search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 22:52
MENU CLOSE

Συναγερμός για το ηφαίστειο «Αίτνα» – Κίνδυνος για «εντελώς απρόβλεπτες» αλλαγές

17.11.2023 21:31
aitna-12

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ιταλία, με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες σχετικά με την πρόσφατη δραστηριότητα του ηφαιστείου Αίτνα στη Σικελία.

Σύμφωνα με το σημερινό δελτίο της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας, η Αρχή διέταξε “την αλλαγή του επιπέδου συναγερμού για το ηφαίστειο Αίτνα από ‘πράσινο’, το οποίο αντιστοιχεί σε μηδενική ή πολύ χαμηλή εκρηκτική δραστηριότητα, σε ‘κίτρινο’  – χαμηλή έως μέτρια εκρηκτική δραστηριότητα.

Όπως τονίζει το δελτίο, η αξιολόγηση βασίζεται “σε εκθέσεις φαινομένων και εκτιμήσεις επικινδυνότητας που διατίθενται από τα σχετικά Κέντρα Αρμοδιότητας” τα οποία συλλέγουν και επεξεργάζονται τα δεδομένα του ηφαιστείου.

;Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ωςαποτέλεσμα της ανόδου του επιπέδου από ‘πράσινο’ σε ‘κίτρινο’ εντείνεται και η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας και των δομών Πολιτικής Προστασίας.

“Οι πληροφορίες αυτές” τονίζει το δελτίο “επιτρέπουν στη δομή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας της Σικελίας να ειδοποιεί τις εδαφικές δομές πολιτικής προστασίας και να λαμβάνει πιθανά μέτρα για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, ιδίως σε σχέση με τοπικά σενάρια επιπτώσεων”.

Τέλος, καταλήγει το δελτίο “οι αλλαγές στο επίπεδο συναγερμού δεν είναι απαραίτητο να συμβαίνουν διαδοχικά, δεδομένου ότι είναι πάντοτε δυνατές ξαφνικές ή απότομες αλλαγές στη δραστηριότητα, ακόμη και εντελώς απρόβλεπτες”.

Διαβάστε επίσης:

Πέντε κράτη ζητούν έρευνα για εγκλήματα πολέμου στα Παλαιστινιακά Εδάφη

Πυρ ομαδόν στον Έλον Μασκ: Ο Λευκός Οίκος καταδικάζει τα «αντισημιτικά ψεύδη» του – Η Κομισιόν και η IBM αποσύρουν διαφημίσεις

Washington Post: Έτσι η Χαμάς κατάφερε να παραβιάσει το «Σιδηρούν Τείχος» του Ισραήλ – Βίντεο ντοκουμέντο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 22:49