search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:20
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Πώς θα μπορούσε να είναι πρώτο κόμμα το 2012 – Η ανάλυση Βενιζέλου

09.11.2023 06:02
ve

Μία ανάλυση με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου και στη σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για τη 2η θέση έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πέρα από το γεγονός ότι η μάχη που θα δοθεί ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τη 2η θέση είναι κάτι το οποίο ο κ. Βενιζέλος το χαρακτήρισε αναπόφευκτο, στάθηκε στο 2012 και τη στιγμή την οποία το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στην 3η θέση.

Ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στον «Κύκλο Ιδεών» εξήγησε πως το κόμμα του θα μπορούσε να βρεθεί ακόμα και στην 1η θέση εκείνη τη περίοδο. Στη συζήτηση που είχε με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα είπε:

«Είναι προφανές, για να το πω ευθέως, ότι βρισκόμαστε σε μία ενδιάμεση φάση τώρα, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις Ευρωεκλογές και η φάση αυτή αφορά τον, κατά τη γνώμη μου, αναπόφευκτο ανταγωνισμό μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, για το ποιος θα καταλάβει τη δεύτερη θέση και θα είναι η πραγματική αξιωματική αντιπολίτευση, ανεξαρτήτως του τι ορίζει ο κανονισμός της Βουλής. Εάν το 2012 το ΠΑΣΟΚ ήταν δεύτερο και όχι τρίτο, που θα μπορούσε το Μάιο του 2012 το ΠΑΣΟΚ να είναι και δεύτερο και πρώτο, διότι τα ποσοστά ήταν 13,2% το ΠΑΣΟΚ, 16,2% ο ΣΥΡΙΖΑ και 19,2% η Νέα Δημοκρατία –άρα η απόσταση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας ήταν 6 μονάδες, δηλαδή γεφυρωνόταν στις 3 μονάδες– θα ήταν αρκετά διαφορετική η εξέλιξη. Εν πάση περιπτώσει, το ΠΑΣΟΚ ιστορικά δικαιούται αυτή τη στιγμή, μετά από όσα συνέβησαν την περίοδο της κρίσης, να θέτει ως θεμιτό στόχο να είναι αυτό το δεύτερο κόμμα και ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιούται επίσης στο πλαίσιο του δημοκρατικού πλουραλισμού να λέει ότι «εγώ είμαι δεύτερο κόμμα, θέλω να διεκδικήσω να παραμείνω δεύτερο κόμμα».

Αν μη τι άλλο οι αναλύσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου σημαντικές, ειδικά αυτή τη στιγμή που οι εξελίξεις στην Κεντροαριστερά είναι ραγδαίες.

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ περήφανο και ενεργό μέλος της ευρωομάδας της Αριστεράς και γέφυρα με Σοσιαλιστές και Πράσινους

Μητσοτάκης: Το έργο διαχείρισης απορριμμάτων στην Αρκαδία αλλάζει την Πελοπόννησο

ΣΥΡΙΖΑ: Αιχμές Ακρίτα προς τις… «Ομπρέλες της γειτονιάς» της για την παραπομπή της στην Επιτροπή Δεοντολογίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:16