search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:09
MENU CLOSE

007: Road to a Million – Ο Τζέιμς Μποντ γίνεται τηλεπαιχνίδι

13.11.2023 19:18
road to a million

Οι τηλεοπτικές παραγωγές γίνονται όλο και πιο ευφάνταστες καθώς αναζητούν συνεχώς νέους τρόπους για να προσεγγίσουν το ευρύ κοινό.

Στην προσπάθεια αυτή, ορισμένα παλιά concept ανασκευάζονται και «φρεσκάρονται» ώστε να γίνουν πιο επίκαιρα, αλλά το μεγάλο ζητούμενο για τις εταιρείες παραγωγής είναι να εφευρίσκονται νέα concept που να ωθήσουν τις νεότερες γενιές να ταυτιστούν με το τηλεοπτικό προϊόν.

Έτσι, μετά τα διάφορα «Big Brother», «Survivor», «Love Island», «Fame Story», που δοκιμάστηκαν και παίζονται σε πολλές χώρες, στην Αγγλία παρουσιάστηκε ένα νέο concept που επιχειρεί να συνδυάσει την κινηματογραφική υπερβολή με το τηλεοπτικό παιχνίδι.

Το νέο concept ονομάζεται 007: ROAD TO A MILLION, και έκανε την πρεμιέρα του πριν λίγες μέρες.

Είναι ένα παιχνίδι αναζήτησης που μέσα από διάφορες δοκιμασίες οδηγεί τους παίκτες που θα νικήσουν στην απόκτηση ενός επάθλου που αντιστοιχεί στο ποσό του ενός εκατομμυρίου λιρών.

Η παραγωγή είναι της εταιρείας παραγωγής Eon Productions, που συνεργάστηκε με τα Amazon Studios, και την χρεώνεται η παραγωγός Μπάρμπαρα Μπροκόλι (κόρη του παραγωγού Άλμπερτ Μπροκόλι, των ταινιών του «πράκτορα 007»).

Οι παίκτες συμμετέχουν και παίζουν σε ζευγάρια, καθώς χρειάζεται να συνεργάζονται για να αντεπεξέλθουν στις δοκιμασίες.

Το παιχνίδι συντονίζει ο σπουδαίος Σκωτσέζος ηθοποιός, Μπράιαν Κοξ, ο οποίος έχει το ρόλο του «Controller», και ως άλλος «παντεπόπτης» παρακολουθεί τους παίκτες και τα δρώμενα από μακριά, μέσα από οθόνες κλειστών κυκλωμάτων, όπως γίνεται και στις ταινίες του Τζέιμς Μποντ.

Στα ίχνη του James Bond

Οι παίκτες μεταφέρονται σε τοποθεσίες που έχουν άμεση σχέση με τις περιπέτειες του Τζέιμς Μποντ, και αναζητούν έναν χαρτοφύλακα ο οποίος κρύβει μια ερώτηση που όταν απαντηθεί σωστά αποδίδει στους παίκτες ένα συγκεκριμένο ποσό. Η πρώτη ερώτηση δίνει το ποσό των 5.000, η δεύτερη το ποσό των 10.000, η τρίτη το ποσό των 25.000 λιρών και οι παίκτες από κει και πέρα συνεχίζουν κερδίζοντας 100.000 μέχρι να συμπληρώσουν το ένα εκατομμύριο λίρες.

Έτσι, κάποιοι παίκτες βρέθηκαν στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην Ματέρα όπου γυρίστηκε η περιπέτεια «No Time to Die», να αναρριχώνται σε μια μεγάλη σιδερένια κατασκευή (γερανός), άλλοι βρέθηκαν στις Άλπεις να οδηγούν την Άστον Μάρτιν του Τζέιμς Μποντ για να φτάσουν στην αποστολή τους, άλλοι ανέβηκαν στη οροφή ενός τρένου που διέσχιζε την έρημο, όπως στο «Spectre», ενώ άλλοι εμφανίστηκαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπως ο Ρότζερ Μουρ στο «Moonraker» σ’ εκείνες στις απίστευτες σκηνές που διαδραματίζονται στο εναέριο τελεφερίκ.

Οι παίκτες πήγαν επίσης στα pits της Formula1, ενώ στις σκηνές που διαδραματίζονται στο καζίνο τους έδωσαν να φορούν και το εικονικό ρολόι Omega που φορούσε ο Τζείμς Μποντ.

Η παραγωγή είναι ομολογουμένως εντυπωσιακή, τα γυρίσματα διατηρούν ένα σαφές κινηματογραφικό χαρακτήρα, και καταφέρνουν να παντρέψουν ένα σπουδαίο εμπορικό κινηματογραφικό προϊόν με τη σύγχρονη τηλεοπτική αναγκαιότητα και αισθητική.

Το κοινό στην αρχή αντέδρασε πικρόχολα, καθώς υπάρχουν φανατικοί φίλοι του Τζέιμς Μποντ, αλλά σύντομα το κλίμα άρχισε να αλλάζει, και πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για μια τηλεοπτική παραγωγή που θα αφήσει εποχή.

Το πολυσυζητημένο τηλεπαιχνίδι 007: Road To A Million, έκανε την πρεμιέρα του στις 10 Νοεμβρίου 2023, και προβάλλεται στην πλατφόρμα Amazon Prime.  

Διαβάστε επίσης:

Από… λάθος η εμπλοκή του Αντόνιο Κόστα σε σκάνδαλο; – Για συνωνυμία μιλά η υπεράσπιση

Για «επίσκεψη – πρόκληση» του Ερντογάν κάνει λόγο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης – Χωρίς κοινές δηλώσεις στο Βερολίνο

Ισλανδία: Εκκενώθηκε το χωριό Γκρίνταβικ – Τεράστιο ρήγμα στο έδαφος, αναδίδει ατμό (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:08