search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 04:43
MENU CLOSE

Θολωμένα τζάμια: Διώξτε την υγρασία από το αυτοκίνητό σας με αυτό το tip

19.11.2023 18:05
tzamia_8oloura

Κι όμως υπάρχει ένα κόλπο με το οποίο μπορούμε να βάλουμε τέλος στα θολωμένα τζάμια του αυτοκινήτου μας όταν έχει υγρασία χωρίς να περιμένουμε να κάνει τη δουλειά για μας το κλιματιστικό.

Σύμφωνα με το carandmotor.gr, με το κόλπο αυτό τα τζάμια του αυτοκινήτου σας θα παραμείνουν καθαρά 24 ώρες το 24ωρο, χωρίς καμία προσπάθεια.

Τοποθετήστε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σας φακελάκια γέλης πυριτίου. Τα φακελάκια γέλης πυριτίου, που αναφέρονται συνήθως ως φακελάκια σιλικόνης, είναι αυτά που χρησιμοποιούνται ευρέως από πολλούς κλάδους της βιομηχανίας για να κρατούν μακριά την υγρασία από προϊόντα όπως υποδήματα και τσάντες, ακόμη και φάρμακα και φαγητά.

Φέρουν την επιγραφή «DESICCANT» και «SILICA GEL» και μπορείτε να τα συγκεντρώσετε από προϊόντα που αγοράζετε, όπως τα προαναφερθέντα και έπειτα να τα τοποθετήσετε στην καμπίνα του αυτοκινήτου σας μέσα σε ένα σακουλάκι «διχτάκι».

Διαφορετικά μπορείτε να τα προμηθευτείτε απευθείας από κατάστημα και να τα αξιοποιήσετε έτσι άμεσα στο αυτοκίνητό σας. Η τιμή λιανικής για κάθε φακελάκι κυμαίνεται από 0,03 έως και 0,04 ευρώ ανά φακελάκι και η συσκευασία των 200 τεμαχίων πωλείται περίπου 7 με 8 ευρώ.

Ανάλογα και με τα επίπεδα υγρασίας του περιβάλλοντος στο οποίο κινείστε τα ίδια φακελάκια μπορούν να χρησιμοποιούνται για ένα χρονικό διάστημα από περίπου ένα έως και τρία χρόνια.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ, τα φακελάκια γέλης πυριτίου είναι ακόμη πιο χρήσιμα στα αυτοκίνητα παλιότερης τεχνολογίας που δεν έχουν air condition.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως όσο πιο καθαρά είναι τα τζάμια του αυτοκινήτου τόσο πιο δύσκολα θαμπώνουν.

Διαβάστε επίσης:

Πωλήσεις αυτοκινήτων: Αύξηση κατά 33% τον Οκτώβριο – Περισσότερες και οι μοτοσυκλέτες

Γιατί οι καινούριες μπαταρίες αυτοκινήτου δεν κρατούν όσο οι αρχικές

Αυτοκίνητα: Σοβαροί υγειονομικοί κίνδυνοι από την φθορά ελαστικών – Πάνω από 400 «κρυμμένες» χημικές ουσίες στη γόμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09