search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 15:13
MENU CLOSE

Η viral στιγμή του Μπλίνκεν όταν ο Μπάιντεν αποκαλεί «δικτάτορα» τον Σι Τζινπίνγκ (Videos)

16.11.2023 15:30
blink

«Σαρώνει» το διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν καθώς οι αντιδράσεις του είναι χαρακτηριστικές της αγωνίας του να πάει καλά η συνάντηση Μπάιντεν με την κινεζική αντιπροσωπεία και τον πρόεδρο της χώρας Σι Τζινπίνγκ.

Το πρώτο βίντεο που έγινε viral δείχνει τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να απαντά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τη συνάντησή του με τον κινέζο πρόεδρο, αποκαλώντας τον ξανά «δικτάτορα», προσθέτοντας ωστόσο ότι έχει καταγραφεί πρόοδος στις διμερείς σχέσεις.

Η αντίδραση του Άντονι Μπλίνκεν είναι εμφανής καθώς όπως όλα δείχνουν δεν επικροτεί τον χαρακτηρισμό και έχει εργαστεί σκληρά για την αποκατάσταση των σχέσεων με την Κίνα, ιδιαίτερα μετά τα κατασκοπευτικά μπαλόνια στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ.

Σε απάντηση στον χαρακτηρισμό που απέδωσε ο Μπάιντεν στον Σι Τζινπίνγκ, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι «διαφωνεί σθεναρά» με τα σχόλια, δίχως ωστόσο να κατονομάσει τον αμερικανό πρόεδρο.

«Αυτή η δήλωση είναι εξαιρετικά λανθασμένη και ανεύθυνη πολιτική χειραγώγηση», είπε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Κίνας.

Η συνάντηση των δύο ηγετών έγινε μετά από προσεκτικό σχεδιασμό, κάτι που αποτυπώνεται και στην ένταση με την οποία παρακολουθεί ο Άντονι Μπλίνκεν τα σχόλια Μπάιντεν.

Διαβάστε επίσης:

Ταξίδι στην Ν. Κορέα για να θαυμάσουμε «το πιο όμορφο δέντρο του κόσμου» (photos/videos)

Γιατί τα ψάρια κόι γίνονται πηγή έντασης στις σχέσεις Κίνας – Ιαπωνίας (video)

Μπάρι: Χειμερινή απόδραση στην πόλη – διαμάντι της Αδριατικής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 15:13