search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 01:30
MENU CLOSE

Ertflix: Δέκα σειρές και οι ταινίες που πρέπει να δεις τώρα στην πλατφόρμα

15.11.2023 06:00
Untitled design (3)

Ίσως η πλατφόρμα του Ertflix να μην είναι τόσο δημοφιλής ανάμεσα στους πιο νέους θεατές καθώς επικρατεί η άποψη ότι έχει παλιές ταινίες. Για τους λάτρεις των κλασικών ταινιών και των μεγάλων παραγωγών το Ertflix είναι ο ιδανικός προορισμός.

Αν έχετε λοιπόν δυο ωρίτσες και δεν ξέρετε τι να δείτε, έχουμε δέκα προτάσεις και δεν θα σας κοστίσουν τίποτα. Αν βαρεθήκατε το Netflix, σας καταλαβαίνουμε. Όποιος άνθρωπος επιλέγει τις σειρές και τις ταινίες της κρατικής πλατφόρμας μας έχει σώσει από άσκοπο ψάξιμο στο Netflix.

Ο Κόσμος Φλέγεται (σειρά)

Η ιστορία του Β Παγκοσμίου Πολέμου μέσα από τις ζωές συνηθισμένων ανθρώπων και από τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα αυτής της παγκόσμιας σύρραξης. Στα επτά επεισόδια της σειράς, παρακολουθούμε τα γεγονότα του πρώτου χρόνου του πολέμου. Από την εισβολή των Γερμανών στην Πολωνία, τον Σεπτέμβριο του 1939 μέχρι τη Μάχη του Βερολίνου.

Πρωταγωνιστούν: Τζόνα Χάουερ Κινγκ, Τζούλια Μπράουν, Έλεν Χαντ, Σιν Μπιν, Λέσλι Μάνβιλ


Ας το Πάρουμε απ’ την Αρχή (ταινία)

Την ημέρα των Χριστουγέννων, ο Τζορτζ (Κρίστοφερ Λόιντ), που ακόμα τον στοιχειώνει η απώλεια της Βάιολετ, του απρόβλεπτου κοριτσιού που αγαπούσε πριν από δεκαετίες, έχει μια δεύτερη ευκαιρία να γυρίσει τον χρόνο πίσω για να ξαναζήσει, να ξαναφανταστεί, και ενδεχομένως να αλλάξει το παρελθόν του.

Πρωταγωνιστούν: Κρίστοφερ Λόιντ, Ρίσον Σάλτερς, Ρόμπιν Σ. Ουόλκερ

Σκηνοθεσία: Αλίσα Ράλο Μπένετ


Ντελικατέσσεν (ταινία)

Έχουν περάσει δεκαπέντε χρόνια από την πυρηνική καταστροφή. Στη μέση ενός άδειου οικοπέδου βρίσκεται ένα παλιό κτίριο που κατοικείται από μερικούς μάλλον παράξενους ανθρώπους, των οποίων το κύριο μέλημα είναι η τροφή. Ολόκληρη η οικογένεια Ταπιόκα, ο κύριος και η κυρία Ιντερλιγκέιτορ, ένα ζευγάρι τρομερών σνομπ, οι αδελφοί Κουμπ, που δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να κατασκευάζουν μικρά στρογγυλά κουτιά που μουγκρίζουν όταν τα γυρνάς ανάποδα, ο κύριος Ποτέν, που έχει ταμπουρωθεί με τα βατράχια και τα σαλιγκάρια του, και η δεσποινίς Πλουζ, μια κυρία με αβέβαιη αρετή, όλοι είναι πελάτες του κρεοπωλείου στον κάτω όροφο, κάτω από την πινακίδα Ντελικατέσεν που τρίζει τραγικά στον άνεμο. Κάτω από αυτό, στους υπονόμους, ζουν οι Τρωγλοδίτες. Αυτοί είναι οι επαναστάτες: χορτοφάγοι

Πρωταγωνιστούν: Μαρί-Λωρ Ντουγκνάκ, Ντομινίκ Πινόν, Πασκάλ Μπενεζέκ

Σκηνοθεσία: Μαρκ Κάρο, Ζαν-Πιερ Ζουνέ


Ο Άγιος (σειρά)

Ο «Άγιος» Σάιμον Τέμπλαρ είναι ένας ευκατάστατος τυχοδιώκτης με στοιχεία σύγχρονου Ρομπέν των Δασών. Κυκλοφορεί με ένα λευκό Βόλβο, λύνει μυστήρια και αποδίδει δικαιοσύνη.

