search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24.05.2024 07:22
MENU CLOSE

Γάζα: Λουτρό αίματος η Τζαμπαλίγια – Περισσότεροι από 80 νεκροί, κανένα σχόλιο από το Ισραήλ για τον βομβαρδισμό στο σχολείο του ΟΗΕ

18.11.2023 20:17
gaza

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο περισσότερων των 80 ανθρώπων από δύο πλήγματα του ισραηλινού στρατού κατά του προσφυγικού καταυλισμού της Τζαμπαλίγια, στον βόρειο τομέα της Λωρίδας της Γάζας, που τελεί υπό τη διαχείριση του ΟΗΕ.

Το πρώτο πλήγμα στον καταυλισμό χτύπησε το σχολείο αλ-Φαχούρα, όπου βρισκόταν μεγάλος αριθμός ασθενών, γιατροί και άνθρωποι που είχαν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και βρέθηκαν εγκλωβισμένοι εξαιτίας των συγκρούσεων.

Το δεύτερο πλήγμα χτύπησε κατοικία του καταυλισμού της Τζαμπαλίγια και σκότωσε 32 μέλη της ίδιας οικογένειας, ανάμεσά τους 19 παιδιά, ανακοίνωσε το υπουργείο της Χαμάς δίνοντας στην δημοσιότητα λίστα με τα ονόματα της οικογένειας Αμπού Χαμπάλ.

Στα κοινωνικά δίκτυα μεταδόθηκαν και εικόνες με νεκρά παιδιά σωριασμένα στο πάτωμα, τα οποία προς το παρόν τουλάχιστον δεν έχουν επιβεβαιωθεί, όπως ανέφερε σε τηλεγράφημά του το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο μεταξύ, το Sky News μετέδωσε ότι το υπουργείο Υγείας της Γάζας -που ελέγχεται από τη Χαμάς- έκανε λόγο για εκατοντάδες νεκρούς από επιθέσεις σε δύο σχολεία στη βόρεια Γάζα, το αλ-Φακούρα στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια και το το Ταρ-αλ_Ζαατάρ στην Μπεΐτ Λαχίγια.

«Αποκρουστικές εικόνες»

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίδραση του Τελ Αβίβ, ενώ ο ΟΗΕ κάνει λόγο για μία φρικιαστική κατάσταση και για «αποκρουστικές» εικόνες από το σημείο.

Το βράδυ της Παρασκευής, ισραηλινός βομβαρδισμός έπληξε τη Χαν Γιούνες σκοτώνοντας 26 ανθρώπους, σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου Νάσερ της πόλης που βρίσκεται στον νότιο τομέα της Λωρίδας της Γάζας.

 Τουλάχιστον 15 νεκροί Παλαιστίνιοι από αεροπορική επιδρομή στα δυτικά της Χαν Γιουνίς

«Αυτές οι επιθέσεις δεν μπορούν να αποτελούν συνήθη φαινόμενα. Πρέπει να σταματήσουν. Μία ανθρωπιστική εκεχειρία δεν μπορεί να καθυστερεί περαιτέρω», ανέφερε ο Γενικός Επίτροπος της UNRWA Φιλίπ Λαζαρίνι στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter).

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Υπό πίεση η κυβέρνηση από τις οικογένειες των ομήρων

Διεθνής κατακραυγή για την αντισημιτική ανάρτηση του Έλον Μασκ

Ερντογάν: «Δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε με την Ελλάδα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24.05.2024 07:17