search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:28
MENU CLOSE

Το δίδαγμα «Σημίτης 96» για τον Κασσελάκη, η ντρίμπλα ΚΚΕ στον Ανδρουλάκη και η οδηγία Μαξίμου για Αυγενάκη-ΟΠΕΚΕΠΕ

08.11.2023 06:05
KASSELAKES_SHMITES_2
Eurokinissi

Καλημέρα σας

Παρακολουθώ όλο αυτό το χαμό που γίνεται με την εκδήλωση για τον Σημίτη.

Δεν σας κρύβω ότι βρήκα λογική – ανεξάρτητα από τη συμφωνία ή τη διαφωνία – την κίνηση του Κασσελάκη να μην παραστεί. Άλλωστε το όλο στήσιμο ήταν κομμένο και ραμμένο – ξέρει η Άννα η Διαμαντοπούλου από τέτοια – στα μέτρα του Μητσοτάκη, που δείχνει να έχει «κληρονομήσει» τον πάλαι ποτέ χώρο του εκσυγχρονισμού…

Εκείνο που δεν βρήκα όμως λογικό ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε μετά ο Κασσελάκης συλλήβδην στο σημιτικό ΠΑΣΟΚ – αλλά ουσιαστικά σχεδόν σε όλο το ΠΑΣΟΚ.

Τι νόημα είχε αυτή η ρητορική αντισυστημική έξαρση, όταν μία μέρα νωρίτερα είχε συναντηθεί με τον Ανδρουλάκη και είχαν συγκλίνει σε κάποιες πρωτοβουλίες, όπως κατάλαβα;

Στο μεταξύ, πέρα από την όποια απόρριψη της σημιτικής παρακαταθήκης, ο Κασσελάκης, καλό θα ήταν να διδαχθεί κάπως από το πώς κατάφερε ο Σημίτης να κερδίσει και να επιβληθεί στο κόμμα του.
Τηρουμένων των αναλογιών – δεν θέλω να εκληφθεί ως ύβρις – ο Κασσελάκης είναι για τον κομματικό ΣΥΡΙΖΑ ό,τι ήταν ο Σημίτης για το κομματικό ΠΑΣΟΚ το 1996 – δεν ήθελαν να τον δουν οι γραφειοκράτες.

Και κατάφερε να φέρει τούμπα, συσχετισμούς, μηχανισμούς και παγιωμένες καθεστωτικές νόρμες.
Μία μελέτη του συνεδρίου του 1996 θα έκανε καλό στον Κασσελάκη, τώρα που τον βλέπω να φοβάται τι θα συμβεί το σαββατοκύριακο στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Κανονικά θα έπρεπε να φοβάται αυτό που θα συμβεί από Δευτέρα, εάν ακούσει τους «παντός καιρού» και «εκ του ασφαλούς» παράγοντες του κόμματος, που του λένε να κάνει πίσω στις διαγραφές.

Αν θέλει να τον παίρνουν στα σοβαρά από Δευτέρα, θα πρέπει να περάσει κανονικό σαββατοκύριακο του «διαβόλου» και όχι σαν εκείνο με τον Μπέρνι – να τον περιφέρουν δηλαδή σαν τον… θείο.

Η προανακριτική για τα Τέμπη, η ντρίμπλα ΚΚΕ στον Ανδρουλάκη και ο Σπίρτζης.

Για τα συριζαϊκά σας έχω και το εξής.

Ο Κασσελάκης θα ήθελε να ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της προανακριτικής, που θα καταθέσει το ΠΑΣΟΚ για την τραγωδία των Τεμπών.Το είπε στον Ανδρουλάκη προχθές. Αλλά είπε και «δικαίωμα», ώστε να μιλήσει και με τον Σπίρτζη.

Βλέπετε, το ΠΑΣΟΚ θέλει η επιτροπή να διερευνήσει ποινικές ευθύνες και του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ – φυσικά και πρωτίστως του Κώστα Καραμανλή του Αχ.

