search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 20:51
MENU CLOSE

ΑΜΚΕ: Δωρεάν εξετάσεις για τον σακχαρώδη διαβήτη στο Περιστέρι

10.11.2023 12:24
diavitis-new
Πηγή: Pixabay

Δωρεάν εξετάσεις για τον σακχαρώδη διαβήτη θα πραγματοποιήσουν  αύριο Σάββατο 11 Νοεμβρίου, στο Περιστέρι, γιατροί της ΑΜΚΕ «Με Οδηγό το Διαβήτη», με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη που είναι στις 14 Νοεμβρίου και διοργανώνει η Διεθνής Ομοσπονδία Διαβήτη (IDF).

Για τρίτη συνεχή χρονιά, κεντρικό θέμα της είναι η πρόσβαση στην φροντίδα του διαβήτη. Με αυτό τον τρόπο ολοκληρώνεται η ενημερωτική εκστρατεία του IDF για την πρόσβαση των ασθενών στις κατάλληλες θεραπείες, στην αναγκαία φροντίδα και στις νέες τεχνολογίες.

Το κεντρικό μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας είναι «Μάθε τι κίνδυνο διατρέχεις και ενημερώσου για το τι μπορείς να κάνεις».

Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν στο πολιτιστικό-συνεδριακό κέντρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Περιστερίου (στάση Μετρό «Περιστέρι», οδός Καραθεοδωρή 1) από  τις 17.30  έως και τις 18.30 και συμπεριλαμβάνουν:

-Μετρήσεις σακχάρου

-Εξετάσεις διαβητικού ποδιού

-Λιπομετρήσεις

Θα ακολουθήσουν ομιλίες ειδικών για:

Τις επιπτώσεις του διαβήτη στην καρδιά (Γ. Μπεκιάρης)

Το διαβητικό πόδι, που είναι μία επικίνδυνη επιπλοκή της νόσου (Α. Καμαράτος)

Τον αυξημένο κίνδυνο που διατρέχουν τα άτομα με διαβήτη να εμφανίσουν λοιμώξεις και τη σημασία του εμβολιασμού (Ν. Μπαρούχος)

Επιπλέον, ο κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, πνευμονολόγος-εντατικολόγος, επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον έλεγχο του καπνίσματος, θα παρουσιάσει όλες τις πτυχές της σχέσης καπνίσματος και διαβήτη.

Διαβάστε επίσης:

Κερατώκονος: 10 βασικά δεδομένα για την ασθένεια των ματιών με τη δύσκολη διάγνωση που προσβάλλει τους νέους

Το πικάντικο λαχανικό που προστατεύει τη μνήμη και μειώνει τη φλεγμονή

Κέντρο Αριστείας Σπανίων Νευροενδοκρινικών Νεοπλασμάτων, στο Λαϊκό Νοσοκομείο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 20:47