search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:05
MENU CLOSE

40ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Ανίκητος ο Κενυάτης Μπένζαμιν Κίπτο – Κατέρριψε ρεκόρ του 2014

12.11.2023 11:28
kipto_termatismos_niki

Πρώτος, με νέο ρεκόρ διαδρομής, τερμάτισε ο 30χρονoς Μπένζαμιν Κίπτο.

Ο Κενυάτης έκοψε πρώτος την κορδέλα της κλασικής διαδρομής του 40ού Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας με χρόνο 2 ώρες, 10 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα.

Ο 30χρονος Μαραθωνοδρόμος έδωσε όλες τις δυνάμεις του στα τελευταία μέτρα και κατόρθωσε να κάνει δική του την καλύτερη επίδοση στην Αθήνα και ανήκε στον συμπατριώτη του Φέλιξ Κίπτσιρτσιρ, ο οποίος στις 9 Νοεμβρίου 2014 είχε τερματίσει σε 2:10.37.

Ο Κενυάτης δρομέας ήταν εξαρχής μέλος του προπορευόμενου γκρουπ κι έκανε την επίθεσή του στο 30ό χιλιόμετρο, όταν και κατάφερε να αποκτήσει ένα μικρό προβάδισμα το οποίο διατήρησε ως τον τερματισμό του στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές που με κάλεσαν. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου. Δεν ήμουν καλά προετοιμασμένος, δεν περίμενα να κάνω το ρεκόρ. Πίεσα πάρα πολύ και τα κατάφερα», υπογράμμισε στις πρώτες δηλώσεις του ο νικητής της κλασικής διαδρομής.

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος πρώτος έλληνας αθλητής

Δεύτερος ήταν ο Κιλίμο και τρίτος ο Κιτσάνα, ενώ πρώτος Έλληνας αθλητής και, φυσικά, νικητής του Πανελληνίου πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ήταν ο Παναγιώτης Καραΐσκος, με επίδοση 2:22.36.

Ο Έλληνας πρωταθλητής κατόρθωσε να αποκτήσει μια διαφορά από τον Πιτσώλη περίπου στο 30ό χιλιόμετρο, αφήνοντας δεύτερο τον περυσινό νικητή.

Δεύτερος ήταν ο Κιλίμο και τρίτος ο Κιτσάνα, ενώ πρώτος Έλληνας αθλητής και, φυσικά, νικητής του Πανελληνίου πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ήταν για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Παναγιώτης Καραΐσκος, με επίδοση 2:22.37.

Ο Έλληνας πρωταθλητής κατόρθωσε να αποκτήσει μια διαφορά από τον Πιτσώλη περίπου στο 30ό χιλιόμετρο, αφήνοντας δεύτερο τον περυσινό νικητή.

«Είναι η ένατη συμμετοχή μου και το τέταρτο μετάλλιο μου. Ήξερα ότι ήμουν σε καλή κατάσταση και ήθελα να το επιβεβαιώσω στην κούρσα. Από αύριο ξεκινούν οι καινούριοι στόχοι», δήλωσε ο Καραΐσκος.

Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης τερμάτισε με χρόνο 2:23.34, ενώ τρίτος ήταν ο Γιώργος Μίνος με επίδοση 2:23.56. 

Κάσσου και Κολιός οι νικητές στα 5 χιλιόμετρα

Στη διαδρομή των 5χλμ Stoiximan, η Μαρία Κάσσου τερμάτισε πρώτη για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Η 19χρονη πρωταθλήτρια τερμάτισε σε 16.46 και για λίγο δεν κατάφερε να καταρρίψει το ρεκόρ διαδρομής που ανήκει στην ίδια. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Έλενα Μελίνα Αναστασάκης με 16.55, ενώ τρίτη ήταν η Ντενίσα Μπάλα με 17.03.

«Ήταν ένα καλό ξεκίνημα, μια καλή πρεμιέρα. Τελείωσα πιο αργά φέτος τους αγώνες οπότε ξεκίνησα και πιο αργά τις προπονήσεις. Είναι μια περίοδος που ψάχνω τα πατήματά μου και για μένα ο αγώνας ήταν ένα μεγάλο προπονητικό τεστ. Είμαι ευχαριστημένη από την επίδοση, αν και θα ήθελα το ρεκόρ διαδρομής που έχω από πέρυσι. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη νίκη μου και λατρεύω αυτόν τον αγώνα. Η ατμόσφαιρα είναι φοβερή», σχολίασε η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ. 

Κολιός: «Ήταν ένας παρά πολύ ωραίος αγώνας»

Στους άνδρες, νικητής στη διαδρομή των 5 χλμ. ήταν ο Νέστορας Κολιός με χρόνο 0:14:48″, δεύτερος τερμάτισε ο Γιώργος Κύρτσης με χρόνο 0:14:55″ και τρίτος ο Ορφέας Ιωάννου με χρόνο 0:14:55″.

«Ήταν πολύ ωραίος αγώνας, αν και κυνηγούσα από την αρχή να κάνω το ρεκόρ διαδρομής, αλλά ούτε φέτος το κατάφερα. Είμαι ευχαριστημένος από τη διαδρομή, θα συνεχίσω να έρχομαι και υπόσχομαι πως κάποια στιγμή θα σπάσω το ρεκόρ», είπε ο αθλητής μετά τη νίκη του.

Διαβάστε επίσης:

Super League: «Έσπασε το ρόδι» εκτός έδρας ο Άρης, πέρασε νικηφόρα από τον Βόλο

Αυθεντικός Μαραθώνιος 2023: Ποιοι δρόμοι κλείνουν – Τι αλλάζει, το Σαββατοκύριακο, στα δρομολόγια των ΜΜΜ

Άλμπα – Παναθηναϊκός 85-99: Πρώτο διπλό στην Euroleague με φοβερό Μήτογλου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:04