Κάλεσε λοιπόν τον Σπίρτζη στην Κουμουνδούρου, τον ενημέρωσε και του ζήτησε τη γνώμη του, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι πει ο πρώην υπουργός και πρώην, πλέον, στέλεχος.
Ο Σπίρτζης με τη γνωστή ευφράδεια και τον ξεκάθαρο λόγο είπε κάτι του τύπου «κάντε ό,τι νομίζετε» και το άφησε έτσι.

Αλλά το θέμα δεν είναι πια τι θα γίνει με την προανακριτική. Και αυτό διότι προέκυψε η πρόταση του ΚΚΕ για εξεταστική. Είδε ο Περισσός ότι ο Ανδρουλάκης έχει βγάλει το κόσκινο και κοσκινίζει δέκα μέρες και τον πρόλαβε.

Θα μου πείτε, ο Ανδρουλάκης όταν είναι να πάρει αποφάσεις είναι πιο αργός κι από Μεξικανό σε σιέστα, άρα δεν ήταν δύσκολο να τον προλάβει ο Κουτσούμπας – που έφτιαξε «καινούργια» μέση και είναι πιο σβέλτος κι από Κνίτη σε πορεία του Πολυτεχνείου.

Το ΚΚΕ ζητάει εξεταστική για να συζητήσει το θέμα των τρένων από το 1997 (παρότι ο σιδηρόδρομος ήρθε στη χώρα το 1869 – ιδέες ρίχνω) και θα έλεγα, ότι μπορεί να ψηφίσει την πρόταση ακόμα και η ΝΔ. Άλλωστε η εξεταστική είναι συνήθως μία «απαλή» διαδικασία.

Έτσι θα αποφύγει να ψηφίσει την προανακριτική του ΠΑΣΟΚ, καθότι στο μεταξύ θα υπάρχει εξεταστική στη Βουλή, που θα συζητήσει και τα Τέμπη.

Φανταστείτε να ψηφίζει την προανακριτική του ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδεχόμενος να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες ακόμα και για πρώην υπουργό του και η ΝΔ από την πλευρά της να αρνείται για τον δικό της υπουργό!

Με την εξεταστική όμως γίνεται ωραίο σχέδιο, ευέλικτο και μάλλον βολικό για τη ΝΔ.

Ο Αυγενάκης και οι Κρητικοί με τις ενισχύσεις.

Μιας και πιάσαμε τα της κυβέρνησης, έμαθα ότι το Μαξίμου κάλεσε τη Δευτέρα τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Ευάγγελο Σημανδράκο, την παραίτηση του οποίου έχει ζητήσει ο υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης.

Δεν τον κάλεσαν τυχαία. Ο άνθρωπος έχει κατά βάση δίκιο με τον τρόπο που έδωσε τις αγροτικές ενισχύσεις. Πρόκειται για εφαρμογή αποφάσεων, που έλαβαν και γαλάζιοι υπουργοί, εφαρμόζοντας κοινοτικές οδηγίες.

Επειδή όμως «θύματα» του νέου συστήματος είναι σε μεγάλο βαθμό Κρητικοί – ο Αυγενάκης εκλέγεται στο Ηράκλειο θυμίζω, έτσι για εγκυκλοπαιδικούς λόγους, μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό – ξεκίνησε το… τσουνάμι.

Τι του είπαν από το Μαξίμου οι συνεργάτες του πρωθυπουργού του Σημανδράκη; Να κάνει υπομονή μέχρι το τέλος της χρονιάς, που πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία με τις ενισχύσεις και μετά να παραιτηθεί, καθώς δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με τον υπουργού – όλο και κάπου θα τον βάλουν, του είπαν.

Διαβάστε επίσης:

Ραντεβού Μητσοτάκη-Δούκα την επόμενη Πέμπτη στη «σκιά» της μετωπικής σύγκρουσης για τα δέντρα στα Εξάρχεια

Χαρίτσης σε Διαμαντοπούλου για τα περί «σκουρόχρωμης Ευρώπης»: Τέτοιες λογικές είναι οι αιμοδότες της άκρας δεξιάς

Δημοσκόπηση Alco: Δυσαρέσκεια για κυβέρνηση, «μοιρασμένοι» οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαγραφές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:27