Πρωταγωνιστούν: Ρότζερ Μουρ


Στον Καναπέ (σειρά)

5 ασθενείς, οι προσωπικές τους στιγμές, τα πιο μειλίχια μυστικά τους, οι πιο σκοτεινές σκέψεις τους στον καναπέ του ψυχοθεραπευτή τους.

Πρωταγωνιστούν: Diego Peretti, Norma Aleandro, Leonardo Sbaraglia, Dolores Fonzi, Julieta Cardinali, Vera Spinetta

Σκηνοθεσία: Alejandro Maci


Ο Έκπτωτος (ταινία)

Ο Μανουέλ, τοπικός γραμματέας ενός μεγάλου κόμματος σε μία παραθαλάσσια πόλη της Ισπανίας, με αρκετή επιρροή και πολλές πιθανότητες να αναλάβει την θέση του Προέδρου, βλέπει την τέλεια ζωή του να απειλείται μετά από την επικείμενη αποκάλυψη ενός μεγάλου σκανδάλου, που εμπλέκει τον ίδιο και τον φίλο του, Πάκο.

Ο Μανουέλ προσπαθεί να κρατήσει την ψυχραιμία του, καθώς τα media  αρχίζουν να ξεσκεπάζουν το σκάνδαλο, πιστεύοντας ότι η καταιγίδα θα περάσει και ότι το κόμμα θα τον καλύψει, όπως έκανε πάντα όταν είχε μπλεξίματα κάποιο από τα μέλη του. Όμως αυτή τη φορά ο Μανουέλ προορίζεται να γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος και να φορτωθεί τα πάντα. Οι ανέμελοι κομματικοί φίλοι του με τα γιοτ και τα ακριβά δείπνα έχουν εξαφανισθεί ως δια μαγείας. Απόβλητος από το «βασίλειο», προδομένος και στιγματισμένος στα μάτια της κοινής γνώμης, ο Μανουέλ δεν δέχεται να πέσει μόνος του. Με μόνη βοήθεια τη στήριξη της γυναίκας και της κόρης του, παγιδευμένος σε μια μάχη για επιβίωση, αποφασίζει να στραφεί ενάντια σε μια καλολαδωμένη μηχανή και ένα κομματικό σύστημα, στο οποίο οι βασιλιάδες μπορεί να γκρεμίζονται – τα βασίλεια, όμως, επιβιώνουν.

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του 2018 στην Ισπανία, βραβεύθηκε με επτά Γκόγια, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Α’ και Β’ Ανδρικής Ερμηνείας και ήταν επίσης υποψήφια για το Βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πρωταγωνιστούν: Αντόνιο Ντε Λα Τόρε, Μόνικα Λόπεζ, Χοσέ Μαρία Πόι, Νάτσο Φρεσνέδα

Σκηνοθεσία: Ροντρίγκο Σορογκόγιεν


Μια Αμερικανική Ληστεία (ταινία)

Κανείς δε θέλει να είναι κοινότυπος. Η ασυνήθιστη και συναρπαστική αληθινή ιστορία τεσσάρων φίλων οι οποίοι, ενώ ζούσαν απολύτως φυσιολογικές ζωές, επιχείρησαν να φέρουν εις πέρας μια από τις πιο εξωφρενικές ληστείες στην ιστορία των ΗΠΑ. Τα πράγματα, όμως, δεν ήταν έτσι όπως τα περίμεναν. Καθώς λοιπόν η παράτολμη κλοπή ξεκινούσε να παίρνει σάρκα και οστά, κάθε ένας από τους τέσσερις φίλους άρχισε να αναρωτιέται αν οι προσπάθειές τους να ενσταλάξουν ενθουσιασμό και νόημα στη ζωή τους, ήταν απλώς μια πλανεμένη προσπάθεια για την επίτευξη του Αμερικανικού Ονείρου.

Επίσημο Διαγωνιστικό, Φεστιβάλ Sundance 2018.

Πρωταγωνιστούν: Έβαν Πίτερς, Μπάρι Κέογκαν, Ούντο Κίερ

Σκηνοθεσία: Μπαρτ Λέιτον


Ο Διαφορετικός κ. Κόπερφιλντ (ταινία)

Βασισμένη στο κλασικό μυθιστόρημα του Καρόλου Ντίκενς, η ταινία διηγείται την ιστορία του Ντέιβιντ, ο οποίος μένει ορφανός από πολύ νωρίς αλλά παρά τις δυσκολίες, κατορθώνει να γίνει συγγραφέας στην Βικτωριανή Αγγλία.

