search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 13:05
MENU CLOSE

Εξεταστική για Τέμπη: Βέβαιη η σύστασή της με 185 «ναι»

09.11.2023 19:28
tempi_1707_1920-1080_new

Άμεσα προχωρά η διαδικασία για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών μετά το «ναι» της ΝΔ στην πρόταση του ΚΚΕ. 

Σύμφωνα με υψηλόβαθμες πηγές της Βουλής, η σχετική συζήτηση, στην οποία θεωρείται βέβαιο ότι θα αποφασιστεί η σύσταση της επιτροπής, καθώς την πρόταση στηρίζει εκτός από τη ΝΔ και η Πλεύση Ελευθερίας, προγραμματίζεται για τη μεθεπόμενη εβδομάδα. 

«Το έγκλημα των Τεμπών είναι προσωπική υπόθεση όλων των Ελλήνων», ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κάνοντας γνωστό ότι θα στηρίξει και την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής, εφόσον κατατεθεί.  

Συνολικά αναμένεται να την υπερψηφίσουν 185 βουλευτές, οι 158 βουλευτές της ΝΔ, οι 21 του ΚΚΕ και οι 6 της Πλεύσης Ελευθερίας. 

Κόντρα ΠΑΣΟΚ – ΚΚΕ

Την ίδια ώρα άγρια κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ. Η Χαριλάου Τρικούπη εμμένει στη δική της πρόταση για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής, απορρίπτοντας αυτή του Περισσού, στο οποίο καταλογίζει απόπειρα διάχυσης ευθυνών

«Η πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, που κατέθεσε το ΚΚΕ, τόσο με το σκεπτικό της όσο και με το δια ταύτα, είναι φανερό ότι οδηγεί  στη διάχυση των ευθυνών υποβαθμίζοντας την ανάγκη για άμεση και κατά προτεραιότητα διερεύνηση και καταλογισμό των ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών, προσδιορίζοντας μάλιστα το εύρος της έρευνας από το μακρινό 1997», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε αυτή τη συμπαιγνία συγκάλυψης ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών.

«Για τον λόγο αυτό, η ΝΔ άδραξε την ευκαιρία σπεύδοντας διά του κυβερνητικού εκπροσώπου να δηλώσει ότι θα την υπερψηφίσει», τονίζει το ΠΑΣΟΚ με το ΚΚΕ να απαντά στις μομφές.

«Προφανώς ενοχλεί το ΠΑΣΟΚ ότι η πρόταση του ΚΚΕ, πέρα από την αμαρτωλή σύμβαση 717, επεκτείνεται στην πολιτική της απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων, που οδήγησε στη σημερινή κατάσταση και την οποία το ΠΑΣΟΚ υπηρέτησε ως κυβέρνηση, αλλά και συγκυβερνώντας δυο φορές με τη ΝΔ», αναφέρει το ΚΚΕ και καταλήγει: «Με αυτόν τον τρόπο το ΠΑΣΟΚ γίνεται ουσιαστικά συνήγορος του κυβερνητικού εκπροσώπου που, στην προσπάθεια του να καλύψει τις ανεκδιήγητες δηλώσεις Γεωργιάδη, δήλωσε ότι η ΝΔ θα ψηφίσει την πρόταση του ΚΚΕ, διαφωνώντας με το περιεχόμενο!». 

Διαβάστε επίσης:

Η φαιδρότητα μίας φαντασίωσης – Θέλουν πρόεδρο υπό επιτροπεία και υπό προθεσμία

Τέμπη: Επιμένει για προανακριτική το ΠΑΣΟΚ – «Στη διάχυση των ευθυνών» οδηγεί η πρόταση του ΚΚΕ, «βλέπει» συμπαιγνία

Κούλογλου: Ο Κασσελάκης έπρεπε να πάει στην εκδήλωση για τον Σημίτη – Είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όχι του ΑΝΤΑΡΣΥΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 13:02