search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 12:28
MENU CLOSE

Ανδρέας Σπυρόπουλος κατά κυβέρνησης: Ο φόρος στους ελεύθερους επαγγελματίες είναι το πρώτο μεγάλο ψέμα στον λαό

05.11.2023 14:01
spyropoulos

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το φορολογικό νομοσχέδιο εξαπέλυσε, μέσω του MEGA, o γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Μιλώντας για το φορολογικό νομοσχέδιο, ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε: «η βασική προεκλογική εξαγγελία της Νέας Δημοκρατίας ήταν ότι ούτε ένας φόρος δεν θα αυξηθεί, εάν ψηφίσετε Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν πέρασαν τρεις μήνες και ξεκινήσαμε με φόρο στους ελεύθερους επαγγελματίες. Να δούμε τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια τι θα ακολουθήσει. Είναι το πρώτο μεγάλο ψέμα που είπαν στον ελληνικό λαό».

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος εξήγησε πως στο ΠΑΣΟΚ συζητούν το ζήτημα των ελεύθερων επαγγελματιών εδώ και πολλά χρόνια. «Η Κυβέρνηση δεν είναι χθεσινή και έπρεπε να έχει δώσει κίνητρα για αποδείξεις και περισσότερες ηλεκτρονικές αλλαγές καθώς και να γίνει η διασύνδεση ταμειακών μηχανών με τα POS. Τέτοιες πολιτικές εφαρμόζουν σε ολόκληρο τον κόσμο και για κάποιους λόγους η ελληνική κυβέρνηση δεν τα υλοποιεί στη χώρα μας. Εμείς και πριν τις εκλογές, -απέναντι μάλιστα στην επίθεση της Νέας Δημοκρατίας-, μιλήσαμε για κλίμακες στη φορολόγηση προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη δικαιοσύνη», επισήμανε.

Ερωτηθείς για την υπόσχεση Κασσελάκη για 10.000 ευρώ αφορολόγητο στους ελεύθερους επαγγελματίες, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είπε πως «αυτές είναι συζητήσεις που γίνονται με τους φορείς» και πρόσθεσε: «Εδώ νομοθετούν χωρίς να πάνε στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους ανθρώπους της αγοράς να ακούσουν τις απόψεις τους. Μία σοβαρή κυβέρνηση κάνει διαβούλευση και διάλογο με τους ελεύθερους επαγγελματίες. Βλέπει που υπάρχουν περιθώρια και βάζει κλίμακες για να αισθάνονται όλοι οι πολίτες ότι πληρώνουν στο κράτος τους αντίστοιχους φόρους με δικαιοσύνη. Ώστε να προκύπτουν έσοδα για το κράτος και να πηγαίνουν σε κοινωνικές ανάγκες. Εμείς αυτήν τη λογική έχουμε»

Για την ακρίβεια

Ο κ. Σπυρόπουλος κάλεσε τον πρωθυπουργό «να ασχολείται με αυτά που απασχολούν τους πολίτες». «Η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια στην άνοδο των τιμών και υπάρχει τεράστια αισχροκέρδεια ειδικά στην αγορά τροφίμων. Κάθε έξι μήνες ακούμε έναν υπουργό της Κυβέρνησης να μιλά για ένα τεράστιο πρόστιμο και στο τέλος ούτε αυτό εισπράττεται ούτε στην πραγματική αγορά σταματά η αισχροκέρδεια. Άρα, λοιπόν, ας ασχοληθεί με τα σημαντικά, να βάλει στη ΔΙΜΕΑ ανθρώπους οι οποίοι να μπορούν να κάνουν ελέγχους στην αγορά. Δεν το λέω εγώ, το παραδέχεται ο υπουργός Ανάπτυξης της Κυβέρνησης ότι είναι υποστελεχωμένη», διευκρίνισε.

«Ας ασχοληθεί με την ενίσχυση των πραγματικών εισοδημάτων των πολιτών για να πάρουν μία ανάσα. Και ας ασχοληθεί και με την πολιτική προστασία. Γιατί είδαμε αυτούς τους τρεις μήνες να έχει καεί η μισή χώρα, να έχει πλημμυρίσει και να έχει διαλυθεί ο θεσσαλικός κάμπος, να μην υπάρχει κανένα σχέδιο για την περιοχή αλλά ούτε να έχουν αξιοποιηθεί οι πόροι από το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ για την αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας», είπε.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΜΕ: Πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ υπέρ της Παλαιστίνης (Photos)

Στέφανος Κασσελάκης: Συναντήσεις με τους προέδρους ΑΔΑΕ και Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Follow up Παπαδημητρίου κατά Κικίλια: «Δεν έχω ακούσει υπουργό να μιλά τόσο απαίσια»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 12:25