search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 13:28
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησαν Σκουρλέτης και Βούτσης-Τι αναφέρουν στις επιστολές τους

10.11.2023 13:32
voutsis-skourletis

Με βαριές κατηγορίες για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από το κόμμα οι Πάνος Σκουρλέτης και Νίκος Βούτσης.

Με γραπτή δήλωσή του, ο Πάνος Σκουρλέτης, σημειώνει ότι ο δρόμος που έχει επιλεγεί από την ηγεσία είναι καταστροφικός και μακριά από τις αξίες της Αριστεράς και ο ίδιος επιλέγει να συνταχθεί με τα χιλιάδες μέλη και στελέχη που καθημερινά αποχωρούν «υπερασπιζόμενοι την πολιτική τους αξιοπρέπεια».

Επιρρίπτει ευθύνες για τη διάσπαση στην σημερινή ηγετική ομάδα, λέγοντας πως «οι δυνάμεις που κυριαρχούν σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υλοποιούν ένα σχέδιο διχασμού και ρήξης» το οποίο ανέλαβε να ολοκληρώσει ο Στέφανος Κασσελάκης τον οποίο χαρακτηρίζει «νεόκοπο» και «ανέπαφο» με την Αριστερά και την πολιτική.

Μιλά για σχέδιο «αποαριστεροποίησης» και «διάχυσης» μέσα σε μια «ενιαία δημοκρατική παράταξη» αν και καταλήγει ότι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχείται από αντιΣΥΡΙΖΑ «λαϊκίστικες» και «κεντροδεξιές» απόψεις και προσθέτει αντί αυτά να συζητηθούν σε συνέδριο επιλέγεται ένας «ανορθόδοξος τοξικός πόλεμος». 

Αφήνει αιχμές και για τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι το αφήγημα και οι επιλογές που υιοθετήθηκαν μετά το 2019 οδήγησαν στην ήττα του 2023, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστη συνώνυμο της «αναξιοπιστίας» και μιας «αντιφατικής και θολής αντιπολιτευτικής παρουσίας».

Αναφέρει ότι ήταν λάθος του που δεν παραιτήθηκε από τη θέση του Γραμματέα από το 2019. Ειδικά για το σχέδιο διεύρυνσης, αναφέρει ότι «αντί να πάρει χαρακτηριστικά κοινωνικής γείωσης, έγινε μια υπόθεση κινήσεων κορυφής παρήγαγε εσωστρέφειαδιχασμό και τοξικότητα»

Χαρακτηρίζει αποκορύφωμα της ρευστοποίησης του κόμματος το Συνέδριο του 2022 με την ψήφιση του καταστατικού που επέτρεψε την εκλογή Κασσελάκη. Τέλος, κάνοντας μια προβολή στην επόμενη μέρα σημειώνει ότι «η δική μας Αριστερά είναι παρούσα ως δύναμη διεξόδου» και «θα βρει τρόπο έκφρασης».

Βούτσης: Πολιτική ανήκεστος βλάβη στο κόμμα με ευθύνη του προέδρου και της ηγετικής ομάδας

Ο Νίκος Βούτσης, με επιστολή του σημειώνει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ υφίσταται πλέον δυστυχώς μια κατάσταση που προσομοιάζει σε πολιτική ανήκεστο βλάβη, ενώ επιρρίπτει ευθύνες στον πρόεδρο και τη νέα ηγετική ομάδα.

Αναφέρει ακόμη ότι «συντηρείται κλίμα για κυνήγι μαγισσών, κλίμα εχθροπάθειας και συνακόλουθα αναζήτησης του “αδιαμεσολάβητου Μεσσία”, για τη συνεχή φυγή προς τα μπρος με την αποδοχή ότι “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”».

Ο Νίκος Βούτσης υποστηρίζει ακόμη ότι «μέρα με τη μέρα τείνει να ηγεμονεύσει η κουλτούρα, αν είναι δυνατόν στο κόμμα της Ανανεωτικής Αριστεράς, για αναζήτηση ευθυνών σε διαχρονικούς δήθεν ΄”υπονομευτές” που στοχοποιούνται ανοικτά με τα ονοματεπώνυμα δεκάδων βασικών στελεχών του κόμματος».

Τέλος, στην επιστολή του δείχνει τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και την νέα ηγετική ομάδα ως υπεύθυνη για απομάκρυνση από την Αριστερά και τη μετατροπή σε ένα κόμμα που «θα διαγκωνίζεται συν τω χρόνω στο χώρο του πολιτικού Κέντρου».

Διαβάστε επίσης:

Δημοψήφισμα για τη διαγραφή των 4 θα ζητήσει ο Κασσελάκης από την Κεντρική Επιτροπή

Νέο «άνοιγμα» Μητσοτάκη στην Παλαιστινιακή Αρχή, εν μέσω πενιχρών αποτελεσμάτων στο Παρίσι

«Οργώνει» τη χώρα και συνεχίζει τον διμέτωπο σε Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 13:22