search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 00:55
MENU CLOSE

Mega: Ψυχραιμία και παρατήρηση προς το παρόν για την πρωινή ζώνη

13.11.2023 10:48
mega2

Στην τηλεοπτική πιάτσα υπάρχει -ανέκαθεν υπήρχε- το επιχείρημα που θέλει να «κόβεται» όποια εκπομπή δεν έχει τηλεθέαση τουλάχιστον ίση με το μέσο μερίδιο του καναλιού που την μεταδίδει. Η τηλεοπτική ρήση έχει αλα καρτ εφαρμογή.

Ο ανταγωνισμός μεταξύ των ιδιωτικών καναλιών εντείνεται χρόνο με το χρόνο. Φέτος ακόμα περισσότερο από πέρσι.

Πιο έντονο επίσης φέτος το στοιχείο του κατακερματισμού της τηλεθέασης. Στο ίδιο- πάνω- κάτω-  χρονικό διάστημα, στην πρωινομεσημεριανή ζώνη προγραμμάτων,  είναι στον αέρα πέντε-έξι εκπομπές, «κόπι πάστε» θεματολογίας. Τα πρόσωπα αλλάζουν. Απλώς περιέργεια κινεί  ενδεχομένως η άποψη την οποία θα εκφέρουν για το ίδιο θέμα. Κατά τα λοιπά ομογενοποίηση και επιδερμική προσέγγιση των θεμάτων στους καναπές των τηλεοπτικών πλατό- «σπιτικών».

Στο πλαίσιο αυτό, στο Mega, η πρωινομεσημερινή ζώνη προγράμματος βρίσκεται σε μια άκρη των μακροπρόθεσμων σχεδιασμών. Αν έπρεπε να τηρηθεί με θρησκευτική ευλάβεια η τηλεοπτική ρήση σχεδόν όλες οι εκπομπές θα έπρεπε να «κοπούν». Δεν γίνονται όμως έτσι ακριβώς τα πράγματα. Υπάρχουν ορισμένοι που έχουν αντιληφθεί ότι η τηλεόραση σαν σπορ δεν είναι σπριντ αλλά μαραθώνιος. Προβληματισμός υπάρχει. Υπάρχει όμως και ψυχραιμία. Επίσης υπάρχουν και εμπορικές συμφωνίες. Μια ακόμη παράμετρος είναι οι χορηγίες. Αν για παράδειγμα μια εκπομπή , ένας παρουσιαστής, αμα τη εμφανίσει εξασφαλίζει διαφημιστική προσέλκυση και χορηγικά πακέτα διόλου ευκαταφρόνητων ποσών, η τηλεθέαση πάει «περίπατο».

Στο μεταξύ συζητιέται, χαμηλοφώνως προς το παρόν, σε τηλεοπτικούς κύκλους, κάποιοι από τους οποίους ομόκεντροι με το Mega,  ποια θα είναι η «επόμενη μέρα» στη συνεργασία του καναλιού με την Ελένη Μενεγάκη.

Η συμφωνία των δύο πλευρών οδεύει προς την ολοκλήρωσή της χρονικής διάρκειάς της. Ψιθυρίζεται πως η παρουσιάστρια σκέφτεται να κάνει διάλειμμα. Ένα έχει ήδη κάνει,  αποχωρώντας από τον Alpha την 1η Ιουλίου του 2020, μετά από 15 χρόνια συνεργασίας.

Πήρε το χρόνο της και επαναδρατηριοποιήθηκε με συμφωνία συνεργασίας τριετούς διάρκειας με το Mega τον Απρίλιο του 2021. Με αφορμή εκείνο το διάλειμμα είχε αναφερθεί  «στην ανάγκη ένας επαγγελματίας να βάζει άνω τελεία στην καριέρα του».

Από το τέλος της περασμένης σεζόν η Μενεγάκη είχε ζητήσει ραντεβού με τη διοίκηση του σταθμού για να εξεταστεί  εγκαίρως αν θα επικαιροποιηθεί η μεταξύ  τους συνεργασίας, χωρίς όμως να έχει γίνει μέχρι τώρα.

Μένει να φανεί πότε και αν η Μενεγάκη βάλει «άνω τελεία» για δεύτερη φορά. Στο κανάλι της Συγγρού μελετούν, επίσης, την «μετάθεση» της Σίσσυς Χρηστίδου στην πρωινή καθημερινή ζώνη.

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Στεφανάκος: Πέθανε στα 53 του ο ραδιοφωνικός παραγωγός

Mitsi Var: Ο Μητσικώστας …έγινε Ιγνατίου – Η αντίδραση του δημοσιογράφου

Εφημερίδες: Τα πρωτοσέλιδα της Κυριακής (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 00:54