουτσινάς: Επιστρέφει το «Καλό μεσημεράκι»;

Τσουρός κατά Κανάκη: «Βγαίνει πάντα ως “Πάπας” και λέει τι πρέπει να γίνει» (Video)

Νίκος Μάνεσης: Νέο ξέσπασμα για τα νούμερα τηλεθέασης – «Για να έχω τηλεθεατές πρέπει να ασχολούμαι με τον Κοκλώνη ή με την Πέππα το γουρουνάκι»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 12:20