search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 15:01
MENU CLOSE

Ροβανιέμι: Το χωριό του Άη Βασίλη υποδέχεται μικρούς και μεγάλους (Video)

07.11.2023 18:33
christmas-new

Καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα το χωριό του Άη Βασίλη, στο Ροβανιέμι της βόρειας Φινλανδίας βάζει τα «καλά» του.

Το χωριό του Άη Βασίλη περιμένει τους φίλους του όλο τον χρόνο, αλλά τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο επικρατεί το αδιαχώρητο.

Η είσοδος στο χωριό είναι ελεύθερη, αλλά υπάρχει εισιτήριο για τις διάφορες δραστηριότητες για τους επισκέπτες.

Μία από τις ατραξιόν είναι το Γραφείο του Άη Βασίλη, όπου οι επισκέπτες συναντιούνται με τον πρωταγωνιστή αυτών των ημερών και μπορούν να φωτογραφηθούν μαζί του.

Μία άλλη ατραξιόν είναι το Ταχυδρομικό Γραφείο, που λαμβάνει κάθε χρόνο περίπου 500.000 γράμματα παιδιών προς τον Άη Βασίλη. Το ταχυδρομείο αυτό λειτουργεί κανονικά και οι τουρίστες μπορούν να στείλουν από εκεί αναμνηστικές κάρτες, επιστολές και διάφορα πακέτα στους φίλους τους, με την σφραγίδα του Ταχυδρομείου του Αρκτικού Κύκλου.

Τα παιδιά ξετρελαίνονται και με την Ακαδημία Ξωτικών, όπου μπορούν να μάθουν τι χρειάζεται να κάνουν για να γίνουν οι επίσημοι βοηθοί του Αη Βασίλη… Τα παιδιά που έχουν χρόνο για να … αποφοιτήσουν από αυτή την ακαδημία, παίρνουν και το σχετικό πτυχίο του επίσημου βοηθού.

Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να επισκεφτούν την επίσημη φάρμα με τους ταράνδους του Άη Βασίλη, όπου υπάρχουν επίσης αλπακά, πόνι, κατσίκες, πρόβατα, λαγοί, γαϊδουράκια και διάφορα πτηνά.

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία επισκέπτες μπορούν επίσης να κάνουν snowmobile, βόλτες με ταράνδους, και «σαφάρι Χριστουγέννων».

Στο χωριό του Άη Βασίλη λειτουργούν αρκετά καταστήματα δώρων και εστιατόρια, όπου οι επισκέπτες μπορούν να γευτούν τοπικές λιχουδιές.  Ο επισκέπτης είναι καλό να κάνει έρευνα πριν αποφασίσει τις αγορές του, καθώς στο χωριό λειτουργούν καταστήματα 40 εταιριών.

Για συμμετοχή στις διάφορες δραστηριότητες οι επισκέπτες πρέπει να έχουν κλείσει θέση εκ των προτέρων, μέσω διαδικτύου, ιδιαίτερα στην χειμερινή περίοδο που αυξάνεται ο αριθμός των τουριστών.

Η πτήση προς το Ροβανιέμι από το Λονδίνο διαρκεί 3 ώρες και 20 λεπτά και από εκεί χρειάζονται επτά λεπτά οδήγησης για να φτάσει κάποιος στο χωριό του Άη Βασίλη.

Για εκείνους που θέλουν να μείνουν στο χωριό υπάρχουν αρκετά καταλύματα, μεταξύ των οποίων ένα «χιονο-ξενοδοχείο», ένα ιγκλού και πολλά γραφικά σπιτάκια και δωμάτια.

Υπάρχουν όμως και κάποια άτομα που δεν πηγαίνουν στο χωριό του Άη Βασίλη για διακοπές, αλλά για να εργαστούν. Όπως η Lucy, που έγραψε στο Tik Tok, ότι πέρασε έξι εβδομάδες στο χωριό του Άη Βασίλη εργαζόμενη εθελοντικά. Η Lucy βρήκε δουλειά μέσω της ιστοσελίδας Work a Season και ασχολήθηκε με την φροντίδα των χάσκι και των ταράνδων. Προφανώς δεν είναι η μόνη δουλειά που μπορεί να βρει κάποιος στο χωριό του Άη Βασίλη, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, καθώς ο αγαπημένος άγιος των παιδιών έχει πάρα πολλές δουλειές και χρειάζεται βοηθούς.

Διαβάστε επίσης:

San Jose: Το «ιερό δισκοπότηρο των ναυαγίων» με θησαυρό που ξεπερνά τα 20 δισ. – Μάχη για τα δικαιώματα της ανέλκυσης (Videos/Photos)

Πόλεμος στη Γάζα: Ένας μήνας ανθρωποσφαγής – Οι τελευταίες εξελίξεις από το «νεκροταφείο παιδιών» (videos)

Βραζιλία: Κοπέλα τράβηξε βίντεο σοκ τη στιγμή που την πυροβολούσε ο σύντροφός της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 15:00