search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 12:00
MENU CLOSE

Κεραμέως: Στόχος να επεκταθεί το μπόνους παραγωγικότητας σε όλο το δημόσιο

19.11.2023 10:16
kerameos_2610_1460-820_new

Για το μπόνους παραγωγικότητας και την αύξηση στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων μίλησε η Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως «είναι η πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια που υπογράφεται αύξηση στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων», με την αύξηση αυτή να ανέρχεται στις θέσεις ευθύνης σε ποσοστό 30%.

Μιλώντας για το μπόνους παραγωγικότητας, η υπουργός Εσωτερικών ανέφερε στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΙ πως είναι «η πρώτη χρονιά εφαρμογής του μπόνους παραγωγικότητας και στόχος μας να επεκταθεί σε όλο το δημόσιο, για να υπάρχει ακόμα ένα υγιές κίνητρο στο να βελτιώσουμε την απόδοση των δημοσίων υπαλλήλων».

»Βάζει σε εφαρμογή την προσπάθεια που κάνουμε για υγιή κίνητρα στο δημόσιο, πως θα βελτιώσουμε την επίδοση στο δημόσιο. Πλέον μπαίνουν στόχοι και η αξιολόγηση γίνεται με βάση το κατά πόσο έχεις επιτύχει τους στόχους σου», επισήμανε.

Πρώτα το τεστ δεξιοτήτων

Για την αξιολόγηση, η κα Κεραμέως δήλωσε ότι «θα γίνεται αποτίμηση των υπηρεσιών του δημοσίου από τους ίδιους τους πολίτες. Ο πρώτος στόχος είναι να ενδυναμώσουμε τη φωνή των πολιτών και ο δεύτερος στόχος είναι να ενισχύσουμε, και με αυτό το μέτρο, την παρεχόμενη υπηρεσία στους πολίτες. Σκοπός είναι το επόμενο διάστημα να τεθεί σε εφαρμογή». 

Ωστόσο, η υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι «πριν αναλάβει κάποιος θέση στο δημόσιο θα περνάει τεστ δεξιοτήτων. Μπαίνουν κριτήρια, οι πρώτοι 15 περνούν στην επόμενη φάση. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση αποφασίζει να βάλει επιπλέον φίλτρα αξιοκρατίας, αντικειμενικότητας προκειμένου σε αυτούς τους κρίσιμους φορείς, να έχουμε τους καλύτερους». 

Περισσότερες από 16.000 προσλήψεις το 2024

Για τις προσλήψεις στο δημόσιο, η υπουργός δήλωσε ότι «το 2024 θα γίνουν 16.500 προσλήψεις στο δημόσιο», επισημαίνοντας ότι δίνεται έμφαση στους τομείς που αφορούν την υγεία, την κλιματική κρίση, την προστασία του περιβάλλοντος και των δασών αλλά και στην υλοποίηση έργων του Ταμείου Ανάκαμψης. «Θα γίνουν 6.500 προσλήψεις μόνο στην υγεία», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Με ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούμε να προβλέπουμε μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα ποιες θα είναι οι ανάγκες του δημοσίου για να μπορέσουμε πιο στοχευμένα να κάνουμε προσλήψεις», πρόσθεσε. 

Διαβάστε επίσης:

Ο Μητσοτάκης δίνει το σήμα για το τέλος της μεταρρυθμιστικής κόπωσης 

Χατζηδάκης: «Η Πολιτεία δεν μπορεί να συνεχίσει να “ευλογεί” τη φοροδιαφυγή»

Δημοσκόπηση Marc: Ξανά δεύτερο το ΠΑΣΟΚ – Πώς κρίνουν τον Κασσελάκη οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 11:59