search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:52
MENU CLOSE

Συνέχεια στην κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ για τον Σημίτη: Νέα ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη – Η «σφήνα» Μαρινάκη

08.11.2023 19:46
pasok syriza marinakis 876- new

Τροφοδοτείται εκ νέου η κόντρα ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ για την διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη και τη χρεοκοπία της χώρας, με νέα ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη, στην οποία απαντά στην ανάρτηση Κασσελάκη για το θέμα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Γλαβίνας σε δήλωσή του τόνισε: «O κ. Κασσελάκης επιβεβαιώνει άθελά του την ιστορική αλήθεια.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη παρέδωσε το 2004 τη χώρα με δείκτη χρέους προς ΑΕΠ στο 95%, ενώ η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Κώστα Καραμανλή άφησε πίσω της έναν εκτροχιασμένο λόγο χρέους προς ΑΕΠ στο 127% και θηριώδη “δίδυμα ελλείμματα” (δημοσιονομικό έλλειμμα ύψους 15% και εξωτερικό έλλειμμα ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως).
Εκλαμβάνουμε την ανάρτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ως αυτοκριτική για τη σύμπλευση του κόμματός του με την καραμανλική συνιστώσα της χρεοκοπίας της χώρας».

Η «ασπίδα» Μαρινάκη στο εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ

Υπενθυμίζεται ότι εξελίσσεται η κόντρα ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και τον Παύλο Μαρινάκη στον οποίο απάντησε με μια αιχμηρή ανάρτηση σχετικά με τη δήλωσή του για τον Κώστα Σημίτη.

«Μαθήματα Ιστορίας προς τον άνθρωπο που κατάφερε να γίνει κυβερνητικός εκπρόσωπος Μητσοτάκη και Σημίτη ταυτόχρονα. Από το 1995 ως το 2015 το δημόσιο χρέος τριπλασιάστηκε! Αυξήθηκε κατά 200 δισ.! Το ότι η χρεοκοπία της χώρας επιτέθηκε εναντίον μου χθες, είναι τιμή για μένα», έγραψε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ερωτηθείς γιατί δεν πήγε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του πρώην πρωθυπουργού, είχε απαντήσει ως εξής: «Τι δουλειά έχω, ρε παιδιά, εγώ με όσουςέχουν σπαταλήσει τόσα δισεκατομμύρια του ελληνικού λαού;Ξεχνάμε τη διαπλοκή αυτών των ετών; Μόνο εκσυγχρονισμός δεν ήταν».

«Πριν μιλήσει ο κ.Κασσελάκης για χρέη και για όσα τέλος πάντων υπέστησαν οι Έλληνες πολίτες, καλό είναι να διαβάσει λίγο την πολύ πρόσφατη Ιστορία», ήταν το σχόλιο του Παύλου Μαρινάκη αναφερόμενος στα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το 2015, βάζοντας με αυτό τον τρόπο «πλάτη» στην υπεράσπιση της εκσυγχρονιστικής πολιτικής Σημίτη, με το βλέμμα της Πειραιώς στραμμένο στον κεντρώο χώρο.

Διαβάστε επίσης:

Χάρης Δούκας: Συναντήσεις με Κικίλια και Πατούλη

Στέφανος Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ περήφανο και ενεργό μέλος της ευρωομάδας της Αριστεράς και γέφυρα με Σοσιαλιστές και Πράσινους

Μητσοτάκης: Το έργο διαχείρισης απορριμμάτων στην Αρκαδία αλλάζει την Πελοπόννησο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:51