search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 15:25
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Η συνάντηση Ανδρουλάκη με Κασσελάκη και ο στόχος της 2ης θέσης 

06.11.2023 08:10
KASSELAKIS ANDROULAKIS

Με τον Στέφανο Κασσελάκη θα συναντηθεί σήμερα Δευτέρα ο Νίκος Ανδρουλάκης στο γραφείο του στην Βουλή (στις 16.00). Δεν είναι η πρώτη κοινή εμφάνιση των δύο ανδρών καθώς ήταν μαζί και στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. 

Εθιμοτυπική… 

Μία συνάντηση η οποία δε θα βγάλει – εκτός απροόπτου – ούτε μία είδηση αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι μία συνάντηση «πιο εθιμοτυπική πεθαίνεις». Το μόνο πιθανό κοινό στοιχείο στις δηλώσεις τους να είναι η υπόθεση των υποκλοπών καθώς οι δύο αρχηγοί έχουν στρέψει τα βέλη τους προς την κυβέρνηση μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει διαδοχικές συναντήσεις – πριν δει τον Νίκο Ανδρουλάκη – με τους προέδρους της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Χρήστο Ράμμο και Κωνσταντίνο Μενουδάκο. Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι οι δύο αρχηγοί βρέθηκαν και στη συζήτηση μεταξύ των επικεφαλής των Ανεξάρτητων Αρχών της χώρας την Πέμπτη. 

Με Μητσοτάκη… αντίπαλο 

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ παρατηρείται η απουσία σχολίου ή αναφοράς. Επιλογή του Ανδρουλάκη είναι η δημόσια… αδιαφορία για τα όσα τρέχουν στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς, όπως τόνισε σε συνεργάτες του, «ο Μητσοτάκης είναι ο αντίπαλος». Παράλληλα, παρατηρούν ότι όσο απομακρύνεται η προοπτική εξουσίας για τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο προσελκύονται νέοι ψηφοφόροι στο ΠΑΣΟΚ. Η συζήτηση στη Βουλή την Τετάρτη και η σύγκρουση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για μία σειρά από ζητήματα ήταν η πρώτη από τις κόντρες που θα ακολουθήσουν ανάμεσα στον Ανδρουλάκη και την κυβέρνηση. Είναι κοινό μυστικό ότι με αυτόν τον τρόπο το ΠΑΣΟΚ θέλει να κάνει ξεκάθαρο πως το προεκλογικό μήνυμα που θα στείλει απέναντι στη Νέα Δημοκρατία – στις εθνικές εκλογές, όποτε αυτές γίνουν – είναι αυτό της εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης. 

Αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις, στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν ανάμεικτα συναισθήματα, διότι, όπως δείχνουν σχεδόν όλες οι μετρήσεις, στο Κίνημα δεν έχουν καταφέρει να κεφαλαιοποιήσουν τη δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη, όμως, το μεγαλύτερο δημοσκοπικό κέρδος καταγράφει το ΠΑΣΟΚ – που από το 10,5% στη δημοσκόπηση του Σεπτεμβρίου ανεβαίνει στο 12% στην πρόθεση ψήφου (Pulse / ΣΚΑΪ). Αυτό δείχνει ότι η διαφορά του με τον ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται από τις 6,5 μονάδες στις 3. «Το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει με σταθερά βήματα, με μία νικηφόρα στρατηγική, με μέθοδο, ανανεωμένο πολιτικό προσωπικό, πολιτικό πολιτισμό και επιστημονική επάρκεια, όπως αποδείξαμε και στις αυτοδιοικητικές εκλογές», είναι το κεντρικό μήνυμα των στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη. 

Το σημερινό πρόγραμμα του Νίκου Ανδρουλάκη 

11:30: Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα συναντηθεί με καταναλωτικές οργανώσεις (αίθουσα 111, Βουλή).

16:00: θα δεχτεί στο γραφείο του στη Βουλή τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη.

18:00: θα παραστεί στην εκδήλωση προς τιμήν του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, που διοργανώνουν το Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, το Ινστιτούτο Ζακ Ντελόρ και το περιοδικό Μεταρρύθμιση στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης για δηλώσεις Μητσοτάκη: «Οι τίμιοι ελεύθεροι επαγγελματίες βαφτίζονται συλλήβδην φοροφυγάδες»

Ανδρέας Σπυρόπουλος κατά κυβέρνησης: Ο φόρος στους ελεύθερους επαγγελματίες είναι το πρώτο μεγάλο ψέμα στον λαό

ΠΑΜΕ: Πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ υπέρ της Παλαιστίνης (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 15:25