Υποψήφια για 1 Bafta, ενώ κέρδισε 17 βραβεία, μεταξύ των οποίων, αυτό του Καλύτερου Β’ ρόλου στα Βρετανικά Ανεξάρτητα βραβεία Κινηματογράφου.

Πρωταγωνιστούν: Ντεβ Πάτελ, Τίλντα Σουίντον, Χιου Λόρι, Πίτερ Καπάλντι

Σκηνοθεσία: Αρμάντο Ιανούτσι


Οι Τέλειοι Ξένοι

Επτά μακροχρόνιοι φίλοι μαζεύονται στο σπίτι του ενός, για δείπνο.

Όταν αποφασίζουν να μοιραστούν μεταξύ τους το περιεχόμενο κάθε μηνύματος, email και κλήσης που λαμβάνουν, πολλά μυστικά βγαίνουν στην επιφάνεια και οι ισορροπίες διαταράσσονται.

Πρωταγωνιστούν: Τζουζέπε Μπατιστόν, Άννα Φολιέτα, Μάρκο Τζαλίνι, Εντοάρντο Λέο, Βαλέριο Μασταντρέα, Άλμπα Ρορβάχερ, Κάσια Σμούτνιακ

Σκηνοθεσία: Πάολο Τζενοβέζε


Άρνηση

Βασισμένο στο διάσημο βιβλίο «History on Trial: My Day in Court with a Holocaust Denier», η ταινία αφηγείται την αληθινή ιστορία της δικαστικής μάχης που έδωσε η Ντέμπορα Ι. Λίπσταντ χάρη της αλήθειας ενάντια στον Ντέβιντ Έρβινγκ, ο οποίος την μήνυσε για συκοφαντική δυσφήμιση όταν εκείνη τον κατηγόρησε για άρνηση του Ολοκαυτώματος. Βάσει του αγγλικού νομικού συστήματος, στις περιπτώσεις αυτές, η ευθύνη της εύρεσης αποδείξεων βαραίνει τον κατηγορούμενο, άρα η Λίπσταντ και η νομική της ομάδα έπρεπε να αποδείξουν ότι το Ολοκαύτωμα συνέβη όντως. Η Ρέιτσελ Βάις πρωταγωνιστεί σ’ ένα συγκλονιστικό ιστορικό δράμα, που ήταν υποψήφιο για BAFTA καλύτερης ταινίας.

Πρωταγωνιστούν: Ρέιτσελ Βάις, Τίμοθι Σπολ, Τομ Γουίλκινσον, Αντριου Σκοτ

Σκηνοθεσία: Μικ Τζάκσον


Επαναστάτης στη Σίκαλη

Τοποθετημένο χρονικά στο πολύχρωμο κάδρο της Νέας Υόρκης των μέσων του 20ου αιώνα, το «Επαναστάτης στη Σίκαλη» ακολουθεί τον νεαρό Σάλιντζερ (Νίκολας Χουλτ), ενόσω αυτός προσπαθεί να βρει τη «φωνή» του, φλερτάρει με τη διάσημη κοσμική Ούνα Ο’Νιλ (Ζόι Ντόιτς) και πολεμά στις πρώτες γραμμές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αυτές είναι οι εμπειρίες που θα διαμορφώσουν τη δημιουργία του αριστουργήματός του, «Ο Φύλακας στη Σίκαλη», θα τον κάνουν διάσημο –αλλά και διαβόητο- εν μία νυκτί και, τελικά, θα οδηγήσουν στην απόσυρσή του από τα φώτα της δημοσιότητας για όλη την υπόλοιπη ζωή του.

Πρωταγωνιστούν: Νίκολας Χουλτ, Ζόι Ντόιτς, Κέβιν Σπέισι, Σάρα Πόλσον

Σκηνοθεσία: Ντάνι Στρονγκ

Διαβάστε επίσης:

Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα: «Σε δολοφονίες δημοσιογράφων στη Γάζα καλούν Ισραηλινοί  πολιτικοί» (photos/videos)

Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον θα είναι ο «Αννίβας» στο Netflix

Ο Στέφανος Κασσελάκης «Ενώπιος Ενωπίω» με τον Νίκο Χατζηνικολάου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 01:21