search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:08
MENU CLOSE

Η κυβερνητική ασπίδα στον Σημίτη και η αιχμή του Νικήτα Κακλαμάνη για …«ορφανά του σημιτισμού» 

08.11.2023 06:04
simitis ekdilosi 987- new

Η προστασία που προσέφερε χθες η κυβέρνηση στον Κώστα Σημίτη για τα όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, εξηγώντας τους λόγους της απουσίας του από την εκδήλωση προς τιμήν του πρώην πρωθυπουργού, απλά επιβεβαίωσαν  την άποψη που έχουν πολλά στελέχη της δεξιάς πτέρυγας της ΝΔ, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι απόλυτα προσανατολισμένος στο κέντρο και το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ αδιαφορώντας για τα στελέχη της παραδοσιακής δεξιάς. 

«Πριν μιλήσει ο κ. Κασσελάκης για χρέη, καλό είναι να διαβάσει την πρόσφατη Ιστορία, πριν κάνει ανάλυση για την παλαιότερη αυτής», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Και πρόσθεσε: «Εγώ δεν είμαι ούτε εκπρόσωπος τύπου του πρώην πρωθυπουργού, αλλά απαντώντας σε αυτό που είπε ο κ. Κασσελάκης, ας διαβάσει λίγο Ιστορία να δει τι έγινε το 2015, να μάθει για το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο». 

Η δήλωση αυτή έγινε με αφορμή την απάντηση που έδωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν ρωτήθηκε γιατί δεν παραβρέθηκε  στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη. 

«Τι δουλειά έχω εγώ με όλους εκείνους που έχουν σπαταλήσει τόσα δισεκατομμύρια ευρώ του ελληνικού λαού; Ξεχνάμε τη διαπλοκή αυτών των ετών. Μόνο εκσυγχρονισμός δεν ήταν. Ας αναλάβουν άλλοι τον μανδύα του χρέους της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα δεν το προκάλεσε» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης, πυροδοτώντας το πολιτικό σκηνικό. 

Ο Μητσοτάκης και το κέντρο 

Η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος έσπευσε να υπερασπιστεί τον Κώστα Σημίτη, με ακραίο μάλιστα τρόπο, δείχνει ότι  το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί να διατηρήσει την στενή προσέγγιση της ΝΔ με τον χώρο αυτό του ΠΑΣΟΚ. 

Όπως  επισημαίνουν, πάντως, στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, τα οποία βρίσκονται στα αζήτητα ελεώ εκσυγχρονισμού, προφανώς θα έπρεπε να τιμηθεί ο Κώστας Σημίτης ως πρώην πρωθυπουργός, η ΝΔ δεν μπορεί, ωστόσο, να ξεχνάει ότι η κυβέρνηση του σημαδεύτηκε  από το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, την υπόθεση της Siemens και τα εξοπλιστικά, τα οποία στοίχησαν πολλά δισεκατομμύρια στον ελληνικό λαό. 

Υπενθυμίζουν, ακόμα, ότι επί εποχής του υπήρξαν και δυο κορυφαίες εθνικές στιγμές, τα Ίμια και η υπόθεση Οτσαλάν. 

Διαφοροποίηση από Νικήτα 

Είναι χαρακτηριστική η στάση που κράτησε ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, τόνισε: «Εγώ έχω εκπεφρασμένη διαχρονική άποψη με σεβασμό μεν γιατί ο κ. Σημίτης υπήρξε οκτώ χρόνια πρωθυπουργός, αλλά ήμουνα πάντα απέναντί του σε βασικές επιλογές που είχε κάνει. Δημόσια είχα τοποθετηθεί και είχα πει ότι τον θεωρώ υπαίτιο για το γκριζάρισμα του Αιγαίου με τις συνθήκες του Ελσίνκι και κυρίως της Μαδρίτης. Δεν μπορώ ποτέ να ξεχάσω την εικόνα μέσα στη Βουλή στην κρίση των Ιμίων και πολλά άλλα πράγματα, που είχαν να κάνουν με την πολιτική που ίσχυσε οκτώ χρόνια, επομένως δεν έχω μάθει να κάνω τον Φαρισαίο και άλλα να λέω δημόσια και μετά να πηγαίνω να χειροκροτώ. Σέβομαι τον κ. Σημίτη αλλά ήταν και εξακολουθεί να είναι ιδεολογικός μου αντίπαλος με τον οποίο έχω βασικές διαφορές».

Σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση από τον πρωθυπουργό στελεχών του εκσυγχρονιστικού μπλοκ ανέφερε: «Αν κρίνω από τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών και ποιοι άνθρωποι εξελέγησαν θα σας έλεγα ακριβώς το αντίθετο σε ό,τι αφορά τη λαϊκή βάση της παράταξής μου. Όταν η κοινωνική βάση είναι τέτοια δεν περιθωριοποιείται ποτέ. Ξέρω τι θέλετε να ακούσετε ότι έχουμε σχεδόν τακτοποιήσει σχεδόν τα μισά ορφανά του κ. Σημίτη, εντάξει αυτό το έχω ξαναπεί, δεν είναι η πρώτη φορά».

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση Διαμαντοπούλου σε Κασσελάκη: Προσεχώς τίτλοι τέλους – Αποστροφή στους κεντρώους το υβρεολόγιο για τον Σημίτη

Ραντεβού Μητσοτάκη-Δούκα την επόμενη Πέμπτη στη «σκιά» της μετωπικής σύγκρουσης για τα δέντρα στα Εξάρχεια

Χαρίτσης σε Διαμαντοπούλου για τα περί «σκουρόχρωμης Ευρώπης»: Τέτοιες λογικές είναι οι αιμοδότες της άκρας δεξιάς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:07