search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 21:41
MENU CLOSE

Η έκρηξη στο real estate φουσκώνει τα ταμεία της… ΕΡΤ – Το πλεόνασμα και η κόντρα της διοίκησης με τους εργαζόμενους

07.11.2023 11:39
ert_new

 

Έβλεπαν τα οικονομικά στοιχεία των οικονομικών δεδομένων στην ΕΡΤ, την περασμένη εβδομάδα και δεν πίστευαν στα μάτια τους!  

Διαπίστωσαν, εκεί που δεν το περίμεναν, ούτε καν το φαντάζονταν, ότι στο ταμείο της εταιρίας εμφανίστηκε πλεόνασμα περίπου τεσσάρων (4) εκατομμυρίων ευρώ! Το ποσό μόνο αμελητέο δεν είναι και γι’ αυτό άρχισαν να αναζητούν την πηγή και την… αιτία.

Και διαπίστωσαν ότι η εξήγηση ήταν τόσο απλή, όσο και εντυπωσιακή.

Το ποσό προέρχεται από νέα «ρολόγια» ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από αρμόδιους παράγοντες.

Η «έκρηξη» του κατασκευαστικού κλάδου ιδίως στις οικοδομές και η αυξημένη ζήτηση για σπίτια πρόσθεσε νέα νοικοκυριά τα οποία έχουν αρχίσει να συνεισφέρουν τρία ευρώ μηνιαίως υπέρ της ΕΡΤ.

Πρόκειται δηλαδή για αύξηση της μόνιμης πηγής εσόδων, άρα για μία σταθερή εισροή χρήματος στα ταμεία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.  

Βέβαια, όπως η φτώχεια φέρνει γκρίνια, έτσι και το χρήμα, προκαλεί προβληματισμούς, ενίοτε, αν όχι συνήθως και έριδες.

Στη στιγμιαία εκδήλωση ενθουσιασμού στον τέταρτο όροφο του Ραδιομεγάρου, εκφράστηκε η σκέψη ότι θα μπορούσε το επιπλέον ποσό να επενδυθεί σε πρόγραμμα. Αυτό όμως προκάλεσε μουρμούρα στις τάξεις των εργαζόμενων, ιδίως των δημοσιογράφων οι οποίοι έθεσαν θέμα ικανοποίησης  θεσμικού αιτήματος τους, το οποίο προβλέπεται στη ΣΣΕ των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, για εφάπαξ 250 ευρώ επιδότηση με σκοπό την απόκτηση ή αντικατάσταση ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Ωστόσο το αίτημα αυτό δεν φαίνεται να υποστηρίζεται από τη διοίκηση της εταιρίας, με το αιτιολογικό ότι το έχει υπογράψει η ίδια και εξ αυτού του λόγου, εμμέσως πλην σαφώς, δεν το αναγνωρίζει!

Διαβάστε επίσης:

Netflix: Οι καλύτερες ταινίες και σειρές του Νοεμβρίου

«Πολυθρόνα για δύο» η τηλεθέαση των καναλιών το Σαββατοκύριακο

ΑΝΤ1: Πρεμιέρα απόψε για την εκπομπή «Ράδιο αρβύλα» – Μήνυμα μέσω βίντεο από τους συντελεστές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 21:20