search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 23:32
MENU CLOSE

ΚΚΕ: Βλέπει να… βρέχει ψήφους και βάζει πλώρη για τη δεύτερη θέση

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2308
16/11/2023
17.11.2023 06:10
KKE-KOUTSOUMPAS

Ψηλά βάζει τον πήχη για τις επερχόμενες ευρωεκλογές το ΚΚΕ, το οποίο εμφανώς ποντάρει στο κύμα φυγής που προκαλεί η παρατεταμένη κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ, σε συνθήκες κυβερνητικής φθοράς και πολύ αργής αύξησης των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ.

Προς το παρόν το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών που καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ τις υποδέχεται το ΚΚΕ, με ένα μικρότερο μέρος να πηγαίνει στο ΠΑΣΟΚ και ένα μέρος να διαχέεται στο πολιτικό φάσμα ή να πηγαίνει στην «γκρίζα ζώνη».

Εφόσον λοιπόν «βρέχει ψήφους», το ΚΚΕ έχει αποφασίσει να βγει στη «βροχή» χωρίς… ομπρέλα και βάζει πλώρη για τρίτο κόμμα στις ευρωεκλογές, ίσως και δεύτερο. Είναι ενδεικτικό ότι στη συνέντευξή του στα «Νέα» το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ερωτηθείς αν το ΚΚΕ θα διεκδικήσει την τρίτη θέση στις ευρωεκλογές, απάντησε «γιατί όχι και τη δεύτερη θέση», δείχνοντας πως θεωρεί ότι μπορεί να ξεπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Ανέφερε συγκεκριμένα: «Θεωρούμε ότι ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής και των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται και το ρεύμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ για να αλλάξουμε επιτέλους πορεία». Όσο για την ενίσχυση που δείχνουν εκλογικές αναμετρήσεις και δημοσκοπικές επιδόσεις, σημείωσε ότι είναι αποτέλεσμα «του ρεύματος που έχει σφυρηλατηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια μέσα σε μια μεγάλη προσπάθεια αλλαγής συσχετισμών στο εργατικό, στο φοιτητικό, ευρύτερα στο λαϊκό κίνημα και μέσα σε εμβληματικές μάχες» και «μπορεί να συνεχιστεί και στις ευρωεκλογές με την τρίτη, γιατί όχι και με τη δεύτερη θέση».

Σύμφωνα με τον γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, η άνοδος που σημειώνει από τις βουλευτικές εκλογές και μετά, οφείλεται στο ότι το κόμμα βγαίνει μπροστά ως βασική αριστερή αντιπολιτευτική δύναμη, δίνοντας μάχες σε όλα τα μέτωπα, από την ακρίβεια και τα εργασιακά ώς το Παλαιστινιακό, την υπεράσπιση των αυτοαπασχολουμένων, με την Εξεταστική για τα Τέμπη κ.λπ.: «Το ότι το ΚΚΕ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτών των αγώνων, μέσα και έξω από τη Βουλή, είναι και ο λόγος ενίσχυσής του. Γιατί αποδεικνύει στην πράξη ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος της κυβέρνησης, ποιος έχει πραγματικά διαφορετική πρόταση διεξόδου για τον λαό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κουτσούμπας.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ δεν διστάζει πλέον να σχολιάσει και τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι θυμίζουν «τηλεοπτικό σίριαλ» που, ενώ ξεκινά γεννώντας υψηλές προσδοκίες, καταλήγει «σκέτη απογοήτευση». Και διαμηνύει ότι το ΚΚΕ είναι ανοιχτό τα τελευταία χρόνια – και θα παραμείνει – σε έναν κόσμο που φεύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα απευθύνεται στο ευρύ ακροατήριο που του έδωσε μια τελευταία ευκαιρία στις πρόσφατες εκλογές και πλέον «νιώθουν πάλι απογοητευμένοι με όσα παρακολουθούν».

Διαβάστε επίσης:

Όταν ο Δραγασάκης παραδεχόταν ότι ίσως έγινε λάθος στο ύψος του μαξιλαριού των 37 δισ. (video)

Βίτσας: Περιμένουμε η ομάδα Αχτσιόγλου να βγει από την μέγγενη του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ – Δεν έχουμε καταλήξει σε όνομα για το νέο κόμμα (video)

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έκτακτη ενίσχυση τον Δεκέμβριο σε χαμηλοσυνταξιούχους, οικογένειες με παιδιά και ΑμεΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 23:32