search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 05:38
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Τα 118 χιλιόμετρα την ώρα έφτασαν οι θυελλώδεις άνεμοι – «Λύγισε» στέγη βενζινάδικου, δεν προσγειώθηκαν τρεις πτήσεις

18.11.2023 17:10
venzinadiko_thessaloniki

Σημαντικά προβλήματα έχουν προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν από τα ξημερώματα, με τις ριπές να αγγίζουν έως και τα 118 χλμ. την ώρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Φωκίων Χωρινό.

Σύμφωνα με το voria.gr, οι βορειοδυτικοί άνεμοι ξεκόλλησαν δέντρο το οποίο «προσγειώθηκε» πάνω σε στέγη πρατηρίου υγρών καυσίμων, επί της οδού οδό Λαγκαδά, στο ύψος της Ευκαρπίας.

Από τον θόρυβο, υπάλληλος του πρατηρίου, που βρισκόταν μέσα σε κουβούκλιο, τρόμαξε με αποτέλεσμα να κινηθεί απότομα και να αισθανθεί έντονο πόνο στον αυχένα.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μετέφερε την υπάλληλο στο νοσοκομείο Παπανικολάου προκειμένου να πραγματοποιήσει απεικονιστικές εξετάσεις.

Το δέντρο που έγειρε λόγω των ισχυρών ανέμων καταπλάκωσε αυτοκίνητο που βρισκόταν εν κινήσει. Το αυτοκίνητο εγκλωβίστηκε κάτω από το δέντρο ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί ο οδηγός.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί του Τμήματος Παύλου Μελά και οριοθέτησαν τον χώρο. Το πρατήριο υγρών καυσίμων διέκοψε τη λειτουργία του και επί τόπου αναμένεται γερανός προκειμένου να αποκολλήσει και να απομακρύνει τη στέγη.

Τουλάχιστον 100 κλήσεις, οι 64 για κοπές δένδρων

Από νωρίς το πρωί, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί τουλάχιστον 100 κλήσεις για επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Οι 64 από αυτές αφορούν σε κοπές δένδρων, ενώ ακόμη 8 έγιναν για αφαιρέσεις αντικειμένων.

Σε πολλές περιπτώσεις προκλήθηκαν φθορές σε οχήματα και καταστήματα.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στους δήμους Θεσσαλονίκης, Δέλτα, Καλαμαριάς, Κορδελιού Ευόσμου, Νεάπολης-Συκεών, Πυλαίας Χορτιάτη, Θέρμης, Παύλου Μελά.

Προβλήματα και στο αεροδρόμιο

Οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πρόβλημα και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» αφού τουλάχιστον τρεις πτήσεις, δύο από την Αθήνα και μία από τη Μάλτα δεν κατάφεραν να προσγειωθούν.

Διαβάστε επίσης:

Αίγινα: Στιγμές πανικού στο πλοίο της γραμμής – Τιτάνια προσπάθεια να δέσει στο λιμάνι, τα κύματα έσπασαν τζάμια (Video)

Μετρό: Πτώση ατόμου στο σταθμό Άγιος Αντώνιος – Προσωρινή διακοπή δρομολογίων

Αντώνης Καργιώτης: Βαφτίζεται το ανιψάκι του και παίρνει το όνομά του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48