search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:03
MENU CLOSE

Βόρειο Σέλας: Ιταλία, Βαλκάνια και Σέρρες είδαν μαγικές εικόνες

13.11.2023 11:32
Untitled design (1)

Ο ουρανός σε πολλές χώρες τις Ευρώπης πήρε μοναδικά χρώματα. Το Βόρειο Σέλας έγινε ορατό από τις Άλπεις, Βόρεια Ιταλία, Σέρρες.

Στις σκανδιναβικές χώρες και σε άλλες χώρες του πλανήτη που βρίσκονται πολύ βόρεια γεωγραφικά, το Βόρειο Σέλας είναι κάτι συνηθισμένο από τον Σεπτέμβριο και μετά και μέχρι την άνοιξη, με τον ουρανό να βάφεται με μοναδικά χρώματα και να χαρίζει ένα πραγματικό υπερθέαμα. Το πόσο ορατό και έντονο είναι το φαινόμενο εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Η Ισλανδία και ειδικά η Νορβηγία αποτελούν τοπ προορισμούς για το Βόρειο Σέλας, καθώς ο ουρανός βάφεται σχεδόν καθημερινά σε αδιανόητα χρώματα, θυμίζοντας πίνακα ζωγραφικής.

Την προηγούμενη Κυριακή, όπου ήταν σε εξέλιξη αυτή η γεωμαγνητική καταιγίδα στον ουρανό της Νορβηγίας, το Βόρειο Σέλας έδινε μια γκράντε παράσταση όπου πράσινα, κόκκινα, και μωβ χρώματα χόρευαν μαζί στον ουρανό, προσφέροντας ένα υπερθέαμα στους τυχερούς κατοίκους και επισκέπτες.

Διαβάστε επίσης:

Τέξας: Νεκρό ένα παιδί από πυροβολισμούς σε υπαίθρια αγορά – Τέσσερις τραυματίες (video)

Όλαφ Σολτς: «Λάθος» μια άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Τιμ Σκοτ: Ο μοναδικός μαύρος Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής αποσύρθηκε από την κούρσα για το χρίσμα (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:00