search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 16:42
MENU CLOSE

Φαίη Μπακογιώργου: Τη Δευτέρα οι απολογίες για μάνα, αδερφή και σπιτονοικοκυρά – Σοκάρουν τα στοιχεία (videos)

09.11.2023 13:17
bakogiorgou

Προθεσμία ζήτησαν και πήραν σήμερα (8/11) οι τρεις κατηγορούμενες για την δολοφονία της 23χρονης εγκύου Φαίης Μπακογιώργου, που είχε βρεθεί νεκρή και τυλιγμένη σε κουβέρτα στις 8 Οκτωβρίου στα Πατήσια.

Μητέρα, αδερφή και σπιτονοικοκυρά, οι οποίες συνελήφθησαν χθες (8/11), θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου προκειμένου να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα που άνοιξε με αφορμή τη μήνυση του πατέρα της 23χρονης οδήγησε στις αρχές Σεπτεμβρίου στην άσκηση ποινικής δίωξης, κατά περίπτωση, σε βάρος της 66χρονης σπιτονοικοκυράς, της 64χρονης μητέρας και της 23χρονης αδελφής της άτυχης κοπέλας για ανθρωποκτονία από πρόθεση δια ενέργειας και με παράλειψη, εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα (σπιτονοικοκυρά), διακοπή κύησης σε βαθμό κακουργήματος (σπιτονοικοκυρά), επικίνδυνη σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου, απλή σωματική βλάβη κατά συρροή, συνέργεια σε εμπορία ανθρώπων (αδερφή).

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία

Έναν φρικτό εφιάλτη ζούσε στα χέρια της μητέρας της, της αδερφής της και της σπιτονοικοκυράς της η 23χρονη Φαίη Μπακογιώργου, όπως αποκαλύπτεται από την έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφαλείας Αττικής.

Η 23χρονη είχε βρεθεί νεκρή και τυλιγμένη σε μία κουβέρτα στην Κυψέλη στις αρχές Οκτωβρίου του 2021, ενώ ήταν έγκυος στο τέταρτο παιδί της. Η ταυτοποίηση της σορού της κοπέλας καθυστέρησε πολύ και έγινε από συγγενικό της πρόσωπο στις 23 Νοεμβρίου 2021.

Η σορός της είχε εντοπιστεί περίπου 500 μέτρα μακριά από το διαμέρισμα στο οποίο φιλοξενούνταν μαζί με τα τρία παιδιά της, την αδελφή της και μία ακόμη γυναίκα ηλικιωμένη, η οποία έμενε σε διπλανό σπίτι και απεβίωσε μετά τον θάνατο της 23χρονης.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν τον Οκτώβρη του 2021 όταν στην Κυψέλη βρέθηκε νεκρή και τυλιγμένη σε κουβέρτα μία έγκυος γυναίκα, η 23χρονη Φαίη Μπακογιώργου.

Η γυναίκα είχε βρεθεί μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από το σπίτι της έξω από ένα πάρκινγκ. Τότε, ο πατέρας της 23χρονης έκανε μήνυση και ζητούσε να διερευνηθεί ο τρόπος θανάτου της. Μάλιστα, είχε βάλει ειδικό ερευνητή για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η κοπέλα φιλοξενούνταν σε ένα διαμέρισμα με τη μητέρα και την αδελφή της σε μία τρίτη γυναίκα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία η 57χρονη ξυλοκοπούσε την Φαίη ενώ ήταν έγκυος, την απειλούσε και την ανάγκαζε να επαιτεί. Επίσης, φέρεται να ξυλοκοπούσε με ρόπαλο και τα παιδιά σύμφωνα με μαρτυρία. Οι αστυνομικοί σημειώνουν ότι έφτανε στο σημείο να ωθεί τη Φαίη σε διερχόμενα οχήματα προκειμένου να εισπράττει αποζημίωση από τυχόν τραυματισμούς της.

«Η 57χρονη χτυπούσε την Φαίη στην κοιλιά και μία φορά άρχισε να χοροπηδάει πάνω της, με στόχο να χάσει το παιδί. Η Φαίη είχε νοσηλευτεί πολλές φορές σε νοσοκομείο τραυματισμένη και σε άθλια κατάσταση από τα χτυπήματα και τους ξυλοδαρμούς. Ήταν τόσο άθλια η κατάστασή της που δε μπορούσε να μιλήσει και να πει όλα όσα ζούσε. Ο θάνατός της ήταν μαρτυρικός. Την τυλίξανε με μία κουβέρτα, που βεβαιώθηκε ότι βρισκόταν στο σπίτι της Κυψέλης, και την πέταξαν στον κάδο. Δεν είναι σαφές ποιοι τη μετέφεραν στον κάδο και πόσοι ήταν. Η μητέρα και η αδερφή της Φαίης έβλεπαν τα πάντα και δεν έκαναν τίποτα για να την προστατεύσουν», αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθησαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατόπιν σχετικών ενταλμάτων σύλληψης, τρεις (3) γυναίκες για υπόθεση ανθρωποκτονίας γυναίκας, η σορός της οποίας είχε βρεθεί τυλιγμένη σε κουβέρτα, πρωινές ώρες της 8-10-2021 σε πεζοδρόμιο στην Κυψέλη.

Πρόκειται για:

• 57χρονη, η οποία κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα, ανθρωποκτονία με δόλο, διακοπή κύησης, επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμου ατόμου – συνοίκου και εγκύου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου – ανηλίκου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή,

• 23χρονη, η οποία κατηγορείται για συνέργεια σε εμπορία ανθρώπου, τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και για ανθρωποκτονία με δόλο και

• 59χρονη, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχεται επιδείνωση με καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνούς – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν (Χάρτες)

Νέο Ηράκλειο – δικηγόρος 16χρονης: «Οι ενδείξεις συγκλίνουν ότι την κακοποίησαν βάναυσα οι αστυνομικοί» (video)

Εξάρχεια: Νέα ένταση μεταξύ κατοίκων και ΜΑΤ για την κοπή δέντρων – Μια σύλληψη (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 16:42