search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:21
MENU CLOSE

Πώς ο… Σημίτης χάλασε το «ειδύλλιο» Κασσελάκη – Ανδρουλάκη 

08.11.2023 08:30
kostas_simitis_new

Χωρίς παρελθόν δεν υπάρχει μέλλον λέγανε οι παλιότεροι και κάτι παραπάνω θα γνώριζαν αφού δε μπορείς τίποτα να προβλέψεις ή να αντιμετωπίσεις αν δεν κοιτάξεις στο χθες. 

Αυτό ισχύει – όπως είναι φυσικό και στην πολιτική – όπου οι δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη για το… παρελθόν του ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη όχι μόνο «γκρέμισαν» κάθε γέφυρα επικοινωνίας των δύο κομμάτων, η οποία φάνηκε να χτίζεται για βασικά θέματα όπως τις υποκλοπές και τα Τέμπη, αλλά έδειξε πόσο χαοτικές είναι οι διαφορές των δύο κομμάτων. 

Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ για τα όσα είπε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, μία μέρα μετά την εκδήλωση που έγινε προς τιμήν, δείχνει και το επίπεδο της σύγκρουσης που θα ακολουθήσει. 

«Ο κ. Κασσελάκης φαίνεται ότι όχι μόνο δεν είχε κατασταλάξει ιδεολογικά στα 24 του χρόνια, αλλά αγνοεί και την πρόσφατη ιστορία της χώρας. Η προσφορά του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη, αναγνωρίζεται, ακόμη και από τους ορκισμένους ιδεολογικούς του αντιπάλους. Ο πρώην Πρωθυπουργός πρωταγωνίστησε στα μεγάλα έργα υποδομών, που άλλαξαν την εικόνα της χώρας, προώθησε βαθιές μεταρρυθμίσεις στο κοινωνικό κράτος, πέτυχε την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. και ενίσχυσε το κράτος δικαίου και τα θεσμικά αντίβαρα με την ίδρυση των ανεξάρτητων αρχών, τις οποίες όψιμα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσποιείται πως υπερασπίζεται. Επαναλαμβάνοντας τον χυδαίο λαϊκισμό κατά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κασσελάκης αποδεικνύει ότι μέντοράς του είναι ο κ. Πολάκης»

«Γκρεμίστηκαν οι γέφυρες»

Οι παραπάνω δηλώσεις του Θανάση Γλαβίνα ήρθαν χωρίς καν να έχει συμπληρωθεί ένα εικοσιτετράωρο από την συνάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Στέφανο Κασσελάκη. Συνάντηση, στην οποία οι δύο άνδρες – με πηγές και από τα δύο κόμματα να το παραδέχονται – μεταξύ άλλων συμφώνησαν να «υπάρξει συνεννόηση προκειμένου να πέσει άπλετο φως τόσο στην τραγωδία των Τεμπών όσο και στην υπόθεση των υποκλοπών».

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι γέφυρες ανάμεσα στα δύο κόμματα ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τις δράσεις του εντός του Κοινοβουλίου γκρεμίστηκαν. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να αναφερθεί ότι – σύμφωνα με πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ – ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος έχει παίξει σημαντικό ρόλο στο χτίσιμο αυτής της επικοινωνίας κυρίως για να υπάρξει ένα «κοινό μέτωπο» απέναντι στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε θέματα θεσμών. 

Ακόμα πιο σκληρή ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη έβγαλε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ο οποίος ανάφερε: «Είκοσι τέσσερις ώρες χρειάστηκαν για να σταματήσει το «ειδύλλιο» ΠΑΣΟΚ  -ΣΥΡΙΖΑ . Προσωπικά το θεωρούσα αναμενόμενο και όσα γράφονταν  μόνο στην φαντασία τους υπήρχαν! Όσοι τα πίστεψαν ακόμη χειρότερα. Η πολιτική είναι μαραθώνιος , απαιτεί στρατηγική και οι τακτικισμοί έχουν ημερομηνία λήξης. Το ΠΑΣΟΚ έχει μόνο ένα δρόμο, την πολιτική του αυτονομία , μέσα στην κοινωνία , μακριά από γυρολόγους και γενίτσαρους».

Ο Κασσελάκης τους… ενώνει 

Παράλληλα οι απαξιωτικές δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη προς το πρόσωπο του Κώστα Σημίτη κατάφεραν να «ενώσουν» ακόμα περισσότερο το ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο της Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία εκτός ότι απάντησε αιχμηρά προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ανήρτησε και την ανακοίνωση του Θανάση Γλαβίνα, την οποία χαρακτήρισε εξαιρετική. «Αν στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη ερχόταν ο Σ.Κασσελάκης θα ήταν πολιτισμική ανατροπή. Αν απλά δεν ερχόταν ήταν αναμενόμενο. Το ότι δεν ήρθε και έβρισε χυδαία την διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη δημιουργεί αποστροφή στον κόσμο του  κέντρου, αφού πριν έκανε το ίδιο με τον κόσμο της Αριστεράς. Προσεχώς: ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ», έγραψε η Άννα Διαμαντοπούλου. 

Διαβάστε επίσης:

Η κυβερνητική ασπίδα στον Σημίτη και η αιχμή του Νικήτα Κακλαμάνη για …«ορφανά του σημιτισμού» 

Ραντεβού Μητσοτάκη-Δούκα την επόμενη Πέμπτη στη «σκιά» της μετωπικής σύγκρουσης για τα δέντρα στα Εξάρχεια

Χαρίτσης σε Διαμαντοπούλου για τα περί «σκουρόχρωμης Ευρώπης»: Τέτοιες λογικές είναι οι αιμοδότες της άκρας δεξιάς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:19