search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 08:33
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Θέμα χρόνου η αποχώρηση Τζανακόπουλου – Μπαράζ επαφών Τσίπρα για αποκατάσταση της ενότητας

16.11.2023 20:41
tzanakopoulos-1

Θέμα χρόνου θεωρείται η αποχώρηση του Δημήτρη Τζανακόπουλου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η παραμονή του θεωρείται δύσκολη μετά τη συνεδρίαση της Κυριακής, ενώ όλα θα κριθούν από την πανελλαδική συνεδρίαση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο, μέσω zoom στην οποία θα συμμετάσχουν περίπου 1.000 άτομα.

Πάντως ο κ. Τζανακόπουλος δεν προτίθεται να αποχωρήσει νωρίτερα, ενώ εξέφρασε την ενόχλησή του από τίτλο δελτίου ειδήσεων ότι αποχωρεί υποστηρίζοντας ότι κινείται «στα όρια της προβοκάτσιας». Συγκεκριμμένα, το βράδυ της Πέμπτης ο ΣΚΑΪ μετέδωσε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποχωρεί από το κόμμα.

Νωρίτερα, την αποχώρησή τους από το κόμμα ανακοίνωσαν ο Βαγγέλης Αποστόλου αλλά και ο Πέτρος Κόκκαλης, από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μάλιστα, προαναγγέλλει «μια κοινή προσπάθεια» για να δoθεί «απάντηση στο πολιτικό κενό που υπάρχει». «Σήμερα, με την αποχώρησή μου από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κλείνει ένας κύκλος, αλλά τίποτα δεν τελειώνει εδώ», αναφέρει.

Τις τελευταίες ώρες οι ζυμώσεις στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν «κτυπήσει κόκκινο», καθώς έχει ενεργοποιηθεί ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επιχειρεί με διαδοχικά τετ α τετ να αποτραπούν νέες αποχωρήσεις και να αποκατασταθεί η ενότητα στο παρά ένα.

Από το απόγευμα της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη, τον Νάσο Ηλιόπουλο, ενώ έγινε γνωστό το απόγευμα της Πέμπτης ότι πραγματοποίησε συνάντηση και με τον Διονύση Τεμπονέρα το μεσημέρι. Ο τελευταίος, πάντως (σε αυτή τη φάση τουλάχιστον) έχει δηλώσει ότι δίνει την μάχη εντός και έχει επιμείνει όλο το προηγούμενο διάστημα στην ανάγκη σύνθεσης.

Ουσιαστικά καταγράφεται παρέμβαση σε δύο κατευθύνσεις: προς την μειοψηφία ώστε να μην αποχωρήσει για να μην οδηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε διαλυτικές καταστάσεις και προς την ηγεσία ώστε να καταβάλει συγκεκριμένες έμπρακτες προσπάθειες για την ενότητα με πιστή τήρηση του καταστατικού, χάραξη της πολιτικής στα όργανα, και σύνθεση οργάνων χωρίς αποκλεισμούς στελεχών και απόψεων.

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ μετά από 11 χρόνια – Απειλείται ο ΣΥΡΙΖΑ και από το ΚΚΕ

ΣΥΡΙΖΑ: Παρέμβαση Τσίπρα με διαδοχικά τετ α τετ για να αποτραπούν νέες αποχωρήσεις – Προσπάθειες στο παρά ένα για αποκατάσταση της ενότητας

Αντιπαράθεση στη Βουλή με… εσάνς Ανδρέα Παπανδρέου για το ταξίδι Γεραπετρίτη στη Ραμάλα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 07:12