search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 16:19
MENU CLOSE

Al Jazeera: Νέο ισραηλινό χτύπημα σε σχολείο που φιλοξενεί χιλιάδες αμάχους

17.11.2023 16:18
GAZA_IN_RUBBLE
AP

Συνεχίζονται οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας. Τα ισραηλινά πυρά χτύπησαν αυτή τη φορά ένα σχολείο γεμάτο αμάχους στη Γάζα με τον τελευταίο απολογισμό να αναφέρει ότι 100 άτομα έχουν τραυματιστεί. Πρόκειται για το σχολείο αλ Φαλάχ στην πόλη της Γάζας.

Το σχολείο αλ Φαλάχ βρίσκεται στη συνοικία Zeitoun νότια στην πόλη της Γάζας, σύμφωνα με το Al Jazeera. Σύμφωνα με το ίδιο ειδησεογραφικό πρακτορείο ο ακριβής αριθμός των νεκρών και των τραυματιών αναμένεται να αλλάξει.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω σχολείο στεγάζει χιλιάδες εκτοπισμένους Παλαιστίνιους, οι οποίοι αναγκάστηκαν να αφήσουν τις εστίες τους λόγω των ισραηλινών βομβαρδισμών.

Η επίθεση των Ισραηλινών πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ (16/11/2023), ωστόσο λόγω του μπλακ άουτ στις τηλεπικοινωνίες -μετά τον αποκλεισμό σε βασικά αγαθά όπως νερό, φαγητό και πετρέλαιο στη Λωρίδα της Γάζας– η είδηση έγινε γνωστή το πρωί της Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται ότι ο ισραηλινός στρατός είχε δώσει εντολή τις προηγούμενες μέρες στους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας να προσφύγουν προς το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να καταφύγουν εκεί, όμως την Πέμπτη (16.11) το βράδυ, ο ισραηλινός στρατός με φυλλάδια ζήτησε να εκκενωθούν και 4 πόλεις του νότου.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι παρά τις διεθνείς ανησυχίες ο ισραηλινός στρατός παραμένει και στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο στην Γάζαψάχνοντας για κρησφύγετα της Χαμάς, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιάσει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι είναι βάσιμοι οι σχετικοί ισχυρισμοί.

Στο μεταξύ η ανθρωπιστική κρίση εντείνεται, χιλιάδες Παλαιστίνιοι υποχρεώνονται να διαφύγουν πεζή προς το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και οι τηλεπικοινωνίες με τον παλαιστινιακό θύλακα έχουν διακοπεί. Ένταση επικρατεί και στη Δυτική Όχθη, με νυχτερινές επιδρομές του ισραηλινού στρατού στην Τζενίν, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 5 Παλαιστίνιοι.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ισραηλινού Στρατού Αντιναύαρχο, Ντάνιελ Χαγκάρι ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε δύο μεγάλες αεροπορικές επιδρομές σε υπόγειες υποδομές της Χαμάς τις τελευταίες ημέρες.

Προκλητικός Νετανιάχου για Γάζα: «Κάθε θάνατος αμάχου είναι μια τραγωδία, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην πάθουν κακό»

«Το Ισραήλ κάνει ό,τι μπορεί ώστε να μην πάθουν κακό οι άμαχοι στη Λωρίδα της Γάζας κατά τις επιχειρήσεις του εναντίον της Χαμάς, όπως το να ρίχνει φυλλάδια για να τους προειδοποιήσει να φύγουν, αλλά οι προσπάθειές του να περιορίσει τον αριθμό των θυμάτων «δεν ήταν επιτυχημένες», δήλωσε στο μεταξύ χθες Πέμπτη ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε μια δήλωση εμφανώς προκλητική.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS των ΗΠΑ ο Νετανιάχου ρωτήθηκε αν οι θάνατοι χιλιάδων Παλαιστινίων στο πλαίσιο της ισραηλινής επιχείρησης εναντίον της Χαμάς ενδέχεται να τροφοδοτήσουν με μίσος τη νέα γενιά.

«Οποιοσδήποτε θάνατος αμάχου είναι μια τραγωδία. Και δεν θα έπρεπε να υπάρχει κανένας (θάνατος) διότι κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην πάθουν κακό οι άμαχοι, ενώ η Χαμάς κάτι ό,τι μπορεί για να πάθουν κακό», απάντησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Βερολίνο για Eurofighter: Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία για τις εξαγωγές όπλων

Πόλεμος στη Γάζα: Οι Ισραηλινοί ψάχνουν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα το στρατηγείο της Χαμάς – Άκαρπες μέχρι στιγμής οι έρευνες (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 16:15