search
ΤΕΤΑΡΤΗ 30.07.2025 11:20
MENU CLOSE

Google News Showcase: Άρχισε η λειτουργία της υπηρεσία στην Ελλάδα- Συμμετέχουν 9 ψηφιακά δημοσιογραφικά σχήματα

08.11.2023 14:15
google-new

Η Goοgle ανακοίνωσε τη διάθεση στην Ελλάδα του Google News Showcase, ενός αδειοδοτικού προγράμματος επιμέλειας και επιλογής ειδήσεων στο διαδίκτυο.

Πρόκειται για υπηρεσία ειδησεογραφικού- ενημερωτικού περιεχομένου με αρθρογραφία και ρεπορτάζ που έχουν επιλεγεί από συντάκτες ειδήσεων δημοσιογραφικών οργανισμών.

Οι ειδήσεις οι οποίες αναρτώνται στο Google News Showcase κατατάσσονται βάσει της ποιότητας, της πρωτοτυπίας του περιεχομένου, της ανανέωσης του περιεχομένου και, όπου επιτρέπεται, με βάση τις ρυθμίσεις των χρηστών του ίντερνετ και της μηχανής αναζήτησης, της προηγούμενης δραστηριότητας τους στις Ειδήσεις Google, καθώς και της δραστηριότητάς σε άλλα προϊόντα πλατφόρμας.

Η Google επισημαίνει πως «μπορεί να έχει συμφωνία άδειας χρήσης με ορισμένους από αυτούς τους εκδότες, αλλά αυτό δεν επηρεάζει καθόλου την κατάταξη των αποτελεσμάτων».

Οι οργανισμοί ενημέρωσης  24 MEDIA, AtticaMedia Group, DPG Digital Media Group, iefimerida, Kathimerini, Liquid Media, Newsit, Proto Thema, και The Huffington Post Greece έχουν υπογράψει σύμβαση με την Google News Showcase στην Ελλάδα.

Οι συμβεβλημένοι ψηφιακοί εκδότες στην Ελλάδα θα δημιουργούν πίνακες (panels) του News Showcase οι οποίοι θα προσφέρουν στους αναγνώστες περισσότερους τρόπους διάδρασης με τις ειδήσεις και θα τους παραπέμπουν στα πλήρη άρθρα των ειδησεογραφικών τους ιστότοπων. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους εκδότες να ενισχύσουν τη σχέση τους με τους αναγνώστες, ενώ ταυτόχρονα τους παρέχει αμεσότερο έλεγχο της παρουσίασης και της επωνυμίας ( branding) του περιεχομένου τους.

Παγκοσμίως, το Google News Showcase έχει συνάψει συμφωνίες με πάνω από 2.500 εκδότες και είναι διαθέσιμο σε 23 χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ισπανία, η Πολωνία, η Σλοβακία, η Γερμανία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, η Αυστρία, η Ρουμανία και η Σλοβενία.

Διαβάστε επίσης:

ΕΡΤ: Ακούστηκαν… μπινελίκια στον «αέρα» – «Είστε για τον π…» (video)

Αντώνης Κανάκης: «Μη βαράτε, ακούστε μας πρώτα» – Η απάντηση για το Βινύλιο (Video)

Σκληρή μάχη για την πρωτιά στην τηλεθέαση μεταξύ «Η γη της ελιάς» και «Σασμός»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 30.07.2025 11:19