search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:30
MENU CLOSE

Ανδρουλάκης: «Στόχος μας δεν είναι να κερδίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τη ΝΔ» – Υπόσχεση για πολλές νίκες

19.11.2023 15:16
andr1

Με μία υπόσχεση για πολλές νίκες το επόμενο διάστημα έκλεισε την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης δείχνοντας πως πλέον το Κίνημα έχει ως στόχο να νικήσει τη Νέα Δημοκρατία.

«Να ξεπεράσουμε την Νέα Δημοκρατία»

«Στόχος δεν είναι ναι να ξεπεράσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά να κερδίσουμε τη ΝΔ για να αλλάξει ο τόπος σελίδα και να έχει προοπτική ο ελληνικός λαός», επισήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης, υπογραμμίζοντας πως «βήμα-βήμα πετυχαίνουμε αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο».

«Θα ξαναέχουμε τη δημοκρατική παράταξη πρωταγωνιστή των εξελίξεων στην πατρίδα μας. Έχουμε χρέος να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να έχει αξιόμαχο αντίπαλο η συντηρητική παράταξη», ανέφερε.

«Είμαστε δίπλα σε όλους όσους θέλουν ποιοτική δημοκρατία. Στεκόμαστε στο πλευρό των πιο αδύναμων Ελλήνων με λόγος συνέπειας και προόδου και όχι προσφέροντας λαϊκισμό», πρόσθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, στρέφοντας εκ νέου τα βέλη του στην κυβέρνηση.

«Η ΝΔ είναι υπόλογη για την αύξηση των ανισοτήτων, τη συνεχιζόμενη μείωση πραγματικών εισοδηματιών, την ακρίβεια και τον πληθωρισμό στα τρόφιμα. Δεν έχουμε κράτος που προστατεύει τον πολίτη αλλά κράτος τροχονόμο των επιχειρηματικών συμφερόντων. Η αποτελεσματικότητα τους είναι υπό του μηδενός. Δεν υπάρχει καμία επιτελικότητα. Προβάλουν το 41% ως καθαρτήριο της ανικανότητάς τους. Οι έλληνες και οι ελληνίδες αξίζουν περισσότερα και είμαστε εδώ για να τους προσφέρουμε καλύτερες μέρες, αξιοπρέπεια και προοπτική», πρόσθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης και καταχειροκροτήθηκε.

Προσκλητήριο νίκης

Ο Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έστειλε προσκλητήριο προς όλους τους προοδευτικούς πολίτες υπογραμμίζοντας τη δέσμευση υλοποίησης του σχεδίου που θέλει το ΠΑΣΟΚ «να είναι ισχυρή αντιπολίτευση σήμερα και ισχυρή κυβέρνηση αύριο».

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο πλάνο που έχει για το νέο πολιτικό κύκλο που ξεκινά με το πέρασμα του ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση στις δημοσκοπήσεις αλλά που «δεν θα συνεχιστεί με πανηγυρισμούς».

Για ακόμα μία φορά απέκλεισε συμφωνίες κορυφής ξεκαθαρίζοντας: «Δεν επιλέγουμε τις εύκολες και ατελέσφορες συγκολλήσεις κορυφής, αλλά τον δύσκολο, κοπιαστικό, στέρεο δρόμο των κοινωνικών συμμαχιών με αρχές, αξίες και πολιτικές θέσεις. Είναι ο μόνος στέρεος δρόμος, όπως έχει αποδείξει και η πρόσφατη ιστορία…».

«Εμείς θέλουμε και πετυχαίνουμε γνήσια ανανέωση στο ΠΑΣΟΚ, όχι ανανέωση μεταγραφών» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης αφήνοντας αιχμές προς την «γαλάζια» παράταξη.

Όπως με τον Δούκα

«Αποδείχθηκε ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο Δαυίδ μπορεί να νικήσει τον Γολιάθ. Συγχαίρω αυτούς που πήραν το ρίσκο, βρέθηκαν στην πλευρά του Δαυίδ, κατέβηκαν στις εκλογές και παρά τις μικρές πιθανότητες κατάφεραν αρκετοί από αυτούς να εκλεγούν». Η συγκεκριμένη επισήμανση αφορούσε στον Χάρη Δούκα και άλλους που έδωσαν τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Απευθυνόμενος δε στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής επιχείρησε να καταστήσει σαφές ότι «το πολιτικό DNA του ΠΑΣΟΚ είναι απέναντι σε κάθε μορφής συντήρηση– είναι το κόμμα που στηρίζει τους αδύναμους, όντας στην όχθη της συνέπειας».

Τέλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την ακρίβεια, τα Τέμπη, την κατάσταση στην Υγεία και την Παιδεία και δεσμεύτηκε ότι «το ΠΑΣΟΚ θα εργαστεί για να γίνει η Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα, που θα σέβεται τους θεσμούς, το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρεί η συντριπτική πλειοψηφία της Nεολαίας Θεσσαλονίκης

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κατάσταση είναι βούρκος – Πρέπει να φύγουμε άλλα όχι σήμερα», λέει η ομάδα Αχτσιόγλου

Ανδρουλάκης: Στόχος δεν είναι να ξεπεράσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να κερδίσουμε τη ΝΔ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:27