search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 04:19
MENU CLOSE

Γάζα: Πτώμα 65χρονης ομήρου της Χαμάς εντοπίστηκε κοντά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

16.11.2023 20:54
omiroi

Ισραηλινοί στρατιώτες εντόπισαν το πτώμα μιας 65χρονης ομήρου της Χαμάς κοντά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας, ανακοίνωσαν απόψε οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η σορός της Γεχουντίτ Βάις ανασύρθηκε από τις δυνάμεις του IDF από ένα κτίριο κοντά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Λωρίδα της Γάζας και μεταφέρθηκε στο Ισραήλ.

Στο κτίριο όπου ανασύρθηκε η σορός της, βρέθηκε στρατιωτικός εξοπλισμός μεταξύ των οποίων ένα καλάσνικοφ και ένα RPG. Μετά από διαδικασία ταυτοποίησης, εκπρόσωποι του IDF και της αστυνομίας ενημέρωσαν την οικογένεια της για τον θάνατό της, η οποία απήχθη στις 7 Οκτωβρίου από το σπίτι της στο κιμπούτς Μπεερί.

Ο σύζυγός της σκοτώθηκε κατά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Συνταξιούχος, μητέρα πέντε παιδιών, η Γεχουντίτ Βάις είχε απαχθεί από το κιμπούτς Μπεερί, όπου φρόντιζε νήπια. Είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού και υποβαλλόταν σε ακτινοθεραπεία, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Times of Israel.

«Οι IDF εκφράζουν ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά της», αναφέρει η ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζεται πως «εθνικός στόχος είναι ο εντοπισμός των αγνοουμένων και η επιστροφή των ομήρων στα σπίτια τους».

Διαβάστε επίσης:

Ισλανδία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της ηφαιστειακής δραστηριότητας

Γάζα: Στα χέρια του Ισραήλ το λιμάνι – Επιχείρηση «σκούπα» στο Αλ Σίφα

O Μπιν Λάντεν γοητεύει τους νεαρούς Αμερικανούς: «Είχε δίκιο» – Ο Guardian αποσύρει το σχετικό δημοσίευμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06